El FC Barcelona, campió de nou de la Copa Catalunya Femenina
Futbol Femení | 30/08/2015
El Barça s’ha proclamat campió de la 11a edició de la Copa Catalunya Femenina després de vèncer a l’Espanyol per 2 gols a 0.

Alineacions:

FC Barcelona:  Sandra Paños, Marta Torrejón, Ane Bergara, Ruth Garcia, Melani Serrano, Marta Unzué, Patri Guijarro, Alèxia Putellas, Bàrbara Latorre, Irene del Rio i Olga García. També han jugat: Laura Ràfols, Esther Romero, Aitana Bonmatí, Gemma Gili, Cristina Baudet, Sandra Hernández i Nerea Valeriano.

RCD Espanyol: Irina Torrent, Elba Vergés, Inés Juan, Estibaliz Torralbo, Andrea Pereira, Glòria Pelegrí, Zaira Flores, Anair Lomba, Paloma Fernández, Aina Torres i Laura Benito. També han jugat: Anna Mollet, Carla Cotado, Ana Rodríguez, Aroa León, Andrea Giménez, Mònica Bacter i Gemma Pla.

Gols:  1 – 0 Ruth Garcia (56’), 2 – 0 Gemma Gili (81’)

Targetes:

FC Barcelona: Ane Bergara (Groga, 28’)

RCD Espanyol: Gemma Pla (Grogam 24’), Anair Lomba (Groga, 74’)

Conjunt arbitral:

Àrbitra: Ainara Acevedo Dudley

Assistents: Victoria Petrova i Anna Toneu Domènech

4a àrbitra: Georgina Casals Garcia

Crònica:

El FC Barcelona s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya Femenina per segon any consecutiu, després de guanyar al RCD Espanyol per 2 gols a 0. Amb aquest títol, el Barça acumula sis Copes Catalunya al seu palmarès, mentre que el club blanc-i-blau en té cinc.

La primera part de l’enfrontament ha estat marcada per les ocasions blaugranes, que han amenaçat la porteria contrària des del minut 1. La defensa ordenada de l’Espanyol ha estat clau per evitar que el Barça s’avancés al marcador, sobretot en jugades d’estratègia. Tot i així, l’Espanyol també ha pressionat i s’ha aconseguit disputar uns 45 primers minuts molt disputats.

A la represa, el Barça ha seguit amb l’atac i, al minut 56, s’ha pogut avançar al marcador amb una rematada de cap de Ruth després d’una centrada de córner. A partir d’aquest moment, les blaugranes han tingut el domini absolut del partit i han generat diverses ocasions de gol que la portera blanc-i-blava ha evitat. Una d’elles, al minut 73, després d’un potent xut de Sandra Hernández.

Al minut 81, Gemma Gil ha rematat amb l’exterior del peu dret i ha marcat el 2 a 0 amb una gran qualitat. Sobre el temps afegit el Barça encara ho ha tornat a provar amb una gran rematada de Ruth però Irina Torrent ha tornat a actuar i ha refusat la pilota evitant incrementar la distància al marcador.

El president de la FCF, Andreu Subies, el director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras, el president de la UFEC, Gerard Esteva, i l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, han estat els encarregats de fer l’entrega de les rèpliques al conjunt arbitral de la final, així com d’entregar els trofeus i les medalles a les campiones i subcampiones de la Copa Catalunya femenina 2015.