Empat en el comiat de Johan a la banqueta
Notícies Generals | 02/01/2013
La Selecció Catalana ha empatat 1-1 contra la Selecció de Nigèria en el darrer partit de Johan Cruyff com a seleccionador de Catalunya.

Alineacions:

Catalunya:

Kiko Casilla, Gerard Piqué, Víctor Sànchez, Carles Puyol, Xavi Hernández, Sergio García, Bojan Krkic, Joan Verdú, Marc Bartra, Joan Capdevila.

També han jugat: Jordi Codina, Jordi Amat, Jonathan Soriano, Sergi Roberto, Martín Montoya, Sergio Busquets, Cristian Tello, Jordi Alba, Piti, Álvaro Vázquez, Raúl Rodríguez i Sergio Tejera.

Nigèria:

Agbim Chigozie, Oboabona Godfrey, Benjamin Francis, Fegor Ogude, Kwambe Solomon, Egwuekwe Azubuike, Ideye Brown, Dike Bright, Uzoenyi Ejike, Onazi Ogenyi, Mba Sunday.

També han jugat: Ahmed Musa, Emenike Emmanuel, Omeruo Kenneth, Uche Ikechukwu, Akpeyi Daniel, Henry Uche, Lawal Raheem, Rabiu Ibrahim, Papa Idris.

Gols: 1-0 Sergio González (3'), 1-1 Dike Bright (54')

Crònica:

La Selecció Catalana de Futbol ha empatat 1-1 contra la Selecció de Nigèria en el tradicional partit de Nadal. Catalunya s'ha avançat al marcador al minut 3 amb un gol de penal de Sergio González, el jugador retirat que més vegades ha lluït la samarreta de Catalunya i que avui ha estat homenatjat i ha jugat els primers 10 minuts del partit.

La Selecció Catalana ha estat bolcada en atac buscant el gol, que ha arribat després d'unes mans dins l'àrea visitant que l'àrbitre del partit, Xavier Estrada, ha senyalat. Els següents minuts han estat dominats pel conjunt dirigit per Johan Cruyff, on s'han repetit jugades de perill i varies ocasions de gol. Carles Puyol ha hagut d'abandonar el camp degut a un trau a la cella que ha requerit de quatre punts.

Durant la represa, els canvis han estat els protagonistes. Johan Cruyff ha donat entrada a tots els jugadors de la banqueta, excepte Raúl Rodríguez, que no ha participat degut a unes molèsties intestinals. El joc ha continuat monopolitzat per Catalunya que, en el minut 52, ha tingut una gran ocasió en un remat de córner de Jordi Amat que ha acabat sobre el travesser. Un minut després, ha estat Montoya qui entrava dins l'àrea però no ha aconseguit superar la sortida del porter nigerià que ha acabat refusant la pilota en una jugada on l'estadi ha reclamat penal que el col·legiat no ha concedit.

Els nigerians han pressionat i al minut 54 ha arribat el gol de l'empat. Bright, dins l'àrea, ha xutat foradant la porteria de Codina, deixant així el resultat definitiu al marcador. La Selecció Catalana ha buscat el gol de la victòria però no ho ha aconseguit. El trofeu del partit ha estat concedit a la Selecció de Nigèria per fair play, qui ho ha celebrat davant la seva afició, després que el President de la Generalitat, Artur Mas, els fes entrega de la copa.

Abans però, s'ha entregat el trofeu al Millor Jugador del Partit a Bojan Krkic, que ha estat votat pels periodistes acreditats avui a l'Estadi de Cornellà - El Prat.

Com és habitual, després del partit s'ha realitzat una roda de premsa amb els seleccionadors Stephen Keshi i Johan Cruyff qui, en la seva última roda de premsa com a seleccionador català, ha volgut destacar la gran experiència que ha suposat per ell dirigir Catalunya en aquests 4 partits. Ha afegit, a més, que aquest era el seu darrer partit en una banqueta.