El CTAFS realitza la 4a i la 5a Jornada de Tecnificació arbitral de futbol sala
FS Notícies | 25/11/2019
8 àrbitres de Sènior A i 6 àrbitres de l'Escola de futbol sala de la Federació Catalana de Futbol van participar en la 4a i 5a Jornada de Tecnificació de futbol sala, a Cervelló i a Balaguer, on van rebre formació específica que els facilitarà la seva tasca a les pistes.
El CTAFS realitza la 4a i la 5a Jornada de Tecnificació arbitral de futbol sala

La formació i l’aprenentatge, la gran aposta del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol. El diumenge 24 de novembre de 2019 es van realitzar la 4a i 5a Jornada de Tecnificació arbitral de futbol sala al Pavelló Xavier Ballber de Cervelló i al Pavelló INPACSA de Balaguer.

Les Jornades de Tecnificació van ser organitzades pel CTAFS de l’FCF. A Cervelló, la sessió la va dirigir l’àrbitre de 2a B, informador i professor arbitral, Ignasi Velasco, a un grup format per 8 àrbitres de Sènior A. Mentre que a Balaguer, aprofitant els partits amistosos de les Seleccions Comarcals entre Lleida i Andorra, l’activitat la va liderar l’àrbitre de 2a A, Bernardo Simón, a un grup format per 6 àrbitres de l'Escola d'àrbitres.

Els 8 col·legiats estaven citats a les 15.45 hores a Cervelló. Velasco va començar l’activitat amb una sessió de vídeo, on es va parlar de la gestió de partit. Aquest grup arbitral xiulen l’última categoria sense parella, i per això es van començar a introduir imatges i vídeos d’actuacions arbitrals amb parella. A més, es va explicar el protocol previ al partit, com ara la imatge que projecta el col·legiat a l’arribada de les instal·lacions, i també la gestió de les protestes tant dels jugadors com de les banquetes. Un cop finalitzada aquesta sessió, van anar a la pista per treballar la senyalització, el posicionament de l’arbitratge en joc real i es va treballar diferents estils de carrera (frontal, lateral i d’esquenes).

Mentre que al Pavelló INPACSA de Balaguer, els 6 col·legiats de l'Escola d'àrbitres van dur a terme l’activitat aprofitant els partits de preparació entre les Seleccions Comarcals de Lleida i d’Andorra pels Campionats Comarcals de Futbol Sala. Durant la sessió, els àrbitres van treballar el posicionament a pista, la senyalització, a més de corregir i debatre les accions arbitrals.

Durant el mes de gener està prevista la 6a Jornada de Tecnificació del CTAFS.

 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.