Els delegats comarcals amb més trajectòria
FS Notícies | 08/12/2018
El delegat de Girona, Miguel González i el delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre, Miquel Àngel Esquerré, són els delegats comarcals que han romàs en el seu càrrec durant les 8 edicions dels Campionats Comarcals.
Els delegats comarcals amb més trajectòria

Fidels als Comarcals. Els delegats són unes de les peces més importants en el desenvolupament i el bon funcionament dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala. La seva funció coordinadora en totes i cadascuna de les delegacions participants permet que temporada rere temporada, tota Catalunya estigui representada a Blanes durant el cap de setmana més especial del calendari del futbol sala català. 

Miquel Àngel Esquerré, delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre, i Miguel González, delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre, no s’han perdut cap edició dels Comarcals des que van donar el seu tret de sortida ara fa vuit temporades. S’han convertit en autèntica litúrgia d’aquesta cita. Els dos delegats expliquen de primera mà com és el desenvolupament de les seves funcions i com valoren l'evolució d'aquests Campionats.

Miguel González, delegat de Girona

Quines funcions té com a delegat comarcal abans, durant i després de la celebració dels Campionats Comarcals?

La meva funció principal és l’agrupació del màxim nombre possible de clubs de la nostra delegació, a més de coordinar tot el que és la província de Girona. Aquest any, el desenvolupament d’aquesta tasca s’ha convertit en més transcendental que mai, ja que és la primera temporada en què Girona participa als Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala com una delegació independent, fins ara depeníem de Barcelona. Pel que fa als Comarcals, com a tasca específica, la meva funció més concreta és la recerca i la petició d’instal·lacions per poder dur a terme els entrenaments. També haig de vetllar perquè tot flueixi de forma òptima fins a la seva celebració.  

Enguany, quants clubs s’han vist representats a la seva delegació i quin ha estat el procés de selecció dels jugadors i jugadores?

Es fa una petició al coordinador o al responsable de la part esportiva de les entitats per tal que participin, que siguin ells qui ens assessorin sobre els jugadors de cada categoria que hagin fet mèrits per participar als Comarcals. No només busquem jugadors competitius, sinó que hi ha altres aspectes més importants que s’han de complir per tal de quadrar amb els valors i els requisits que es demanen en uns Campionats com aquests.    

Pel que fa als clubs, s’han representat pràcticament totes les entitats de Girona en els entrenaments. Tots els clubs que tinguessin jugadors per poder ser representats, segur que han participat en les sessions preparatòries.  

Expliqui’ns quina és l’evolució que ha vist dels Campionats Comarcals durant les 8 edicions que porta organitzant-se.

Portem dos o tres anys en què els Comarcals són un referent per tot el futbol sala. Els seus inicis van ser durs, com per exemple pel que fa a la recerca d’una instal·lació tan espectacular com la Ciutat Esportiva de Blanes, entre altres aspectes. A més, abans no hi havia un volum tan gran de treballadors i això sempre dificultava més la feina. Ara hi ha un volum d’organització molt més gran, i això fa que tothom gaudeixi més de l’experiència, tant els jugadors, com tot l’equip de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol.  

A nivell particular, quina valoració fa de l’evolució esportiva de la seva delegació en el transcurs de totes les edicions?

És el primer any que Girona és una delegació, fa 7 anys que treballem amb categories inferiors de futbol sala, de fet és en aquest ventall on sempre hem tingut més equips. Ara hem aconseguit formalitzar una categoria Sènior amb una quantitat d’equips competitius amb l’objectiu de formar una competició que englobi des dels més petits als més grans, des de Prebenjamí fins a Sènior.  
 
Quins aspectes queden per treballar i millorar pel benefici dels Campionats Comarcals?

Sempre hi ha detalls, suggeriments que ens fan arribar, però ara mateix, dins de l’estructura de competició, no sabria dir cap aspecte que s’hagués de millorar. Crec que hem arribat a un punt d’organització molt elevat.

Miquel Àngel Esquerré, delegat de Tarragona i Terres de l’Ebre

Quines funcions ha d'exercir un delegat comarcal abans, durant i després de la celebració dels Campionats Comarcals?

Sobretot, la primera funció és que tot vagi rodat i ordenat, preveure tots els imprevistos, i això implica que abans dels Campionats hem de començar a treballar amb tots els jugadors i amb tots els equips, a més d’inculcar i fer complir el reglament tal com hem fet sempre. 

Quants clubs de la seva delegació han estat representats tant en els entrenaments previs com en les llstes finals dels Comarcals? 

52 de 52, el 100% de clubs de Tarragona i Terres de l’Ebre.  

Quin ha estat el procediment de selecció de tots els jugadors i jugadores?

Tenim 5 convocatòries. Les dues primeres són les que tenim més volum de gent. A partir de la tercera, ja comencem a treballar amb un grup fixe de 15  o 16 jugadors.  

Quina creu que ha estat l’evolució dels Campionats Comarcals durant les 8 edicions que porta organitzant-se?

Crec que ningú no podia esperar l’evolució i l’estat de salut actual dels Comarcals. Seria difícil trobar algun esdeveniment d’aquestes característiques tant a Catalunya com a Espanya. 

En l'àmbit de Tarragona i Terres de l'Ebre, quina valoració fa de l’evolució esportiva de la seva delegació en el transcurs de totes les edicions?

Nosaltres sempre entenem els Comarcals com una festa. A partir d’aquí, si quedem campions millor, no ho amagarem, però la nostra intenció és que sigui una festa, i com a tal l’encarem des del primer dia. 

Quins aspectes creu que es podrien treballar i millorar de cara als futurs Campionats Comarcals?

Més que millorar, jo crec que el que hem de fer és no relaxar-nos. Estem fent les coses molt bé, però no ens hem de relaxar i donar res per fet. 

Tota la informació relacionada amb la 8a edició dels Campionats Comarcals de Seleccions Base de Futbol Sala està disponible a través del banner que hi ha a la portada de Futbol Sala del web federatiu, o bé, fent clic aquí.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.