El CE Manresa, campió de la Copa Catalunya Amateur
Notícies Generals | 30/08/2014
El CP Sarrià, d'una categoria inferior, no ha entregat el partit en cap moment i, fins i tot, ha tingut dues ocasions per avançar-se al marcador al començament de la segona part.

Alineacions:

CE Manresa: Moreno, Jonathan, Marc Gràcia, Enric Vallès, Ricky, Pereira, Albert Criado, Kevin, Charly Lumbreras, Solernou i Juancho.  També han jugat: Noah, Sergi Soler, Balboa, Andrés, Clop i Albert Ribera.

CP Sarrià: Bracons, Muñoz, Marc, Víctor, Àlvar, Lacambra, Salvador, Jané, Patxi, Teixidó i Pol. També han jugat: Oriol, Sergi, Vila, Diego, Roger i Olaechea.

Gols:
1 – 0 Noah (63'), 2 – 0 Noah (83'), 3 – 0 Balboa (86')

Targetes grogues:

CE Manresa: Noah (55') i Solernou (62').

CP Sarrià: Marc Ballester (44'), Patxi (78'), Víctor (85').

Conjunt arbitral:

Àrbitre: Manuel Devesa Pereiro

Assistents: Ismael Bouhayat Hanon i Juan Antonio Idigoras Morillas

4a àrbitra: Àlex Patino Pallarés

Crònica:

El CE Manresa ha fet bons els pronòstics i s'ha proclamat campió de la primera edició de la Copa Catalunya Amateur després d'un partit intens que no ha quedat decidit fins als últims deu minuts, quan Noah marcava el 2-0 al 83 de la segona part.

Era una final i això s'ha notat en els primers compassos del partit, amb poques ocasions de gol i molts nervis als dos equips. La primera rematada no ha arribat fins al minut 17, un xut molt desviat del jugador del CP Sarrià Teixidó. A partir del minut 20, però, el CE Manresa s'ha fet amb el timó i les internades de Juancho per la banda esquerra han començat a traduir-se en perill per a la porteria del rival.

La millor ocasió de la primera part l'ha tingut Albert Criado, del CE Manresa. Ha sigut una rematada al pal, al minut 28, després d'un xut creuat des del vèrtex de l'àrea que el porter Jordi Bracons ha aconseguit desviar lleugerament. El domini del Manresa s'ha fet encara més evident durant els últims minuts de la primera part, però sense grans ocasions per marcar gràcies a l'ordre defensiu del CP Sarrià.

A la segona part, però, la tendència del partit s'ha invertit completament. Només en els primers 4 minuts de la represa, el CP Sarrià ha tingut dues bones oportunitats per avançar-se al marcador, un xut llunyà de Salvador i un contraatac de Patxi, però li ha faltat l'encert als metres finals.

El CE Manresa s'ha imposat físicament i ha dominat la possessió a partir del quart d'hora de la segona part, quan el CP Sarrià ha desaparegut completament del partit. Ho ha aprofitat Noah per fer l'1-0, de cap, aprofitant el refús d'un xut al travesser de Juancho. Era el minut 63 i el gol ha deixat molt tocats anímicament als jugadors del CP Sarrià, que no s'han aconseguit refer tot i gaudir d'algun contraatac perillós.

El partit ha quedat sentenciat al minut 83 amb el 2-0, obra també de Noah que ha definit amb qualitat davant del porter Bracons. Tres minuts més tard, al 86, Balboa ha fet el 3-0 en una jugada d'estratègia. Durant els instants finals, l'equip del Bages s'ha limitat a controlar les embestides del CP Sarrià i ha deixat passar els minuts fins al moment d'aixecar la Copa.

L'entrega de guardons als subcampions i campions ha anat a càrrec del president de la FCF, Andreu Subies; del director de la UFEC, Jordi Sans; el vicepresident de la FCF, Josep Llaó; el directiu i delegat de la FCF a Barcelona, Francesc Folguera; i el directiu Jordi Bonet.

El capità del Manresa, Moreno, ha cedit l'honor d'aixecar la Copa Catalunya a dos companys d'equip lesionats, Rebollo i Moha.