El Gimnàstic de Tarragona conquereix la seva tercera Copa Catalunya
Notícies Generals | 28/03/2017
Els de Juan Merino s’emporten la 28a Copa Catalunya en la tanda de penals per un resultat de 4 a 3 després d’un partit marcat per la igualtat i les poques ocasions de gols per part dels dos conjunts.

Fitxà tècnica:

C. GIMNÀSTIC DE TARRAGONA, 0 (4): José Perales, Gerard Valentín (Gabri Vidal, 76’), Roger Figueras (Roger Bonet, 72’), Xavi Molina, Zahibo Wilfred, José Carlos, Juan Muñiz, Jean Luc Assoubre, Ikechukwu Uche, Ferran Giner i Marc Vadillo.

FC GIRONA, 0 (3): René Roman, Pablo Marí, Eloi Amagat, Aday Benítez (Alex Granell, 80’), Rubén Alcaraz (Chele, 80’), Cristian Herrrera (Samuele Longo, 80’), M.A. Garrido Cifuentes (Portu, 80’), Felipe Sanchón (Fran Sandaza, 65’), Kiko Olivas, Juan Cámara (Sebastian Coris, 65’) i Marc Carbó.

Penals: Alex Granell (0-1), Fran Sandaza (0-2), Juan Muñiz (1-2), José Carlos (2-2), Eloi Amagat (2-3), Xavi Molina (3-3), Ferran Giner (4-3).

Targetes grogues:  Fran Sandaza (84’) i José Carlos (87’).

Conjunt arbitral: Óscar Sauleda Torrent, Sergi López Freixa (àrbitre assistent), Sergi Jacas Puig (àrbitre assistent) i Rubén Mancera Antón (4t àrbitre).

Espectadors: 3.317.

El Municipal d’Olot s’ha vestit de gala per acollir la 28a Final de la Copa Catalunya entre el Gimnàstic de Tarragona i el Girona FC. Un total de 3.317 espectadors han omplert les graderies en la millor entrada en la història de l’estadi per viure en directe la gran festa del futbol català. En els instants previs a l’inici del partit, les patinadores del Club Patinatge Artístic Olot han rebut un emotiu reconeixement pel darrer èxit assolit al Campionat d’Espanya.

La igualtat entre els dos equips ha marcat els primers compassos del matx. El Girona ha sortit amb la intenció de tenir la possessió de la pilota per dominar el partit a través del seu joc associatiu.  Amb una pressió alta en camp contrari, els de Pablo Machín han provat fortuna amb un xut llunyà d’Aday que ha marxat per sobre del travesser. El Gimnàstic de Tarragona ha respost amb una internada per la banda esquerra de Marc Vadillo que ha blocat sense dificultats el porter gironí René Roman. Poc després, els tarragonins han tornat a gaudir d’una gran ocasió de gol per avançar-se en el marcador. Uche ha rematat de cap una excel·lent centrada lateral de Juan Muñiz, però Roman ha estat providencial per desviar la pilota a córner.

A l’equador del primer temps, el Girona ha avançat línies per intentar marcar un gol que apropés la primera Copa Catalunya de la seva història.  Una bona combinació entre Aday i Cámara ha estat a punt de suposar la primera diana del duel, però els defensors locals han estat atents per desbaratar el perill.  A partir d’aquest moment, el Girona ha posat una marxa més i ha acaronat el 0-1 en diverses ocasions. Eloi Amagat ha robat una pilota al mig del camp i ha marxat de dos rivals fins a arribar a l’àrea rival. El seu xut, però, l’ha pogut desviar a córner Perales. Just abans del descans, un xut de rosca de Juan Cámara ha sortit fregant el pal esquerre.

A l’inici de la segona part, el Nàstic de Tarragona s’ha desfet del domini gironí amb un plantejament més ofensiu que l’ofert durant el primer temps. Quan només s’havien disputat quatre minuts, una fantàstica mà de René ha desviat a córner un xut ajustat d’Uche. Poc després, José Carlos també ha pogut avançar els tarragonins en un llançament llunyà que ha sortit a prop de la creueta. Arran d’aquesta ocasió, el Girona s’ha tornat a fer amb les regnes del matx, i Eloi Amagat no ha aconseguit controlar l’esfèric a l’interior de l’àrea quan es trobava sol davant Perales.

Els gironins, amb transicions ràpides i jugades per les bandes, han posat en serioses dificultats els locals, que han tornat a tancar-se al darrere per aprofitar una pèrdua rival per sortir ràpidament al contraatac. Alcaraz ha finalitzat una bona jugada col·lectiva amb un xut que s’ha perdut per sobre el travesser. Per la seva part, els de Juan Merino han triangulat amb encert al mig del camp i d’Assoumbre ha realitzat una centrada enverinada que finalment ha acabat en córner.

Els de Machín han estat superiors als granes en l’últim quart d’hora de joc. Els gironins, que avui vestien de blau, s’han abocat a la porteria de Perales per marcar un gol decisiu en la resolució del partit. El tècnic gironí ha buscat una sacsejada amb quatre canvis de cop que han revolucionat l’equip. A falta de cinc minuts per al final, una centrada lateral d’Álex Granell s’ha passejat per l’interior de l’àrea grana sense que cap jugador toqués la pilota. Posteriorment, Juan Muñiz ha gaudit d’una gran oportunitat per donar la victòria als tarragonins, però René ha salvat el seu equip amb una gran mà. Malgrat tot, el partit ha finalitzat amb empat a zero i s’ha decidit des del punt de penal.  El Gimnàstic de Tarragona s’ha proclamat campió de la 28a Copa Catalunya per 4 a 3 gràcies al llançament decisiu transformat per Ferran Giner.

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; el Secretari de la Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin; el president de la FCF, Andreu Subies; i l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas; han entregat les rèpliques de la Copa als àrbitres i les medalles al subcampió. A continuació, Figueras ha donat el trofeu a l’equip subcampió, el Girona. Tot seguit, Subies i Figueras han lliurat la rèplica de la Copa al campió, el Gimnàstic de Tarragona, mentre que Nin i Corominas han entregat les medalles al campió. Per acabar, Nin ha ofert el trofeu al capità dels tarragonins, campions de la 28a Copa Catalunya Absoluta.

La roda de premsa

A la sala de premsa, l’entrenador del Girona, Pablo Machín, ha assegurat que “és un partit que ens ha servit per veure com estan els jugadors. El Nàstic ha tingut més encert en els penals i, per això, de nou som subcampions de la Copa Catalunya”. Pel que fa a l’actitud dels futbolistes, Machín ha reconegut que “estic molt content amb l’entrega de tots, i dels que no tenen tants minuts a la lliga avui ho han donat tot. Tots han complert. Els futbolistes són competitius i volen guanyar, avui hem estat molt a prop de fer-ho. Com diu el tòpic, la tanda de penals és una loteria. No crec que la derrota ens afecti a la lliga i estic convençut que el cap de setmana guanyarem el Rayo”.

Per la seva banda, el tècnic del Gimnàstic de Tarragona, Juan Merino, ha volgut alabar l’esforç realitzat per la seva plantilla felicitant-los per “l’enorme esforç dels meus jugadors, alguns que tenen pocs minuts, i els del filial també han competit amb moltes ganes. L’equip ha sabut patir en alguns trams, i el resultat podria haver estat qualsevol”. A més, el tècnic grana ha destacat la importància de superar a un rival de l’entitat del Girona. “Sabem del potencial del Girona i tots dos li hem donat molta importància al partit. Els meus jugadors avui han donat un pas endavant per l’esforç que han realitzat. La tanda de penals té molt component de sort, però també s’ha de treballar”, ha conclòs Merino.