El Barça recupera la Copa Catalunya
Notícies Generals | 31/08/2014
El FC Barcelona ha guanyat la final de la Copa Catalunya Femenina per 4 gols a 0 davant el RCD Espanyol al Municipal Les Planes de Sant Joan Despí.

Alineacions:

FC Barcelona: Rafols, M. Unzue, Torrejón, Ruth, Melani, Virginia, Corredera, Gema, Jenni, Alèxia i Willy. També han jugat Núria, Romero, Baudet, Pilar i Andrea.

RCD Espanyol: Paula, Kenty, Inés, Cotado, Pereira, Bárbara, Troyano, Rivi, Núria, Lombi i Paloma. També han jugat Estibi, Alba, Mayra, Sara, Haley i Ari.

Gols: 1-0 Willy (28'), 2-0 Virginia (32'), 3-0 Willy (45'), 4-0 Pilar (76').

Conjunt arbitral:

Àrbitra: Ainara Acevedo Dudley

Assistents: Mònica Navarro López i Coral Couso Cuadrado

4a àrbitra: Georgina Casals Garcia

Crònica:

El RCD Espanyol no ha pogut conservar el títol de campiones de la Copa Catalunya davant d'un Barça ambiciós i concentrat, que ha sortit amb ganes de sentenciar per la via ràpida.

Durant els primers instants del partit ambdós equips han buscat la porteria rival, però de seguida el Barça s'ha fet amb la possessió i ha generat molt perill. Sobretot per les bandes, amb Unzue, Corredera i Willy que han portat de corcoll a la defensa rival. Tot i això, l'Espanyol ha fet el primer xut a porta. Una rematada innocent de Troyano, al minut 6, que ha aturat sense problemes Marta Ràfols.

Al minut 28, Willy ha obert el marcador amb un gol de vaselina imparable per a la portera Paula. A partir d'aquest moment, les blaugranes han intimidat a l'equip rival gaudint de nombroses ocasions per ampliar el marcador. Poc després que Jenni perdonés amb una rematada alta, Virgina feia el 2 a 0 amb un xut potent de fora l'àrea al minut 32. I Marta Corredera hauria pogut fer el tercer només un minut després, però li ha faltat encert per superar Paula.

La millor ocasió de tot el partit per a l'Espanyol ha arribat al minut 35. Una internada de Lombi per la banda esquerra que ha culminat amb una gran rematada buscant l'escaire. La portera del Barça Marta Ràfols ha respost amb una magnífica aturada, evitant que les blanc-i-blaves tornessin a ficar-se en el partit. I just abans del descans, al minut 45, el Barça feia el 3-0. Una altra vegada Willy, que ja va marcar tres gols a les semis contra l'Europa, definia sense problemes superant la sortida de Paula.

A  la segona part, el Barça s'ha limitat a controlar el partit davant d'un Espanyol tocat que no ha generat ocasions. Els dos tècnics han aprofitat que el partit ja estava decidit per fer nombroses rotacions i continuar rodant els dos equips, a les portes de l'inici del campionat de lliga.

Al minut 76, Pilar feia el 4-0 definitiu quan ha aconseguit trencar el fora de joc de l'Espanyol i s'ha plantat sola davant de Paula. El Barça, doncs, s'ha venjat de la derrota de l'any passat als penals i s'iguala amb l'Espanyol al palmarès de la Copa Catalunya, amb 5 títols cadascun dels dos equips.

El president de la FCF, Andreu Subies, acompanyat pel director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, i de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, han sigut els encarregats d'entregar els trofeus al final del partit. La capitana del Barça, Marta Unzue, ha cedit l'honor d'aixecar la Copa Catalunya a les dues companyes lesionades de la plantilla, Miriam Diéguez i Leire Landa, que s'han perdut la final per una lesió al lligament encreuat del genoll.