Exhibició i espectacle de la sub 16 femenina
Notícies Generals | 05/02/2017
La Selecció Sub 16 femenina venç amb claredat a la Selecció de Castella i Lleó per 10 gols a 1 i aconsegueix el passi a la Fase Final del Campionat d’Espanya.

CATALUNYA, 10: Ana González, Alba Fernández, Jana Fernández (Laia Parera, 41’), Paula Gutiérrez (Marta Llopis, 56’), Emma Martín (Claudia Monte, 41’), Aida Esteve, Clàudia Pina, Sara Extremera, Irene Corral, Ainhoa Marín (Viktoria Adrianova, 52’) i Bruna Vilamala.

CASTELLA I LLEÓ, 1: Sara García, Alicia Fernández, Iria Castro, Marta López, Carla Andrés, Joana Collantes, Lucía Rodríguez, María González (Carla Álvarez, 71’), Andrea C. Guerra (Julia Pradanos, 38’), Alba Fariza (Teresa Vicente, 68’) i Laura Rodríguez.

Gols: Bruna Vilamala (1-0, 7’); Ainhoa Marín (2-0, 13’); Clàudia Pina (3-0, 23’); Alba Fariza (3-1, 24’); Clàudia Pina (4-1, 40’); Ainhoa Marín (5-1, 48’); Clàudia Pina (6-1, 53’); Marta Llopis (7-1, 59’); Clàudia Pina (8-1, 64’); Clàudia Pina (9-1, 75’); Bruna Vilamala (10-1, 79’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Cecília Muñoz di Giovambattis, Mariona Peralta Geis (àrbitra assistent), Andrea Tena Colomé (àrbitra assistent) i Teresa Rovira Gras (4a àrbitra).

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

La Selecció sub 16 femenina ha sortit amb ganes de donar espectacle en el seu darrer partit d’aquesta segona fase del Campionat d’Espanya. Des del xiulet inicial han pressionat per no deixar escapar cap pilota i s’han sabut col·locar molt bé al camp per evitar que Castella i Lleó s’apropés a la porteria. La constant pressió i el joc de toc els ha permès avançar-se al minut 7 quan Bruna Vilamala ha deixat enrere a la portera i ha transformat en gol una passada des de mig camp d’Aida Esteve (1-0).

La Catalana ha seguit controlant l’enfrontament i desplegant el seu joc combinatori. El segon gol però, ha nascut d’un penal comès sobre Ainhoa Marín després de driblar-se part de la defensa castellanolleonesa. El joc veloç i de transicions ràpides del conjunt català ha fet anar de bòlit a la Selecció de Castella i Lleó.La castellanolleonesa Laura Rodríguez ha intentat trencar el ritme de la Catalana escapant-se de la defensa amb velocitat, però no ha trobat cap companya a dalt i ha acabat perdent l’ocasió de marcar.

Després d’un parell d’ocasions més de la Catalana, al minut 20 Clàudia Pina no ha perdonat des de la frontal de l’àrea i l’ha engaltada per a fer el tercer (3-0). Malgrat el domini absolut de la Selecció sub 16, Castella i Lleó ha aprofitat una de les poques ocasions que ha tingut per a inaugurar el seu marcador. Alba Fariza ha efectuat un xut des de la banda amb molta potència i la pilota ha entrat per l’escaire de la porteria catalana sense que Ana González pogués fer res (3-1).

Catalunya ha seguit controlant el partit i ha volgut donar espectacle. Per això, Clàudia Pina ha intentat, fins i tot, marcar de xilena al minut 35, però no ha pogut centrar-la. A la següent i última ocasió de la primera part, no ha fallat i ha anotat el quart després de regatejar-se a part de la defensa de la Selecció de Castella i Lleó. Un cop dins l’àrea petita, només l’ha hagut de col·locar amb el peu (4-1).

A la represa Catalunya ha seguit fent gaudir els espectadors i,al 48’, Marín ha fet el cinquè  gràcies a una pilota que ha rebut des de la banda i que ha enviat al fons de la xarxa (5-1). La Catalana ha seguit pressionant i ha fet el sisè en una brillant jugada de Clàudia Pina que l’ha fet entrar fent-li un barret a la portera rival, Sara García (6-1).

La festa de gols ha seguit i Marta Llopis també s’hi ha sumat rematant un córner des de dins l’àrea per a fer el setè (7-1). Al minut 67, el conjunt de Numídico Antón ho ha provat de falta però el xut de Carla Andrés ha acabat a les mans de la portera catalana, Ana González. En els últims minuts de joc, Castella i Lleó ha volgut pujar les línies i trencar la defensa catalana però les temptatives han estat en va.

L’actuació de la sub 16 femenina en aquesta fase ha conclòs de manera espectacular i les de Natàlia Arroyo han arribat a la desena de gols. El vuitè i el novè han estat obra de Clàudia Pina, que n’ha fet cinc, i el desè i últim l’ha fet Bruna Vilamala, que ha tancat així la golejada d’una selecció sub 16 molt superior a la rival, Castella i Lleó. D'aquesta manera, la Sub 16 femenina aconsegueix el passi a la Fase Final del Campionat d'Espanya, després d'aconseguir els 12 punts en joc en les dues fases.

Al partit hi ha assistit el president de la FCF, Andreu Subies; el vicepresident de la FCF, Josep Llaó; la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares; el directiu i delegat del Barcelonès, Francesc Folguera; el directiu i delegat del Vallès Occidental-Sabadell i responsable del futbol femení, Albert Montull; el director esportiu, Marc Vives; el director del CTE de la FCF, Fèlix Gimeno; el president del Santfeliuenc FC, Alberto Prieto; el vicepresident de l’entitat, Albert Gracia.