El CE Santa Oliva, el descobriment de noves possibilitats i èxits formatius
F. Base | 28/11/2017
Aquest club del Baix Penedès ha acollit el programa +KESPORT! amb veritable entusiasme, ja que els jugadors més petits, els de l'Escola, han participat molt exitosament.
El CE Santa Oliva, el descobriment de noves possibilitats i èxits formatius

“El Club Esportiu Santa Oliva es va crear formalment a través d’uns estatuts registrats al Consell Català de l’Esport el 1982, i fruit de l’empenta de moltes persones anònimes del poble amb una mateixa inquietud: la seva passió per al futbol”. Es tracta de la pròpia definició que es fa aquest club, enfocant bona part de la seva passió cap al futbol formatiu i el servei social promogut des les seves instal·lacions per als nens i nenes d'aquesta població del Baix Penedès.

Així ho confirma el vicepresident Manu Hernández en representació d'un club modest que, com tants altres, aporta un valuós gra de sorra en l'educació no formal dels futurs futbolistes. "Des de la nostra Escola procurem prioritzar la formació en valors. És veritat, però, que el programa +KESPORT! ens ha ofert moltes possibilitats d'ampliar aquest aspecte, perquè no només els entrenadors s'han enriquit amb ell, també jugadors i pares han pogut entrar en aquesta corretja de transmissió i participar conjuntament. El programa reforça els valors esportius en els que ja estàvem i també posa èmfasi en un àmbit més sociològic d'un gran interès".

El programa ha anat més enllà i ha definit, dins dels seus objectius, habilitats per a la vida que, gràcies a futbol, els més petits han estat capaços de visualitzar i d'assumir amb un sentit aplicatiu. Per l’entrenadora Patricia Sitges, l'encert consisteix en "la capacitat del programa per compaginar les activitats i aquest aprenentatge amb el que se'ls ensenya a l'escola, i cobra sentit quan estan entrenant i jugant, de manera que no tot es redueix al toc, al control i a les qüestions tàctiques. M’ha semblat interessant involucrar els pares, però crec que també s'hauria d’implicar els àrbitres, que per a mi fan una tasca destacada dins del que és el futbol formatiu", afirma. Els pares també han apostat per + KESPORT! perquè han vist els seus fills ampliar el seu horitzó personal en qüestions com el tractament de la igualtat de gènere, hàbits de salut física, resolució de conflictes, etc.

La coach Alba Galiano, assignada a aquesta zona territorial de la Federació Catalana de Futbol, ??admet que "l’intent de desenvolupament de +KESPORT! en els equips de l'Escola del Santa Oliva, és a dir, en els més petits, ens va obligar a adaptar jocs, activitats i exercicis. I ha valgut molt la pena perquè han reaccionat molt bé i hi ha hagut un retorn molt interessant. Amb la resta també hem treballat en una línia molt positiva de progressió en totes les matèries del programa", explica Galiano.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.