Es presenta l’”Enfutbola’t. Futbol per a tothom’, una segona edició plena d’emoció i espectacle
Fundació FCF | 05/06/2018
La Fundació Privada de la Federació Catalana de Futbol ha presentat la segona edició d’aquesta jornada inclusiva a la seu central de l’FCF, a Barcelona, davant les entitats i federacions participants.
Es presenta l’”Enfutbola’t. Futbol per a tothom’, una segona edició plena d’emoció i espectacle

A la Sala d’Actes de l’FCF, a Barcelona, ha tingut lloc la presentació d'una nova edició de l’ ‘Enfutbola't. Futbol per a tothom’, la jornada lúdica-esportiva de futbol organitzada per la Fundació Privada Catalana de Futbol que té com a protagonistes jugadors i jugadores amb algun tipus de discapacitat. La jornada comptarà amb la participació de més de 500 esportistes d'equips d'arreu de Catalunya, 41 equips de futbol adaptat i 30 voluntaris, i se celebrarà el proper 17 de juny de 2018 a Horta-Guinardó, a Barcelona.

L'organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques té com a objectiu oferir un dia de futbol i diversió a tots aquests joves que pateixen alguna minusvalidesa, la majoria dels quals només entrenen. I també mostrar i conèixer la realitat d'aquests equips de futbol per ajudar-los.

Entre els clubs federats participants hi haurà els equips inclusius del CE Europa-Acidh, la UD Cirera, el Club Atlètic Masnou, la Balàfia UE Inclusiu, el RCD Espanyol Special, la Insercor UE Cornellà, el CRE Once Barcelona, el CF Som*Riu, el CD Torre Baró, el Màgic Barcino, l’Ampans Balconada, el CFS Ciutat de Mataró, el Tastidis Sant Joan Despí UE, l’Adiam Racing Sedano, la UE Sant Andreu Special Teb, la UE Tona, l’At. C. Sant Pol, el CE Futbol Can Mir-Rubí, el FC Martinenc, el Jeroni de Moragas Olímpic Móra d'Ebre, el FS Castellar, l’Associació Darna, el CP Joves i El Llindar, entre molts d'altres. La jornada començarà a les 9.00 del matí i finalitzarà a les 17.00 hores amb l’entrega de medalles i obsequis per a tots els participants.

El president de la Fundació de l’FCF, Pere Guardiola, ha explicat que “no volíem que l’any passat fos l’única edició, ja que va ser extraordinària. Tenim els equips repartits entre els que ja van participar l’any passat i un altre de noies, aprofitant l’impuls que ha agafat aquesta temporada el projecte #Orgullosa. També participaran joves que provenen de projectes que lluiten per a que no pateixin risc d’exclusió social”. Guardiola ha agraït “al Martinenc la seva implicació i ajuda per l’organització d’aquesta jornada que tots volem que sigui un èxit. Utilitzarem sis camps de futbol que estaran ocupats durant tot el dia”. A més, Guardiola ha recordat que “la Fundació ha d’arribar on no arriba la Federació, hem de ser els prescriptors que donin el recolzament adient per tirar endavant aquest tipus de projectes. L’esport és una eina integradora que ajuda a qui més ho necessita. La jornada està feta per a les persones que hi participen, i és que la idea principal és que la  gent s’ho passi bé”.

El president de la Federació Esportiva Catalana de Paràlisi Cerebral (FECPC), Carles Muñoz, ha reconegut que “hi ha mancança d’esportistes femenines i en el nostre camp és més evident. Enguany, hem presentat el primer equip femení, però hem de lluitar per una igualtat que sabem que serà difícil. És un objectiu que ens hem marcat, aconseguir més paritat. Aquest tipus d’esdeveniments serveixen per a que tots gaudeixin i siguin conscients que participaran en una jornada adaptada que serà inoblidable”.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL), Marina Gómez, ha afirmat que l’’Enfutbola’.t Futbol per a tothom’ “ens ha ajudat a tenir més visibilitat, ja que hi ha clubs que han vingut a preguntar-nos com podien tenir un equip Special. Tenim 14 esports diferents, el futbol és un més dels que podem mostrar, i no parem de fer activitats per animar els clubs, federacions i entitats esportives a tenir seccions Specials. Esperem que jornades com aquestes siguin cada vegada més grans”.

Finalment, el gerent de la Federació Catalana d'Esports per a Cecs i Deficients Visuals (FECECS), Omar Font, ha dit que la jornada “ens ha ajudat molt amb els nens, sobretot amb els menors de 16 anys que no poden competir. Per a ells, és un al·licient i una empenta per a que en qualsevol moment s’enganxin i s’apuntin a algun equip. Ells estan molt contents, però encara ho estan més els pares, que tenen moltes ganes i il·lusió que arribi el 17 de juny”.

Entre els partits previstos hi haurà un d’exhibició de One-Football, futbol per amputats. La característica més important d’aquesta modalitat és que els futbolistes practiquen el futbol amb crosses. A més, hi haurà un torneig anomenat ‘Noves Oportunitats’, que el disputaran joves que, a causa de la seva situació personal, pateixen risc d’exclusió social. I també es jugarà un triangular de futbol inclusiu femení.

A l'acte de presentació també ha assistit el vicepresident de l’FCF Josep Llaó; el directiu de l’FCF i patró de la Fundació Albert Garrofé; els patrons de la Fundació Maria Teresa Andreu, Xavi Moreno, Joan Manuel Carreras, Manel Pousa i Andrés López; i directius de les federacions esportives que també col·laboren en l'organització de la jornada com ara el coordinador nacional de futbol per amputats de la Federación Española de Deportes De Personas Con Discapacidad Física (FEDDF), Jonatan Ruiz; el responsable de l’àrea social del RCD Espanyol, Alberto Ariza; el director general del FC Martinenc, Alfred Porcar; el president de l’Atlètic Club Masnou, David Forniers; i el president de la Penya Barcelonista Barcino, Tomàs Desembre, els quals disposen d’equips federats de futbol adaptat o Special; entre molts d’altres.

DOSSIER DE PREMSA

GALERIA D'IMATGES



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.