Empat que sap a poc d’una gran Catalunya davant el Barça
Seleccions | 12/02/2019
La Selecció Catalana sub 16 ha empatat 1 a 1 contra el Cadet de Divisió d’Honor blaugrana en un partit on s’ha mostrat superior al rival.
1 - 1
BARCELONA, F.C.
Alejandro Ramos, Arnau Martínez, Edgar Pujol, David Navarro, Adrián Miranda, Hugo García, Erick Salguero, Ricard Artero, Leonardo Dos Reis, Txús Alba i Gabriel Martínez. També han jugat: Óscar Medina, Albert Grau, Alejandro Balde, Roger Santamaria, Daniel Cervera, Valter Pereira, Sergi Baldrich i Marcos Fernández.
Raul Garcia, Roger Martínez, Eric Cañete, Carlos Gallego, Pau Servat, Diego Almeida, Juan David, Aleix Garrido, Fermín López, Alejandro Ainaro i Ángel Alarcón. També han jugat: Ander Astralaga, Miquel Juanola, Arnau Ollé, Juan Larios, Marc Casado, Ilias Akhomach i Saldo.
Txús Alba (0-1, 35’).

Ángel Alarcón (1-1, 37’).
Víctor Moreno Martínez (àrbitre principal); Ivan Parra Martín i Matías Moro Valls (àrbitres assistents).

La Selecció Catalana sub 16 masculina s’ha enfrontat al FC Barcelona de Divisió d’Honor Cadet a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí en l’últim partit amistós abans de disputar la segona fase del Campionat d’Espanya, que se celebrarà el 22 i 23 de febrer a Cambrils. Els primers compassos del partit han estat marcats per un lleuger domini del combinat visitant, que ha arribat amb perill gràcies a la profunditat dels seus extrems. La primera ocasió clara del duel ha estat una jugada individual del blaugrana Juan David que, després de marxar en velocitat del seu defensor, ha xutat fregant el pal.

A mesura que transcorrien els minuts, la Catalana ha guanyat en confiança i s’ha trobat més còmode al terreny de joc, combinant amb precisió i fluïdesa. D’aquesta manera ha estat com ha arribat la primera oportunitat clara de la Selecció. Passada filtrada d’Eric Salguero a Leonardo dos Reis que ha intentat sorprendre sense èxit el porter local amb una subtil valesina. Quan faltaven 10 minuts per al descans, Txús Alba ha controlat la pilot a l’interior de l’àrea i ha batut el porter blaugrana amb un tir amb rosca. Només dos minuts més tard, el blaugrana Ángel Alarcón ha tornat a anivellar l’encontre amb un gran xut que ha entrat per l’escaire.

A la represa, els de Jaume Joan Rius han avançat les línies de pressió per recuperar la pilota més a prop de l’àrea rival. Un plantejament que ha incomodat un Barça amb problemes per sortir jugant des del darrere. Un dels jugadors catalans més incisius, Eric Salguero, ha provat fortuna amb un xut llunyà que no ha trobat porteria per ben poc. Per la seva part, el conjunt blaugrana ha intentat explotar la potencia i velocitat dels seus extrems, però la Selecció s’ha mostrat molt sòlida a nivell defensiu, tapant les línies de passades amb ajudes i permutes constants.

El duel ha arribat al tram final amb tot per decidir. Gabriel Martín ha estat a punt de marcar el segon per la Catalana amb un xut extraordinari que ha desviat a córner el porter blaugrana. Pocs minuts després, ha estat Daniel Cervera qui ha acaronat el 2 a 1 amb un tir que ha sortit lleugerament desviat per sobre el travesser. Malgrat que la Catalana ho ha intentat fins al final, el marcador ja no s’ha mogut més. Així doncs, gran versió de la sub 16 masculina en el darrer partit abans de disputar la segona fase del Campionat d’Espanya.