El Penya Esplugues Gironella es proclama campiona de Catalunya
Notícies Generals | 07/10/2016
El Gironella guanya la partida al CEFS Rubí, ja que l’any passat va perdre la final davant aquest mateix equip i enguany ha pogut aixecar la copa de campiones de Catalunya (2-1).

Fitxa tècnica:

PENYA ESPLUGUES GIRONELLA: Noelia Guerrero, Pilar Ribes, Marta González, Berta Ramos, Sandra Rovira, Cèlia Catà, Helena Roig, Berta Velasco, Júlia Vidal, Laura Oliva, Zoe Juanes i Raquel Raventós.

Entrenador: Robert Caneda.

CEFS RUBÍ: Nerea Vilalta, Gisela Benito, Ana Barbancho, M. Aranzazu ‘Arantxa’, Ainoa Romero, Alba Laguna, Glòria Pelegrí, Laia Rodríguez, Sagrida Roncero ‘Tosti’, Marta Villagrasa i Mariona Olivella.

Entrenador: Manel Cintas.

GOLS: Laura Oliva (1-0, min. 2; 2-1, min. 37), Gisela Benito (1-1. Min. 31).

ÀRBITRES: Javier Cano Gálvez, Rogelio Pacheco Gómez, Fernando López Prat i Sònia Aguilar Miranda.

PÚBLIC: 500 persones, aproximadament.

La Copa Catalunya Sènior Femenina de Futbol Sala s’ha jugat per primera vegada dins de la Fase Final de la competició masculina. Les finalistes, el Penya Esplugues Gironella i el CEFS Rubí, s’han tornat a enfrontar en una reedició de la final de la temporada passada. Ambdós conjunts es coneixen prou bé i tots dos han sortit a per totes. Ben aviat, al minut 2, Laura Oliva ha avançat el Gironella amb un xut suau pràcticament sobre la línia de gol.

El Rubí s’ha vist obligat a pujar línies per crear perill a l’àrea rival, però això li ha portat a cometre força imprecisions en les passades i ha fallar en algunes cobertures. El Gironella, en canvi, ha creat bones jugades de combinació i gràcies a la portera Nerea Vilalta no ha pogut ampliar l’avantatge en el marcador.

Al minut 12, però, Gisela Benito s’ha desfet de la defensa rival i ha arribat a la línia de fons, on ha fet una passada en horitzontal cap a Glòria Pelegrí que, sola, no ha arribat a xutar per ben poc. Alba Laguna l’ha tingut a un minut per al descans al rebre sola una passada entre línies, però el seu xut ha anat directe al cos de la portera Raquel Raventós. Just després, Júlia Vidal ha estavellat la pilota al travesser. El Gironella ha tingut més control del partit  i ha pogut jugar la primera part amb més tranquil·litat que el seu rival, ja que el Rubí s’ha mostrat nerviós i amb pressa per marcar.

A la represa, el Rubí ha posat una marxa més i la pressió alta li ha servit per tancar el Gironella en el seu camp. L’única ocasió clara que s’ha vist de les blanc-i-vermelles ha estat quan Marta González ha robat una pilota molt perillosa a la frontal de l’àrea i ha encarat sola, però Gisela Benito ha posat el peu just en el moment del xut.

En el minut 30, Laura Oliva ha rebut la passada de la mort fora de l’àrea i ha enviat la pilota a la creueta amb un fort xut. El Rubí s’ha endut el rebot i li ha arribat a Glòria Pelegrí, però quan semblava que tenia una gran ocasió, ha colpejat malament la pilota i la portera Noelia Guerrero l’ha aturat sense dificultats. Quan menys s’ho esperava el Gironella, el Rubí ha empatat el partit mitjançant una falta indirecta provocada per la portera al superar la possessió dels quatre segons. El xut final ha estat de Gisela Benito, que l’ha colat pel segon pal.

En el segon temps, qui s’ha mostrat més nerviós i imprecís en algunes passades ha estat el Gironella, que ha acusat el gol encaixat. Tot i això, s’ha anat sobreposant i, a poc a poc, ha creat perill. Marta González ha posat la por al cos del Rubí al quedar-se sola davant Nerea, però  la portera del Rubí ha tapat molt bé els forats i ha evitat el gol. La insistència de les jugadores de Robert Caneda ha tingut el seu premi un minut després. En un servei de banda, Laura Oliva ha rebut la pilota, no s’ho ha pensat dues vegades i l’ha creuat amb un potent xut (2-1). El Rubí hauria pogut empatar el partit a pilota parada, però no ha tingut encert suficient per provocar els penals. Així doncs, el Penya Esplugues Gironella s’ha tret l’espina que tenia de la final de l’any passat, perduda precisament contra el CEFS Rubí, i ha pogut aixecar la Copa Catalunya.

L’entrega de les medalles i la copa de campiones ha anat a càrrec del director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la FCF, José Miguel Calle; del vicepresident de la FCF Josep Llaó; de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i del director del Consell Català, Antoni Reig.