Els mamuts conquereixen la Copa Catalunya Juvenil
FS Notícies | 16/06/2019
Els jugadors d'Alejandro García han derrotat el Barça per 3 gols a 2 en un "thriller" espectacular que s'ha decidit en uns últims segons no aptes per a cardíacs.

AE Les Corts UBAE
3 - 2
Barça Lassa
Adrià Toledano, Candido Diego, Arnau Graell, Franc Cortés, Eric Castillo, Paul del Río, Ferran Capdevila, Gilles Vidal, Àlex Lacambra, Juan Leyva i Jan Galceran.
Barça Lassa
Oscar Dirul, Bernat Povill, Alejandro Cerón, David Peña, Àlex García, Daniel Fernández, Christian Rodríguez, Santiago Martín, Aniol Vendrell, Àlex Royo, Víctor Pérez, Adrià Sánchez i Nicolás Marrón.
1-1 Ferran Capdevila (14'); 2-1 Gilles Vidal (17') i 3-2 Arnau Graell (40').

0-1 Víctor Pérez (14') i 2-2 Víctor Pérez (28').
Àlex Lacambra (23') i Candido Diego (30').

David Peña (32').
Iván López i Brian Torquemada (àrbitres principals); Sílvia Serrano (àrbitra assistent).

Final apoteòsic per culminar un dissabte espectacular. L'AE Les Corts UBAE Juvenil ha superat el Barça Lassa per 3 gols a 2 i s'ha adjudicat la Copa Catalunya en un final delirant amb un gol en el darrer sospir. Els mamuts han sortit molt valents posant la pressió en la primera línia de 30 metres, una defensa molt intensa que ha impedit que el Barça pogués avançar amb facilitat cap a la zona de creació. En un escenari de lluita entre els dos conjunts per colpejar primer, els blaugrana han gaudit de les primeres aproximacions amb perill a la porteria d'un Adrià Toledano que ha mantingut el 0 a 0 fins ben passat l'equador de la primera meitat. A mesura que avançaven els minuts, les forces dels dos equips s'han anat igualant fins que el Barça ha començat a dominar la possessió de la pilota per començar a incomodar, de forma freqüent, la defensa d'una AE Les Corts UBAE que ha començat a palpar el perill.

Quan faltaven poc més de 7 minuts perquè el cronòmetre indiqués el camí cap a vestuaris, el jugador de Les Corts, Arnau Graell, ha robat en la primera línia de pressió una pilota perillosa que li ha permès afusellar el porter blaugrana, però la seva finalització ha topat amb el pal i no ha pogut convertir-se en or. A la següent jugada, el Barça no ha perdonat i amb una definició meravellosa de Víctor Pérez, el conjunt de Josep. A Ruiz s'ha avançat amb un 0 a 1 molt meritori. Acció i reacció. Sense massa temps per pair el 0 a 1, Ferran Capdevila ha posat novament les taules al marcador 30 segons més tard del 0 a 1. Ho ha fet amb una rematada amb la punta del peu dret que ha entrat per la part superior de la porteria blaugrana al minut 14 (1-1).

Quan semblava que la primera part estava destinada a acabar amb l'empat a 1, una jugada d'estratègia realitzada a la perfecció pels mamuts ha sacsejat la gran final amb l'1 a 2 de Les Corts abans de marxar al descans, una diana de Gilles Vidal al minut 17 que ha fet pujar el 2 a 1 al lluminós.

La segona part ha donat el seu tret de sortida amb un Barça dominador de la possessió de la pilota que intentava jugar amb el seu pivot dominador, Nicolás Marrón. Per la seva banda, els mamuts han hagut de baixar un grau les línies defensives i tancar els espais en zones de finalització per evitar les connexions amb el pivot Marrón. Els jugadors de Josep A. Ruiz feien i desfeien en atac amb atacs esmolats que tenien la resposta d'aproximacions perilloses d'una AE Les Corts que renunciava a perdre pistonada.

Quan faltaven 9 minuts perquè la gran final fes onejar la bandera de quadres, els d'Àlex Garcia han arribat a les 5 faltes, una circumstància que ha dificultat la intensitat defensiva dels mamuts en aquests últims minuts de la final. A partir d'aquest instant, el Barça ha intentat desnivellar la balança de totes les maneres possibles: estratègia, xuts exteriors i transicions verticals, però els blaugrana no han aconseguit trencar el mur dissenyat per uns jugadors barcelonins que han explosionat la final en un últim sospir digne de Copa Catalunya.

Quan el títol semblava que s'hauria de decidir a la tanda de penals, una recuperació de pilota d'Arnau Graell quan només quedaven 4 segons per la finalització del partit, mentre el Barça buscava la victòria amb porter-jugador, ha catapultat els mamuts cap a la victòria final amb una diana èpica que ha donat al conjunt entrenat per Alejandro García un campionat somiat (3-2).