Els àrbitres utilitzen CloudLabcom. plataforma de formació on line
Comitè Àrbitres | 11/03/2020
Amb la finalitat de progressar en la gestió dels plans de Formació, utilitzant materials i eines actualitzades als suports tècnics actuals, el Comitè Tècnic d’Àrbitres ha arribat a un acord amb la companyia "Labhipermedia".
Els àrbitres utilitzen CloudLabcom. plataforma de formació on line

Aquesta cooperació, basada en la utilització de la plataforma "CloudLab" els permet, d'una banda, fer efectiva una coordinació tècnica i àgil amb el CTA RFEF i, de l'altra, disposar d'un espai propi del CTA dins de la mateixa plataforma.

Antxón Uzcudun, subdirector de l’CTA i responsable de formació, ha comentat que: “CloudLab es va començar a utilitzar la temporada passada, per part del CTA RFEF, en les seves categories de la LFP i 2a Divisió ‘B’, per a la gestió de vídeos amb valor didàctic, la realització d'exàmens de regles de joc en línia, test de vídeos, test de discussió, presentacions i feedbacks setmanals. En el nostre cas, l’actual temporada, ja hem implementat un parell d’activitats: els feedbacks que publiquem amb freqüència mensual i un parell de videotests (un ja tancat i el segon que es desenvoluparà durant el mes de març)”.

"El contingut dels feedbacks són clips de vídeo extrets primordialment de Tercera Divisió (grup V), en els quals des de la Comissió Tècnica aportem la nostra valoració i avaluació de l'actuació de l'àrbitre, referida a tot tipus de situacions (disputes temeràries, joc brusc i greu, gestió dels jugadors i del partit, sancions disciplinàries, aturar atac prometedor o malmetre ocasió de gol, avantatges, fores de joc, etc,,,); l'objectiu no és la qualificació d'una jugada en concret, sinó que aquesta serveixi com a base per instruir a tota l'organització arbitral, inclosos els delegats-informadors, sobre els criteris i paràmetres a considerar en la valoració i peritatge de totes les situacions de joc, així com gestionar i dirigir els comportaments i actituds dels jugadors i tècnics" - assegura Uzcudun.

Finalment, remarca el subdirector de l'CTA: "tenim un total de 480 usuaris que hem donat d’alta a la plataforma, i estem molt satisfets de l'acceptació i nivell de treball amb CloudLab, especialment pel que fa a l'activitat dels feedbacks, ja que no només serveixen per a la formació directa dels propis àrbitres, sinó que són utilitzats pels instructors com material didàctic en les classes de formació de cursetistes i àrbitres en les fases de formació bàsica a totes les delegacions territorials. Òbviament, és molt més proper i, en cert sentit, efectiu que els àrbitres puguin veure situacions protagonitzades per ells mateixos i que serveixen d'eina didàctica que l'ús de vídeos d'altres competicions o altres àrbitres que són massa lluny del seu entorn".

El CTA aposta per tal que aquesta nova eina sigui molt profitosa i útil per a tot el col·lectiu arbitral i permeti actualitzar de forma progressiva la manera en què la formació contínua és gestionada a tots els nivells de l'organització.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.