Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers. En continuar, entenem que dónes el teu consentiment a la nostra política de cookies.

Notícies

FS Seleccions / Campionats | 03/04/2017
Gerard Pusó: "Si gestionem bé les emocions tenim molts números de fer un bon campionat"
El seleccionador català Benjamí, Gerard Pusó, destaca les diferents activitats que han treballat amb els jugadors per a que sàpiguen controlar els nervis i la pressió del campionat estatal que es juga a Salou del 4 al 8 d’abril.
Gerard Pusó:

Quina valoració fas del grup?

A priori, Castella La Manxa i Astúries són dues de les seleccions més fortes que ens podien tocar. La Selecció asturiana és una de les favorites en aquesta categoria, mentre que Castella la Manxa ha arribat a diverses finals en els últims anys. La part positiva d’estar enquadrats en un grup tan difícil és que si som capaços de superar la primera fase arribarem en un gran moment a semifinals i, si es dóna el cas, a la final.

Quins són els punt forts de Catalunya?

La nostra principal virtut és que som un grup molt competitiu. Combinem l’aspecte físic amb la qualitat tècnica. D’una banda, tenim jugadors corpulents que no tenen por a lluitar amb qualsevol rival. I, de l’altra, disposem de futbolistes hàbils capaços de superar a defenses amb un regat o un control. Pel que fa a la tàctica, som un grup que ha millorat força en aquest aspecte. Els jugadors estan assimilant de pressa les situacions que els hi plantegem des del cos tècnic.

Heu estudiat els vostre rivals per preparar els partits?

No. Hem de centrar-nos més en nosaltres mateixos per intentar explotar els punts forts i minimitzar els dèbils. Tenim l’avantatge que Astúries i Castella La Manxa jugaran el primer partit dimarts i podrem estudiar-los. Actualment, tenim  poca informació al respecte, només alguns comentaris d’entrenadors. El més important és que si nosaltres juguem com estem treballant en els entrenaments tindrem opcions de guanyar, independentment del rival que tinguem davant.

Com vols que jugui el teu equip durant el campionat?

Intentarem desplegar un joc ràpid, intens i agressiu. Volem ser un equip amb mentalitat guanyadora, fort defensivament i que sigui ambiciós des del primer fins a l’últim minut. Hem de ser un equip ordenat tàcticament, ben col·locat a pista i difícil de superar. Només hem tingut deu sessions d’entrenament per preparar el campionat, però tenim les idees clares i una il·lusió enorme per disputar aquest torneig.

Quin és el principal objectiu?

Que els jugadors siguin ells mateixos. Hem de procurar que gaudeixin del futbol i controlin els nervis. La pressió existeix i hem de saber conviure amb ella. Si som capaços de gestionar les emocions i afrontar els partits com si fossin entrenaments, tenim molts números de completar un bon campionat. Hem treballat especialment l’aspecte psicològic perquè els jugadors estiguin millor preparats en situacions com la que viuran.

En aquest sentit, com treballeu l’aspecte psicològic dels jugadors?

Abans de començar els entrenaments organitzem activitats de cohesió de grup perquè els jugadors es coneguin millor entre ells, com ara tècniques per millorar la respiració o la concentració. Les jornades de convivència que va organitzar la LCFS de la FCF fa uns mesos també van ajudar a estrènyer lligams. Hem preparat tots aquells aspectes que no es veuen a la pista per ser un grup més sòlid.

Quin ambient es respira al vestidor?

L’ambient és excel·lent. Veig els jugadors amb confiança i ganes d’afrontar aquest repte. Des del cos tècnic estem treballant perquè ells se sentin còmodes quan hagin de disputar els partits. Només tinc bones paraules pel nivell que han demostrat fins ara durant els entrenaments i els amistosos de preparació.