El CF Joanenc, un model que frega l’excel·lència
Notícies Generals | 27/06/2017
L’entitat de Sant Joan de Vilatorrada ha vist reforçada la seva formació als equips base gràcies a les activitats impulsades pel projecte +KESPORT!.
El CF Joanenc, un model que frega l’excel·lència

El CF Joanenc, fundat el 1923, és el club referent a Sant Joan de Vilatorrada, un municipi de 10.000 habitants situat a la comarca del Bages. Les seves instal·lacions s’omplen diàriament de jugadors, pares, tècnics i formadors. L’objectiu de l’entitat és fomentar una filosofia de treball en equip i una activitat física orientada als aspectes educacionals del futbol. Segons el seu model de treball, la competició és tan sols el marc de fons per desenvolupar aspectes pedagògics que ajudin a formar a bons futbolistes i, sobretot, a grans persones.

La familiaritat del club és la clau de l’èxit d’una entitat que es troba al límit de la seva capacitat operativa. Actualment, el CF Joanenc està format per dos Juvenils, tres Cadets, quatre Infantils, sis Alevins, cinc Benjamins, tres Prebenjamins i un Juvenil-Cadet Femení. El percentatge de jugadors que militen al club i viuen a Sant Joan de Vilatorrada és del 65%, mentre que la resta vénen dels pobles del voltant. Una de les dades que reflecteixen el bon moment que viu l’entitat és que només hi ha un 5% de fuites de futbolistes a altres clubs de la comarca.

El director esportiu del club, Jordi García, compta amb un psicòleg i un cos d’entrenadors propers i compromesos amb la metodologia de treball, entenent els resultats com un factor més del joc, sense considerar-los una prioritat. L’actual president, Francesc Pérez, anteriorment en la junta directiva, ha sabut consolidar un model d’èxit basat en la divisió de poders.

La creació d’una grada d’animació i la contribució del programa +KESPORT! han ajudat a fer créixer encara més el club. La iniciativa, impulsada per l’FCF i la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, ha estat rebuda amb els braços oberts pels entrenadors del club, que han col·laborat estretament amb el coach del programa al club, Lluís Cebolla.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.