Els penals eliminen a una tenaç i valenta sub 12 femenina
Futbol Femení | 03/05/2019
La Selecció Catalana sub 12 femenina ha empatat a 2 davant Andalusia a la semifinal de la Fase Única del Campionat d’Espanya de Mislata i ha perdut a la tanda de penals per 2-0.

ANDALUSIA
2 2 - 2 0
ANDALUSIA
Inmaculada Almendros, Marta Iglesias, Alba Sánchez, Desiré Camacho, Carmen Rodríguez, Ayure Rodríguez, Alba Cerrato, Verónica Cañero. També han jugat: Fátima Duque, Lucía Atencia, Marta Márquez, Gisela Toranzo, Rosalia Domínguez, Carla Aguilar.
Rocío Romano, Jana Rueda, Nerea Carmona, Lorena Cubo, Martina González, Sol Taboada, Cèlia Segura, Noa Ortega. També han jugat: Noa Malagelada, Noa Jiménez, Daniela Martínez, Ainoa Gómez, Laia Abdon, Mar Ballesta.
Ayure Rodríguez (1-0, 2’); Alba Sánchez (pp. 1-1, 4’); Desiré Camacho (2-1, 30’). Penals: Rosalia Domínguez (1-0); Alba Cerrato (2-0).

Cèlia Segura (2-2, 35’). Penals: Cèlia Segura (0-0); Ainoa Gómez (1-0).

La semifinal de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 12 femení ha estat competida fins als instants finals. Catalunya, tot i sortir amb força, ha vist com Andalusia s’avançava al minut 2 amb un potent xut dins l’àrea d’Ayure Rodríguez. Avesades a jugar amb el marcador en contra, la sub 12 ha seguit amb la mateixa intensitat i ganes de lluita per revertir el resultat. I així ha estat quan, dos minuts més tard, Noa Ortega ha fet una bona jugada per la banda, arribant a la línia de fons i fent la passada de la mort, amb la fortuna que Alba Sánchez se l’ha introduït en pròpia porteria. Ambdues Seleccions han fet gala del potencial que tenen, i tant el joc mostrat al terreny de joc com el marcador ha estat molt igualats. De fet, només els petits errors han conduït a veure dos gols més en el tram final del duel.

Amb la tensió necessària per jugar aquesta semifinal a Mislata, València, Catalunya ha sortit a la segona part més previnguda, conscient del pas històric que podien donar si es classificaven per a la final. Així doncs, amb uns primers minuts de tempteig, s’han vist poques ocasions clares. Només Cèlia Segura ha inquietat a la portera andalusa amb un fort xut creuat que ha sortit fora per ben poc. Si en el gol de l’empat ha estat la Catalana qui ha tingut la fortuna de cara, en el segon gol d’Andalusia la sort ha estat de la seva part. Desiré Camacho s’ha trobat una pilota als peus en un rebot a les cames de la defensa catalana i, tota sola, l’ha enviat dins la xarxa amb un fort xut des de la frontal de l’àrea. De nou ha tocat remar i Catalunya ha tornat a demostrar la gran capacitat de fer front a les adversitats. Una falta de la portera rival a la línia de fora de joc no l’ha desaprofitat Cèlia Segura, que amb un xut ras ha posat noves taules en el marcador amb el 2-2. I encara hi ha hagut temps per a una última oportunitat quan a Fátima Duque se li ha escapat la pilota de les mans, però no hi havia cap catalana suficientment a prop per rematar.

A la tanda de penals Catalunya no ha estat encertada i no ha marcat cap dels dos llançaments que ha realitzat, mentre que Andalusia sí els ha enviat dins. Tot i la derrota des dels onze metres, la Selecció Catalana sub 12 femenina ha realitzat un dels millors campionats, demostrant el treball que realitzen diàriament els clubs de futbol femení catalans, el qual queda palès en aquestes competicions. A la semifinal han estat present els vicepresidents de l’FCF Josep Llaó i Jordi Bonet; el directiu responsable del futbol femení, Albert Montull; el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; i el director del CTE, Fèlix Gimeno.