Els Cadets de l’Espanyol, campions indiscutibles
Notícies Generals | 11/06/2017
L’equip Cadet del RCD Espanyol es proclama campió de Catalunya després d’un gran partit i guanyar el CF Damm per 4-0.

RCD ESPANYOL, 4: Joan García, Víctor Sanchís, Marc Carmona, Alejandro Pérez, Jordi Castro, Dani Villahermosa, Killian Cabrero, Arnau Puigmal, Julián Mahicas, Nico Melamed, Kenneth Soler. També han jugat: Ángel Fortunyo, Gerard Barri, Alejandro Losa, Enric Baquero, Julen Álvarez, Andy Gudjohnsen i Jofre Carreras.

CF DAMM, 0: Alex Ruíz, Joel Luna, Nico Van Rijn, Manel Martínez, Micham Karrouch, Adrián Cova, Guillem Ximénez, Marc Roura, Marc Padilla, Nil Garrido i Marc Esteban. També han jugat: Arnau Cuadras, Víctor Espejo, Roger Cunyat, Gerard Gómez, Omar de la Cruz, Álex Alcazar i Martí Torrodà.

Gols: Nico Melamed (1-0, 22’; 2-0, 38’), Enric Baquero (3-0, 46’) i Killian Cabrero (4-0, 79’).

Targetes grogues: Adrián Cova (34’), Víctor Sanchís (48’) i Adrián Cova (50’).

Equip arbitral: Rubén Ávalos (àrbitre), Adrià de la Fuente (àrbitre assistent), Daniel Degracia (àrbitre assistent) i Eloy Sanpere (4rt àrbitre).

Espanyol i Damm han començat amb molta ambició anant a buscar el partit. Tot i això, han estat els blanc-i-blaus els que han inquietat amb més perill la porteria defensada per Joan García. Poc a poc, la balança ha anat caient a favor de l’Espanyol, que ha obligat a endarrerir línies a l’equip de Gerard Roca. A partir del minut 10 s’han igualat molt més les forces i la Damm ha tingut l’opció de posar-se per davant per mitjà d’un tir lliure. Amb molt de criteri, Marc Carmona ha endevinat la jugada d’estratègia tallant així l’ocasió de gol.

Tot i l’empenta dels blanc-i-vermells, ha estat l’Espanyol el que s’ha posat per davant al minut 22. Quan estava a punt de perdre la pilota, Nico Melamed s’ha llençat a terra per rematar i la jugada ha acabat en gol. En la següent ocasió, Arnau Puigmal podria haver marcat el segon, però la pilota s’ha estavellat al travesser. Al 33’, la Damm ha estat a punt de donar la volta al marcador, però s’ha trobat amb el porter blanc-i-blau, Joan García, que ha refusat la pilota del davanter Martí Torrodà. L’Espanyol ha seguit insistint i abans d’acabar la primera part, Nico Melamed ha sumat el seu segon gol en el compte particular fent el 2 a 0.

A la segona meitat i amb el resultat en contra, la Damm ha sortit amb força. El capità Adrián Cova ha volgut sorprendre el porter rival des del centre del camp, amb el que hagués estat sense cap dubte el gol del partit. Tot i això, l’Espanyol ha colpejat de nou després que la defensa blanc-i-vermella rebutgés cap a porteria un xut d’Enric Baquero al minut 46. Durant tota la segona part, Jofre Carreras i Gerard Barri han estat un mal de cap per la defensa de la Damm, que s’ha quedat amb un home menys per l’expulsió del seu capità.

Amb el partit en contra, Álex Alcazar ha pogut retallar distàncies però la pilota ha marxat desviada. En la següent ocasió de gol, Enric ha tingut una bona ocasió després del centre de Jofre Carreras, però el porter de la Damm, Alex Ruíz, ha estat molt encertat. Tot i la derrota, Manel Martínez, central de la Damm, ha sortit ovacionat per la seva afició després de realitzar una gran actuació. Finalment, Killian Cabrero ha tancat el partit amb el definitiu 4 a 0 des de la pena màxima.

Així doncs, l’Espanyol s’ha proclamat campió de Catalunya Cadet davant el CF Damm.  El directiu de l’FCF Jaume Plaza; el directiu i delegat al Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella; i la regidora d’esports de l’Ajuntament de Martorell, Belén Leiva, han estat els encarregats de donar la rèplica de la copa als àrbitres, les medalles i el plat de subcampions al CF Damm, i la copa de campions al RCD Espanyol.