El Sant Andreu es classifica per a la final de la Copa Catalunya des dels onze metres
Copes | 21/11/2018
L’Espanyol ‘B’ i el Sant Andreu empaten a 2 en la primera semifinal de la Copa Catalunya Absoluta. Els andreuencs han estat més encertats a la tanda de penals i jugaran la final d’aquesta competició.

RCD ESPANYOL 'B'
4 2 - 2 5
UE SANT ANDREU
Adrián López (Yaroslav Meykher, 46’), Víctor Gómez, Genar Fornés (Carlos Doncel, 63’), Ignacio González, Álex Salto, Oscar (Pol Lozano, 63’), Ángel Sánchez (Pau Salvans, 57’), Damià Sabater, Bojan Radulovic, Alberto Fernández (Max Marcet, 59’), Erik Sarmiento (Nil Jiménez, 57’).
Iván Fuentes, Jaume Villar (Josue Rodríguez, 58’), Juanma Miranda, Víctor Alonso (Ton Alcover, 68’), Juanan Gallego, Mamadou Kandeh ‘Kuku’, Carlos Martínez (Ferran Jutglà, 65’), Felipe Gonçales (Elhadji Baldeh, 70’), Alberto Carroza (Joan Noguera, 46’), Wanderson, Guillem Escarrabill.
Alberto Fernández (1-1, 32’); Max Marcet (2-2, 72’). Penals: Álex Salto (1-0); Bojan Radulovic (2-1); Nil Jiménez (3-2); Max Marcet (3-3); Ignacio González (4-4); Víctor Gómez (4-5).

Jaume Villar (0-1, 15’); Kuku (1-2, 60’). Penals: Juanma Gallego (0-0); Ferran Jutglà (1-1); Ton Alcover (2-2); Elhadji Baldeh (3-3); Josue Rodríguez (3-4); Juanan Gallego (4-5).
Damià Sabater (25’); Oscar (38’).

Kuku (71’); Elhadji Baldeh (83’).
Oscar Carballo Vázquez (àrbitre principal), Rafael Aguilar Prat i Alex Salguero Delgado (àrbitres assistents).

La primera semifinal de la Copa Catalunya Absoluta s’ha disputat a la Ciutat Esportiva Dani Jarque entre el RCD Espanyol ‘B’ i la UE Sant Andreu. La igualtat i la falta d’ocasions clares han estat la tònica d’un duel que s’ha resolt a la tanda de penals. El filial blanc-i-blau ha sortit amb la intenció de controlar el partit de manera pausada i amb prudència, fet que li ha servit fins al minut 15, quan ha encaixat el gol. El Sant Andreu ha jugat de tu a tu a un rival d’una categoria superior, la Segona Divisió ‘B’, i ho ha fet mostrant contundència i perillositat en atac. De fet, els visitants han gaudit de sis minuts esplèndids en què han ofegat la sortida de l’Espanyol i han aconseguit obrir el marcador.

A la sortida d’un córner, Jaume Villar ha rematat de cap per fer el 0-1. Poc abans, Carlos Martínez ha fet el primer avís amb un xut creuat que ha sortit fregant el pal. El Sant Andreu ha exercit una pressió alta que ha dificultat la sortida de pilota del rival. En una d’aquestes accions, el porter Adrián López ha errat en la seva passada, que ha acabat als peus d’un Kuku molt atent a la frontal de l’àrea, però poc contundent en la definició. A l’equador de la primera part, l’Espanyol ha tornat a agafar les regnes del duel per jugar pràcticament tota l’estona en camp contrari. La bona defensa del Sant Andreu ha evitat qualsevol acció perillosa fins al minut 32. I és que una bona triangulació dins l’àrea l’ha culminat Alberto Fernández per establir l’empat a 1.

La segona part ha seguit amb la mateixa tònica, amb un Espanyol dominant el partit i un Sant Andreu atent a les errades dels blanc-i-blaus i tornant-se a avançar-se en el marcador. En una distracció defensiva, Carlos Martínez ha generat un contraatac per la banda i ha fet la passada en horitzontal dins l’àrea petita cap a Kuku, que només l’ha hagut d’empènyer per fer l’1-2. La semifinal, molt igualada sobre el terreny de joc, s’ha tornat a equilibrar al marcador amb un xut creuat dins l’àrea de Max Marcet.

Els andreuencs han buscat porteria mitjançant la velocitat dels seus davanters, mentre que els de Sant Adrià han arribat vàries vegades a la línia de fons per centrar la pilota al segon pal, però en totes les ocasions no hi ha hagut cap rematador. D’aquesta manera, amb el 2-2, la semifinal s’ha decidit a la tanda de penals. El porter Yaroslav Meykher ha aturat el primer xut de Juanma Gallego, però Max Marcet l’ha estavellat al pal i Iván Fuentes ha desviat l’últim penal de Víctor Gómez, classificant la UE Sant Andreu per la final de la Copa Catalunya Absoluta. L'altre equip finalista és el FC Vilafranca, que també ha superat a la tanda de penals el Nàstic de Tarragona. El dia de la final encara està pendent de confirmació.

La semifinal l’han presenciat el vicepresident de l’FCF Joan Josep Isern; i els subdelegats del Barcelonès, Miquel Carrillo i Maria Jesús Mateo.