El Racing Pineda FS, un club que aposta per la integració social
FS Notícies | 03/01/2018
El club del Maresme compta amb un equip format per persones amb paràlisi cerebral en la seva estructura esportiva.
El Racing Pineda FS, un club que aposta per la integració social

El Racing Pineda Futbol Sala, situat a Pineda de Mar, té una forta vocació formativa i de servei a la seva localitat. Un dels seus trets més característics ha estat la seva capacitat per integrar i educar en valors. En aquest sentit, el club ha apostat per acollir un equip d’ADIAM (Associació de Discapacitats de l’Alt Maresme) i convertir-lo en un conjunt més de la seva estructura esportiva i social. Aquest equip competeix a la Lliga Nacional de Futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral.

El Racing Pineda, a més, ha avançat també pel seu compte fent entrenar els integrants del seu equip ADIAM una vegada per setmana amb els equips de la seva categoria. Segons els experts, no hi ha experiència més positiva per a tots, contraposant i compartint dos mons tan diferents de l'activitat física, tot i que essencialment estan connectats per l'idioma comú de l'esport.

D'altra banda, +KESPORT! ha estat testimoni d'una experiència que, afortunadament, cada vegada està més present en la nostra societat. Va succeir el dia que un dels jugadors de l’ADIAM Racing Pineda va entrenar amb un equip benjamí del FC Barcelona a les instal·lacions de Sant Joan Despí. El representant de l’ADIAM es va unir a altres futbolistes fins a formar un grup amb un jugador en cadira de rodes, dos amb lesions cerebrals, dos amb Síndrome de Down, dos més amb diferents discapacitats i una jugadora amb només un 20% de visió.

Es tracta d’una iniciativa del projecte Inclusive Football en el qual col·labora el FC Barcelona de manera regular. Inicialment, els Benjamins del Barça van prendre contacte amb aquest univers tan singular a base d'exercicis com intentar tocar la pilota amb un antifaç o en situacions d'immobilitat. Després de l'escalfament va sorgir un sentiment d’empatia per part dels esportistes blaugrana, i els tècnics van ordenar iniciar l'entrenament amb pilota, és a dir, un partit amb tots els jugadors. Igual que la resta dels dies.

Contra la presumpta sensació que aquell entrenament es disputaria amb noves regles o a molt baixa velocitat, li van donar el ritme i la intensitat habitual. Els Benjamins del Barça havien de combinar amb els seus nous companys, amb tots, per validar les seves jugades i els seus gols, un propòsit que no només van executar amb la precisió i talent que els ha portat a La Masia sinó traient el millor de la resta fent-los participar, jugar, suar i gaudir com mai.

El coordinador tècnic i responsable d'aquesta versió d'un club de futbol tan modern i socialment positiu, Víctor Lacasta, se sent molt satisfet de l'efecte produït en el club, els equips i les famílies per aquesta convivència capaç de trencar barreres que moltes vegades cauen amb la simple determinació de jugar un partit de futbol. L'inspirador d'aquesta iniciativa és el Director Esportiu de l’FCF, Marc Vives, que obre als nens expectatives noves, àmplies, integradores i de responsabilitat.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.