El Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala ofereix formació professional
FS Notícies | 10/06/2018
La nova edició del Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala, que s’ha dividit en dues jornades, ha portat a tres tècnics de primer nivell per impartir formació teòrica i pràctica als entrenadors catalans.
El Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala ofereix formació professional

El Comitè Tècnic d’Entrenadors de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol ha organitzat, una temporada més, una cita oblidada per tots aquells tècnics que vulguin ampliar coneixements de mans dels professionals, el Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala.

En aquesta nova edició, el Clínic s’ha impartit durant dos dies, dividit entre el dissabte 9 de juny i el matí del diumenge 10 de juny de 2018.

El primer en encetar el Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala ha estat l’entrenador del Palma Futsal, Antonio Vadillo, què a l’Auditori del Centre Cultural de Martorell, ha donat una ponència teòrica sobre l’atac organitzacional i el posicional, mostrant molts vídeos per poder visualitzar millor el que explicava. En el cas de l’organitzacional que es genera una situació ofensiva a partir d’una recuperació defensiva, “és molt important atacar abans que la defensa rival s’organitzi” ha exposat emfàticament el tècnic del Palma. En canvi, l’atac posicional s’elabora des del joc aturat i per aquest motiu Vadillo afirma que “és important treballar jugades d’estratègia i que el jugador disposi de diferents opcions marcades per l’entrenador per executar-les, però no triï lliurement sense pautes”.

El segon en pujar a l’escenari ha estat l’entrenador de l’Aspil Vidal Ribera Navarra, José Lucas Mena ‘Pato’, el qual ha exposat els diferents models per l’atac de 5 contra 4, ensenyant jugades reals per facilitar la comprensió, mentre els assistents interaccionaven aportant possibilitats i idees. Pato considera que “els sistemes de joc amb porter-jugador poden estar molt definits, però en ocasions cal modificar-los o inclús enllaçar més d’un, en busca de nous recursos per generar noves situacions”. A més, el tècnic d’Aspil ha inserit en la idea que “els blocs ofensius són essencials per generar superioritats en l’atac de 5, sobretot en equips amb jugadors menys talentosos”.

Per la tarda, la teòrica impartida al matí s’ha portat a la pràctica a les Instal·lacions Esportives Municipals de Martorell, per poder interioritzar-la millor des de la pista.

La segona jornada d’aquest Clínic d’Entrenadors de Futbol Sala ha anat dirigida exclusivament per l’entrenador del Magna Gurpea, Imanol Arregui, que ha tractat el contraatac i les seves fases i variants, així com les definicions a porteria més comunes en el futbol sala segons la cama dominant del jugador. Arregui ha remarcat que “una de les maneres més fàcils d’anotar un gol és a través de l’atac ràpid i per això cal entrenar-ho molt, característica primordial per afavorir el futbol sala atractiu”. Un dels ítems que el tècnic basc més ha remarcat és que “els contraatacs els hem de treballar des de la defensa, ja que en el joc real és des d’on s’inicien”. Per últim, Imanol Arregui ha animat a tots els entrenadors presents al Clínic a gravar tots els seus partits i visualitzar-los de forma analítica per millorar.

Finalment, el Director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle, ha intervingut per concloure les ponències teòriques d’enguany, agraint la presència dels tres ponents i dels més de 100 tècnics assistents. També ha aprofitat per remarcar la importància de seguir formant-se dia a dia, ja que mai en sabem prou.

El Clínic d’Entrenadors de futbol sala ha acabat amb la posada en pràctica, tota la teoria impartida per Imanol Arregui sobre l’atac i la defensa en els contraatacs, novament a les Instal·lacions Esportives Municipals de Martorell.

GALERIA D'IMATGESUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.