El RCD Espanyol revalida la Copa Catalunya
Notícies Generals | 09/08/2011
El RCD Espanyol s’ha proclamat campió de Catalunya, aconseguint, d’aquesta manera revalidar un títol que figura per sisena vegada en el seu palmarès. Un hat trick de Thievy ha arrodonit un partit pels espanyolistes que han aixecat la copa de campions.

FC BARCELONA 0 - 3 RCD ESPANYOL

FC BARCELONA: Oier Olazabal, Sergi Gómez, Oriol Rosell (Ivan Balliu, min.45), Gerard Deulofeu, Saul Berjon (Carlos Carmona, min.45), Rafael Alcántara, Isaac Cuenca (Jean Marie Dongou, min.72), Javier Espinosa (Jonathan Dos Santos (min.45), Alejandro Grimaldo, Armando Lozano i Luis Gustavo (Martí Riverola).

RCD ESPANYOL: Francisco Casilla, Luis Garcia, Ernesto Galan (Pau Senent, min.45), Javier López, Carlos Clerc, Alberto Canal, Thievy G. Bifouma (Carlos Albarran, min.85), Zouhair Feddal, Cristian Alfonso, Cristian Gómez i José Antonio Ruiz (Kilian Grant, min.75).

GOLS: 1-0 Thievy G. Bifouma, min.50. 2-0 Thievy G. Bifouma min.53. 3-0 Thievy G. Bifouma min.76

ÀRBITRES: Sr. David Miranda Torres, Sr. Ramon Garcia Salas, Sr. Josep Maria Carrera Garcia i Sr. David Conejo Rodríguez.

INCIDÈNCIES: 5.809 assistents al Nou Estadi de Tarragona.

A les 21:45 hores l’himne dels Segadors ha sonat al Nou Estadi de Tarragona amb tots els espectadors dempeus donant pas a la gran final de la 22a edició de la Copa Catalunya que, enguany, ha enfrontat al FC Barcelona contra el RCD Espanyol.

Abans, però, s’ha guardat un minut de silenci per la recent desaparició de Jesús Farga, vicepresident primer de la Federació Catalana de Futbol, i d’Enric Pujol, soci nº1 del Gimnàstic de Tarragona.

Al minut 5 de la primera part s’ha produït el primer xut entre els tres pals, fruit d’una jugada de l’Espanyol que ha sortit de mig camp i ha superat a la defensa blaugrana. Thievy G. Bifouma ha rematat amb força però Oier ha aturat l’esfèrica.

La resposta del Barça ha estat immediata i una genialitat individual de Deulofeu per l’extrem dret ha acabat en mans del porter Francisco Casilla.

D’aquesta manera s’entreveia un derbi molt anivellat on ambdós conjunts han lluitat fins la darrera pilota.

Una de les ocasions més clares ha arribat al minut 19 amb una jugada de Cristian Alfonso que apunt ha estat d’anotar el primer gol del partit després d’una bona jugada col·lectiva del conjunt de Pochetino.

Al minut 21 s’ha produït un fet molt emotiu quan els espectadors del Nou Estadi s’han posat dempeus per aplaudir l’ex capità blanc-i-blau, Dani Jarque.

Al llarg del primer temps ha estat l’Espanyol qui ha sabut definir millor i xutar més vegades entre els tres pals. Tot i això el Barça no s’ha cansat d’intentar-ho i, a deu minuts per arribar al 45, Gerard Deulofeu ha robat una pilota a la defensa espanyolista i ha marxat tot sol cap a la porteria encarant-se al porter, al qual no ha pogut superar en última instància.

L’última acció del primer temps arribaria al minut 39 en un Polèmic gol anul·lat a Cristian Alfonso després d’una jugada amb diversos rebots dins l’àrea gran que han finalitzat amb la pilota al fons de la xarxa, i que el col·legiat ha anul·lat per fora de joc a instàncies del seu assistent.

Ja en el segon temps s’avançaria l’Espanyol en el marcador en la primera jugada de perill en el minut 49, després que Thievy es quedés sol davant Oier i superés a aquest amb un xut creuat que posava per davant al conjunt de Pochettino. Tan sols 3 minuts més tard Thievy anotava el segon gol per l’Espanyol després d’una excel·lent jugada individual dins l’àrea gran que ha acabat definint amb un xut creuat per batre per segon cop a Oier.

Una nova jugada de perill per part de l’Espanyol, al minut 56, on hi han intervingut tres jugadors, ha finalitzat amb un potent xut de Luis Garcia.

El Barça no ha abaixat els braços i ha continuat atacant, davant d’un Espanyol que, amb la feina feta, s’ha tancat per defensar. Tot i així, tota aquella oportunitat per atacar no ha estat desaprofitada. De fet, al minut 76 Bifouma ha marcat el seu hat trick, sentenciant, d’aquesta manera, el partit.

Amb contundència, el RCD Espanyol s’ha proclamat campió de la Copa Catalunya, aconseguint igualant, d’aquesta manera, el palmarès blaugrana, amb 6 copes de Catalunya aconseguides.