El Gavà assoleix l’ascens a Segona B des dels onze metres
Notícies Generals | 26/06/2016
El CF Gavà ha aconseguit l’ascens a la Segona Divisió ‘B’ després de guanyar el Castelló a la tanda de penals. El partit i la pròrroga han acabat amb empat a 2, mateix resultat que en l’enfrontament de l’anada.

El Gavà ha començat el partit a l’espera del que feia el Castelló. Per aquest motiu, durant vint minuts, els blaugrana no han inquietat la porteria rival i han deixat la iniciativa als blanc-i-negre. Tot i que en els moments inicials el Castelló ha tingut el domini de la pilota, Jaime Hernández ha marcat el primer gol del partit al minut 27. A tres quarts de camp, Jaime ha rebut una passada entre línies, ha fet una jugada individual per plantar-se a la frontal de l’àrea i, quan ningú s’ho esperava, ha efectuat el xut que ha acabat al fons de la xarxa.

El Gavà s’ha animat amb el gol i ha jugat amb més comoditat.  Això s’ha vist reflectit en el fet que han volgut tenir més la pilota i han trepitjat més vegades l’àrea del Castelló. Al minut 36, els locals han executat un servei de córner en curt i David Jiménez ha marcat un golàs des de la banda que ha entrat per l’escaire (2-0).

A la represa, el Castelló ha marcat quan només s’havien disputat quatre minuts. Antonio, a la mitja volta dins l’àrea, ha marcat el 2-1 després de rebre la passada de la mort. Els visitants han sortit a per totes en aquest segon temps i ha quedat demostrat al minut 12, quan s’ha igualat la eliminatòria amb el gol de Raúl Fabian. El jugador del Castelló, ha marcat des de la frontal de l’àrea petita al rebre una centrada des de la banda esquerre. El Gavà ha patit per treure la pilota del seu camp i no ha trobat la manera d’arribar a la porteria contrària. De totes maneres, el Castelló, tot i dominar la segona part, tampoc ha tingut ocasions molt clares per desfer l’empat.

A pocs minuts per al final del temps reglamentari, l’àrbitre ha ensenyat dues targetes vermelles, una per a cada equip. Ja a la pròrroga, cap dels dos conjunts ha creat ocasions clares de perill, el partit s’ha trencat i no s’ha vist un joc fluid en la primera meitat. A la segona, al minut 114, el Castelló ha tingut l’ascens a les botes de Gaizka en una rematada que ha tret Jean Marc Faye sota pals.

A la tanda de penals, cap jugador ha fallat fins que s’ha arribat als últims llançaments, quan han aparegut els dos porters aturant un xut cada un. S’ha seguit amb els penals fins que el sisè llançament, de Luismi, ha anat per sobre el travesser i Jean Marc Faye ha marcat el seu. D’aquesta manera, el CF Gavà assoleix el desitjat ascens a la Segona Divisió ‘B’.

Representant a la Federació en aquest partit ha estat Josep Contreras. Acompanyant al president del CF Gavà, Manuel Maniega, també han assistit els presidents del Prat, Luis Quiñonero; del Cornellà, Alex Talavera; del Granollers, Xavier Abolafio; de L’Hospitalet, Santiago Ballester; i del Montañesa, Emilio Lamas.