El Sabadell alça la seva primera Copa Catalunya
Notícies Generals | 30/03/2016
El CE Sabadell ha guanyat la primera Copa Catalunya de la seva història en vèncer el FC Barcelona ‘B’ per 2 gols a 0. Els gols els han marcat Sandro i Forgas.

CE SABADELL FC, 2: Sergi, Pastells, Valentín, Alcañiz, Agustín, Yeray, Pirulo (Bruno, 63’), Adri (Pol, 79’), Manel (Agus, 63’), Sandro (Eloy, 63’) , Marc Fernández (Batanero, 75’).

FC BARCELONA ‘B’, 0: Ortolá, Godswill (Palencia, 77’), Moisés (Carbonell, 60’) Fali (Robert G., 60’), Gumbau, Samper, Mujica, Kaptoum, Dani Romera (Chamorro, 15’), Perea (Quinti, 42’), Cámara (Ros, 20’).

Gols: Sandro (53’), Forgas (91’).

Targetes grogues: Ros (46’), Samper (56’), Palencia (83’), Robert G. (84’), Mujica (86’), Chamorro (87’).

Àrbitres: Gustavo Rebollo López, Ramón Molgó Hernando (assistent), Joan Ponce Moreno (assistent), José Antonio Fernández Morillo (4t àrbitre).

Johan Cruyff ha tingut un paper destacat en la 27a final de la Copa Catalunya. Gairebé una hora abans de l’inici del partit la FCF TV ha publicat un vídeo, emès en primícia per Esport Club, on s’ha recordat l’ex seleccionador català. I ja en el terreny de joc s’ha mostrat una pancarta amb una imatge de l’holandès mentre es guardava un minut de silenci.

Els dos finalistes s’han mesurat les forces durant els primers instants de partit, fins que a poc a poc han anat augmentant la intensitat i ambdós equips han tingut bones ocasions de gol. Manel ha estat el primer en intentar-ho als dos minuts de joc, però el seu xut ha sortit massa creuat. Un altre moment emotiu de la nit ha estat quan, al minut 14, el partit s’ha aturat i tot l’estadi, públic, jugadors i equip arbitral s’han posat a aplaudir dempeus per homenatjar Johan Cruyff. Poc després ha estat Pirulo qui ha xutat des de la frontal i la pilota ha sortit a pocs centímetres del pal esquerre de la porteria defensada per Ortolá.

El Barça B ha tingut la  primera ocasió passats els vint minuts de joc quan Perea ha fet la passada de la mort i la rematada de Mujica ha marxat fregant el travesser. Els blaugrana han estat de pega perquè en pocs minuts el tècnic, Gerard López, ha hagut de fer dos canvis per lesió, Dani Romera i Cámara. A dos minuts per al descans, Chamorro ha rebut una bona passada entre la defensa i ha encarat sol Sergi Tienda. Tot i marcar, el gol ha estat anul·lat per fora de joc.

El descans li ha anat bé al Sabadell, ja que de seguida s’ha fet amb el domini de la pilota i en la primera arribada que ha tingut, la pilota ha acabat al fons de la xarxa. Sandro, lliure de marca, ha xutat des de l’alçada del punt de penal i ha fet embogit als gairebé 7.000 espectadors que hi havia a la Nova Creu Alta (1-0). A banda del gol, en el segon temps s’han vist poques opcions clares. Eloy ha estat l’únic que, fent una bona jugada individual per la banda dreta, ha posat a prova Ortolá. Amb tots els canvis que s’han produït, el Barça no han pogut capgirar la tendència del partit i el joc ha continuat força equilibrat.

Al temps afegit, l’afició del Sabadell ja es veia campió, fins que Bruno ha fet la passada de la mort a Forgas, qui no ha perdonat a porteria buida i ha esclatat l’alegria absoluta a les graderies de la Nova Creu Alta. Amb aquesta victòria, el Sabadell aconsegueix la primera Copa Catalunya de la seva història.