El bon joc de Catalunya la col·loca com a primera de grup i passa a semifinals
FS Notícies | 05/02/2016
Amb dues contundents victòries, traduïdes en 12 gols a favor i 1 en contra, la selecció catalana sub 17 femenina de futbol sala es classifica com a primera de grup després de superar a La Rioja i a Aragó, passant a les semifinals del campionat.

CATALUNYA 7 – 1  LA RIOJA

CATALUNYA: Núria Sarria Martorell, Laia Beltran Quintana, Anna Muniesa Fernández, Alba Vidal Moliné, Laia Jordán Fraile, Ruth Aurín Paulo, Paula Jiménez Roca, Anna Escribano Navarro, Marta Collado Saavedra, Maria Recio Rodríguez, Marta De Los Riscos Alemany i Marta Luján Lucena.

Seleccionadora: Clàudia Pons Xandri

LA RIOJA: Sara Dorado Galiana, Patricia Martínez Vallejo, Maria Barrio Malo, Virginia Reboiro Soldevilla, Celia Del Río Pinillos, Marina Giraldez Cárdenas, Patricia Blázquez Roldan, Mírian Iruzubieta Fernández, Sara Ruiz Domínguez, Nahya Jaussi Garay, Adriana Ibañez Corraliza i Cristina Ochoa Ibáñez.

Seleccionador: Jose A. Martínez Arcaya

GOLS: (1a part) 1 – 0 Marta De Los Riscos (min. 2), 2 – 0 Ruth Aurín (min. 10), 3 – 0 Marta Luján (min. 13). (2a part) 3 – 1 Ruth Aurín ((p.p.) min.4), 4 – 1 Anna Escribano (min. 7), 5 – 1 Ruth Aurín (min. 10), 6 – 1 Marta De Los Riscos (min. 18) i 7 – 1 Marta Collado.

CRÒNICA: El Grup B del Campionat d’Espanya de Seleccions Territorials sub 17 femenina de futbol sala, arriba a la tercera jornada d’aquesta fase de grups amb Catalunya al capdavant, sumant els tres punts del primer partit, i un punt per Aragó i un altre punt per la Rioja.

Per tant, la darrera jornada d’avui, on Catalunya s’enfronta a La Rioja, determinarà quina selecció passa com a primera de grup a les semifinals de demà.

Les jugadores dirigides per Clàudia Pons han sortit a la pista amb la lliçó ben apresa. En el segon minut de joc, una jugada combinada que ha finalitzat al segon pal ha suposat el primer gol català que ha obert el marcador, gràcies a la Marta De Los Riscos.

Aquesta injecció d’autoestima a l’inici del partit ha fet que vingués precedida d’altres oportunitats clares per les catalanes.  Una d’elles ha estat un xut de la Marta Collado des dels 14 metres que ha anat al pal.

A còpia d’aquesta successió d’ocasions, en el minut 10, una jugada de la Marta De Los Riscos l’ha finalitzat la Ruth Aurín per enviar l’esfèrica al fons de la xarxa, ampliant més l’avantatge en el marcador.

El domini del joc ha continuat sent català i, tres minuts després, una jugada individual de la Marta Luján l’ha finalitzant enviant la pilota per sota de la portera de La Rioja i  marcant el tercer, resultat amb el que s’ha anat a la mitja part.

El segon temps no ha començat segons lo esperat, ja que, Catalunya, en els primers minuts de joc, s’ha marcat un gol en pròpia porteria. Tot i així, aquest fet no ha afectat a la selecció, que ha continuat pressionant a primera línia i obtenint ocasions de gol.

Una bona jugada col·lectiva de Catalunya l’ha finalitzat l’Anna Escribano, pujant el quart gol en el marcador. Tres minuts després, la Ruth ha aconseguit el triplet, fruit d’una jugada d’estratègia de banda.

Però la pressió no ha cessat i La Rioja continuava sense poder respirar davant el seu rival. A dos minuts pel final, la Marta De Los Riscos ha marcat el sisè per tancar un joc espectacular de Catalunya. I, aquí no s’acaba tot. Una jugada de l’Alba i de la Marta Collado han fet que aquesta darrera la finalitzés, aprofitant el rebuig de la portera.

Així doncs, amb el 7 a 1 en el marcador, ha finalitzat el partit, que classifica a Catalunya com a primera de grup, col·locant-se a les semifinals del Campionat d’Espanya. El seu rival serà la segona millor selecció classificada, és a dir Navarra.