El bon joc de Catalunya és insuficient per superar a Madrid
Notícies Generals | 19/05/2017
La Selecció Catalana sub 16 masculina ha perdut per la mínima davant Madrid en la semifinal del Campionat d’Espanya, disputada a Santa Cruz de Tenerife (0-1).

CATALUNYA, 0: Arnau Tenas, Martí Alba (Pau Culell, 69’), Josep Jaume, Dani Villahermosa, Gerard Moya (Iván Ramos, 75’), Nicolás Melamed, Roberto Navarro, Arnau Puigmal, Marc Tenas, Rober Garcia, Alex Rico (Adrián Bernabé, 69’).

MADRID, 1: Adrián Quintela, Marco Moreno, Miguel Gutiérrez, Sergio Cerrato, Sergio Santos, Francisco Javier Díez, Sergio Camacho (Justo Maya, 75’), Iván Montoro (Juan Durán, 81’), Andre Luiz Queiroz, Aitor Villar (Sergio Camello, 76’), Cedric Wilfried (Jorge Sarmiento, 61’).

Gol: Andre Luiz Queiroz (0-1, 41).

Targetes grogues: Dani Villahermosa (83’), Francisco Javier Díez (83’).

Equip arbitral: Víctor Pérez Peraza, Georgios Mastoras Clemente (àrbitre assistent), David Barreto Díaz (àrbitre assistent), Carlos Franco Galván (4t àrbitre).

Espectadors: 300 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 16 masculina ha disputat la semifinal del Campionat d’Espanya davant una Madrid molt defensiva. Tant és així, que a la segona part només ha xutat una vegada a porteria, ocasió que ha acabat en l’únic gol del partit. En els primers minuts de joc, Catalunya ha estat imprecisa en les passades i això ho ha aprofitat Madrid per fer-se amb el control de la pilota. Tanmateix, a mesura que han anat passant els minuts, la Selecció s’ha tranquil·litzat i ha començat a fer el seu joc de toc, mentre que els madrilenys han anat reculant i els ha costat sortir del seu camp. Madrid ha esperat l’error defensiu per sortir a la contra, però els catalans han estat molt segurs en la línia defensiva i no han donat cap concessió.

Al minut 12, Roger Garcia ha rematat de cap en la sortida d’un córner i el porter Adrián Quintela ha evitat el gol enviant la pilota al travesser. Catalunya ha jugat amb més pausa i ha elaborat bones jugades combinades, però la defensa madrilenya s’ha tancat bé i no ha permès gaire incursions dels davanters catalans. En els instants finals del primer temps, una pressió de Marc Tenas i Roberto Navarro ha obligat a recular a la defensa, perdent la pilota. Navarro s’ha marxat per la banda per velocitat fins arribar a la frontal de l’àrea, moment en el que ha fet una passada en horitzontal al punt de penal i Gerard Moya, arribant des de la segona línia gairebé sorprèn al central. Mentre que Madrid només ha efectuat dos xuts entre els tres pals, Catalunya ha gaudit de més oportunitats, una molt clara just abans de marxar al descans en una falta lateral que ha sortit alta per poc.

Si a la primera part Catalunya ha mostrat ser superior i tenir el control del partit, a la segona, el domini ha estat incontestable. Madrid s’ha tancat al darrere i ja no ha sortit del seu camp. Aquesta situació de joc s’ha produït just després que Andre Luiz Queiroz hagi marcat l’únic gol del partit en rebre una passada des de la banda i rematar al segon pal (0-1). A partir d’aquí, els madrilenys s’han dedicat a defensar i tancar el camp. Per la seva banda, la Catalana ha tingut diverses ocasions clares, però la falta d’encert i un segon pal han evitat l’empat. I és que una bona jugada individual d’Arnau Puigmal ha acabat estavellant-se al travesser.

La Selecció ho ha intentat una vegada rere l’altre, però el mur defensiu de Madrid i l’ansietat de Catalunya per empatar el duel han provocat que la sub 16 no hagi pogut marcar cap gol. Així doncs, els catalans no s’han classificat per a la final del Campionat d’Espanya, competició que no guanya des de l’any 2013. Al partit ha assistit el vicepresident de l’FCF Josep Llaó; el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; i el director esportiu, Marc Vives; entre d’altres.