El FC Barcelona femení supera a un intens Espanyol
Notícies Generals | 10/06/2017
Després d'un partit vibrant, les blaugrana aixequen el títol de campiones de Catalunya Femení Aleví Benjamí Prebenjamí superant el RCD Espanyol per 5 gols a 3.

FC BARCELONA, 5: Patri Pérez, Mar Rodríguez, Maria Calderón, Laia Martret, Nina Ou, Claudia García i Ylenia Estrella. També han jugat: Aina Roman, Martina González, Daniela Albiol, Emma Gálvez, Tatiana Pérez, Mar Pérez i Xènia Puigcercós.

RCD ESPANYOL, 3: Isabel Asensio, Maria Requena, Txell Martín, Marta Marruecos, Nora Fernández, Nayara Garrido, Karla Bermejo. També han jugat: Ylenia López, Keyla Bermejo, Mariona Gamez, Iris Gonzalez, Ester Ruíz i Nora Soriano.

Gols: Karla Bermejo (0-1, 11’), Aina Roman (1-1, 16’), Txell Martín (1-2, 22’), Aina Roman (2-2, 25’), Laia Martret (3-2, 32’), Xènia Puigcercós (4-2, 45’), Karla Bermejo (4-3, 56’) i Maria Calderón (5-3, 57’).

Equip arbitral: Devani Cervantes (àrbitra), Carla Borràs (àrbitra assistent), Marta Salinas (àrbitra assistent) i Coral Couso (4a àrbitra).

Després de superar el CD Fontsanta-Fatjó i el CE Sabadell FC, respectivament, les futbolistes del FC Barcelona i el RCD Espanyol s'han enfrontat a la final del Campionat de Catalunya Femení Aleví Benjamí Prebenjamí. I les blaugrana s'han endut el títol guanyant per 5 a 3 a les blanc-i-blaves en un partit en el que, tot i la igualtat, s'han pogut veure moltes ocasions de gol.

A la primera part, les jugadores del RCD Espanyol han intentat portar la iniciativa del joc. Fruit d'això s'han avançat en el marcador per mitjà de Nayara Garrido, que ha aprofitat una errada en la sortida de pilota de les blaugrana per perforar la porteria rival. La resposta del Barça no s'ha fet esperar i a l'inici del segon quart, Aina Roman ha anotat l'empat amb un potent xut des de fora l'àrea. Amb la màxima igualtat en el marcador, el joc s'ha desenvolupat al mig del camp. En aquesta lluita, l'Espanyol ha tornat a avançar-se amb el gol de Txell Martín des de fora l'àrea. Tot i anar un gol per darrere, les jugadores del Barça no han abaixat els braços i han empatat al minut 25 per mitjà d'una jugada individual de nou d'Aina Roman (2-2).

A la represa, el Barça ha sortit molt més còmode i ha creat molt de perill amb els seus contraatacs. Laia Martret i Xènia Puigcercós han anotat els dos primers gols blaugrana a través de dues transicions ofensives que han posat el 4 a 2 en el marcador. En l'últim quart, les blanc-i-blaves han arriscat més en el seu joc i Karla Bermejo ha retallat distàncies. Encara s'han vist més opcions per empatar el partit, però Maria Calderón s'ha encarregat de tancar el marcador amb una obra d'art marcant un gran gol des de fora l'àrea.

Amb el resultat final de 5 a 3, el FC Barcelona s'ha proclamat campió de Catalunya Femení Aleví Benjamí Prebenjamí. A la conclusió del partit, el president de l'FCF, Andreu Subies, ha fet l'entrega d'una rèplica de la copa a l'equip arbitral. La directiva i delegada de l'FCF al Baix Llobregat, Paquita Linares; i la regidora d'esports de l'Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, han entregat les medalles i el plat de subcampiones, respectivament, al RCD Espanyol. Finalment, el president Subies ha entregat la copa de campiones al FC Barcelona.