Exhibició i victòria solvent de la sub 18 femenina davant Castella-la Manxa
Notícies Generals | 07/04/2017
La Selecció Catalana sub 18 femenina goleja amb contundència a les manxegues per 0 a 6 i aconsegueix el bitllet per disputar la final del Campionat d'Espanya davant la Comunitat de Madrid aquest diumenge.

CASTELLA LA MANXA, 0: Ester Andrea Pascual, Paula Maria Lara, Ana Isabel Hilario, Alejandra Díaz, Isabel Álvarez (Natalia Consentini, 76’), Lucía Delgado (Inés Sánchez, 46’), Mónica Morote (Aida Hernández, 76’), Carmen Maria Fernández, Carla Bautista, Ana Vera i Eva Maria Tello (Estefania Torralba, 46’).

CATALUNYA, 6: Gemma Font (Maria Subies, 46’), Laia Aleixandri, Berta Pujadas, Paula Fernández (Laura Martínez, 57’), Ona Batlle, Laura Galcerán, Maria Llompart (Maria Molina, 46’), Candela Andújar, Elena Julve (Anna Bové, 67’), Ainhoa López i Carla Niubó.

Gols: Laia Aleixandri (0-1, 8’), Paula Fernández (0-2, 37’), Ona Batlle (0-3, 37’), Maria Molina (0-4,78’), Ona Batlle (0-5, 85’) i Anna Bové (0-6, 87’).

Targetes grogues: no n’hi ha hagut.

Equip arbitral: Elena Contreras Patiño (àrbitre), María Amaro Rodríguez (àrbitre assistent), Daniela Elena Postolache (àrbitre assistent) i Aaron Vázquez González (4t àrbitre).

Espectadors: 250 persones, aproximadament.

La Selecció Catalana sub 18 femenina s’ha classificat per disputar la final del Campionat d’Espanya després de superar a Castella-la Manxa per 0 a 6. Les jugadores de Lluís Cortés han saltat al terreny de joc coneixent la primera finalista, Madrid, que ha eliminat a Andalusia en la tanda de penals en l’altre semifinal. Catalunya ha dominat el partit de principi a fi, aprofitant les ocasions de gol i sense concedir oportunitats a les rivals. Les catalanes han realitzat un encontre molt seriós, controlant la possessió de la pilota amb jugades llargues i sense arriscar en la zona de creació.

La Selecció s’ha fet amb les regnes del matx des del xiulet inicial i ha tancat a les manxegues al seu camp. En la primera arribada clara, Catalunya ha traduït la superioritat del joc al marcador. Al minut 8, Paula Fernández ha executat una falta llunyana que Laia Aleixandri ha enviat al fons de la xarxa amb una rematada de cap impecable que ha batut a Pascual. Poc abans del quart d’hora, Candela Andújar ha superat a la seva defensora amb un ràpid canvi de ritme, però el seu xut ha acabat a les mans de la portera.

Cinc minuts després, la capitana Paula Fernández ha marcat el 2-0 en aprofitar una pilota morta a la frontal de l’àrea per batre a la portera amb un xut poderós. Amb aquest avantatge, Catalunya ha continuat asfixiant la sortida de la pilota de Castella-La Manxa amb una pressió alta i intensa. El domini català ha neutralitzat les arribades locals, que pràcticament no han creat perill. Quan faltaven deu minuts per al descans, Ona Batlle ha anotat el tercer en materialitzar una gran jugada col·lectiva. Catalunya s’ha mostrat eficaç de cara a porteria i no ha donat cap opció a l’adversari.

En la represa, Catalunya ha sortit amb la idea de mantenir el mateix guió que durant el primer temps. El conjunt manxec ha avançat línies per intentar escurçar diferències amb un joc directe i transicions ràpides. L’única ocasió clara de gol local ha estat un xut llunyà de Carla Bautista que s’ha estavellat al travesser (61’). Tres minuts després, Laura Martínez ha estat a punt de sorprendre a la portera manxega amb un llançament de falta que finalment ha pogut refusar a córner.

A partir d’aquí, la sub 18 femenina ha posat una marxa més i ha ensorrat les escasses opcions de remuntada de les manxegues. El quart gol català ha arribat en un servei de cantonada. Maria Molina ha saltat més que ningú per superar a la portera amb una excel·lent rematada de cap. Amb una Catalunya molt superior, Ona Batlle ha marcat el segon gol del seu compte personal a falta de cinc minuts per al final. En els darrers compassos del xoc, Anna Bové s’ha estrenat com a golejadora amb la sub 18 en finalitzar un ràpid contraatac. Amb aquest triomf, Catalunya aconsegueix el bitllet per disputar la final davant Madrid aquest diumenge, 9 d’abril, a partir de les 11.30 hores.

Al partit hi ha assistit el vicepresident de la FCF Josep Llaó; el president del CTE de la FCF, Félix Gimeno; la seleccionadora catalana absoluta, Natàlia Arroyo; i el director esportiu de la FCF, Marc Vives; entre d’altres.