El FC Matadepera, un canvi positiu en l'aspecte educacional
F. Base | 11/12/2017
Tots els equips d’aquest club del Vallès Occidental comparteixen amb +KESPORT! una gran vocació futbolística i un excel·lent companyonia.
El FC Matadepera, un canvi positiu en l'aspecte educacional

"Realment hem acollit de molt bon grat aquesta possibilitat que ens va oferir la Federació Catalana de Futbol de poder integrar-nos en el programa +KESPORT!. Per als entrenadors ha estat una eina meravellosa i als jugadors els hem descobert tot un món que teníem aquí mateix però que, admeto la nostra culpa, no havíem treballat prou", afirma el president del FC Matadepera, Enric Barrull. Sens dubte, la seva és una actitud honesta, positiva i de progrés davant un avanç pedagògic extraordinàriament útil de cara al planter d'aquest club amb una vocació formativa fora de tot dubte.

Dos equips Juvenils, dos Cadets, dos Infantils, quatre Alevins, tres Benjamins i un Prebenjamí configuren el potent nucli social d'un club en el qual es respira una atmosfera molt familiar. Els dos equips Sènior militen a Segona i Quarta Catalana. El coordinador tècnic, Josep Gutiérrez, ha acceptat també la incorporació d'aquesta metodologia que reforça els valors tradicionals del futbol, "especialment el respecte al contrari, a l'àrbitre, al rival, etc. En definitiva, viure l'experiència del futbol com a persones".

Les persones que més intensament comparteixen +KESPORT! són els entrenadors, com Pau Montagut, a qui li agrada "que els jugadors puguin realitzar activitats de grup, relacionar-se millor amb els seus companys i entrellaçar amistats tant dins com fora del camp. Això millora la relació i l'entesa a l'hora de jugar, saben com es mouen els altres i on estaran per rebre una passada". En això, la coach Anna Latorre ha estat una peça clau.

Els jugadors i jugadores del FC Matadepera, així com els seus pares, també han participat gradualment de +KESPORT! fins a implicar-se completament. Admeten que les activitats, jocs i exercicis relacionats amb aquest projecte han canviat la perspectiva de la pràctica del futbol més enllà de l'aspecte tècnic i competitiu.

La temporada passada ha servit per afegir conceptes i interessos que no només han redundat en el que es denomina educació no formal. Precisament, el progrés en aquest àmbit produeix una millora directa en la qualitat dels entrenaments i del rendiment, tant individual com col·lectiu.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.