Extremadura es proclama Campiona d’Espanya en vèncer Aragó
Notícies Generals | 08/04/2017
La Selecció d’Extremadura ha guanyat la final del Campionat d’Espanya Benjamí de Futbol Sala a l’Aragó per 4 gols a 2. El president de la FCF, Andreu Subies, juntament amb el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle, han assistit al partit.

EXTREMADURA, 4: Pablo Gragera, Jorge Crespo, Alberto Roldán, Daniel Trejo, Manuel Casero, Alexis Ciria, Hugo Zamora, Jaime Otero, Ángel Moraleda, José María Perera, Carlos Salguero, Manuel Fernández.

ARAGÓ, 2: Álvaro Oriol Úbeda, Raúl Fernández, Francisco Vallespin, Cesar Moreno, Raúl Giménez, Elias Abid, Diego López, Jorge Nuñez, Roberto Ariño, Jonas Angles, Sergio Hernando.

Gols primera part: Jaime Otero (1-0, min. 3); Manuel Casero (2-0, min. 4); Roberto Ariño (2-1, min. 8).

Gols segona part: Ángel Moraleda (3-1, min. 17); Roberto Ariño (3-2, min. 29); Manuel Casero (4-2, min. 29).

Targetes grogues: Francisco Vallespin (15’); Raúl Fernández (20’).

Àrbitres: Joan Solá Verdiell i Wylder Gerardo Padilla Rodríguez.

Àrbitre Assistent: Francisco Martínez Sánchez.

Espectadors: 380 persones, aproximadament.

La final de la Fase Única del Campionat d’Espanya Benjamí de futbol sala ha enfrontat les Seleccions d’Extremadura i Aragó. Ambdós conjunts van tenir una semifinal dura i amb força desgast físic, però la que ho ha patit més ha estat Aragó en els primers minuts de partit encaixant dos gols en poc temps. Una passada al segon pal d’Alexis Ciria l’ha recollit Jaime Otero per creuar el xut i obrir el marcador. I un minut després, Manuel Casero ha marcat un gran gol amb un potent xut ajustat al primer pal des de la banda (2-0). Aragó no ha reaccionat i ha tingut moltes dificultats per passar de mitja pista. Amb aquest astorament i falta d’idees per crear jugades combinades, Extremadura s’ha mostrat molt perillosa a la contra. En una d’aquestes accions, Alexis Ciria s’ha quedat sol davant el porter aragonès, però Sergio Hernando ha tapat bé els forats i ha evitat una clara ocasió.

Jorge Nuñez ha fet una bona jugada individual i, amb una defensa extremenya poc contundent, ha arribat a la frontal de l’àrea per fer una passada a Roberto Ariño, que amb un retall ha marcat el 2-1. A la part final del primer temps, les imprecisions han estat presents en els dos bàndols, ja que cap de les dues seleccions ha pogut trenar cap jugada d’atac. Extremadura ha anat de més a menys, però Aragó tampoc ha generat ocasions prou perilloses per capgirar el marcador durant la primera part.

A la represa, però, tots dos han sortit amb ganes i de seguida aquesta intensitat s’ha transformat en gols. En una recuperació a la banda, Ángel Moraleda ha ampliat diferències amb un xut escurat al primer pal (3-1). Poc després, el porter Pablo Gragera ha superat els quatre segons per treure de porteria, però el gol que ha marcat Cesar Moreno ha estat anul·lat perquè ha xutat la falta directe, en comptes d’indirecta.  La segona part ha estat marcada per l’alt ritme imposat pels dos equips, concedint molt poques arribades. Tant Extremadura com Aragó han lluitat totes les pilotes a tres quarts de pista i hi ha hagut poques recuperacions per crear contres. A un minut per al final, Roberto Ariño ha fet una gran jugada individual i quan s’ha plantat davant el porter ha creuat el xut per fer el 3-2. Cinc segons després, Manuel Casero ha disposat d’un llançament de deu metres que ha entrat netament a la porteria aragonesa (4-2). Aragó, conscient que ja no tenia temps per una remuntada, ha baixat els braços i Extremadura s’ha proclamat campionat d’Espanya en categoria Benjamí.

L’entrega de medalles i de la copa al campió l’ha realitzat el president de la FCF, Andreu Subies; el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle; el president del subcomitè dels Campionats d’Espanya del CNFS de la RFEF; i el regidor d’esports, Dani López. També s’ha entregat el premi ‘Joc Net Mans Unides’ de la RFEF a Extremadura; mentre que l’Ajuntament de Salou ha rebut l’obsequi de ‘Fair Play’ Institucional de la RFEF.

Al partit també ha assistit el directiu de la LCFS i de la FCF Quim Sala; el directiu de la LCFS i responsable de les Seleccions Catalanes de Futbol Sala, Ramon Marcial; el responsable del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de la LCFS de la FCF, Marcelino Blázquez; el president del Comitè de Futbol Sala de la Federació Extremenya de Futbol, Juan Carlos Jiménez Parejo; el Secretari General de la Federació Extremenya de Futbol, Sergio Merchan Guay; el responsable de les Selecciones Territorials de la Federació Aragonesa de Futbol, Jose Ignacio Baceiro; i el president del Comitè de Futbol Sala de la Federació Aragonesa de Futbol, Jose Luis Bentúe.