Golejada i classificació de la sub 18 femenina davant La Rioja
La Selecció Catalana sub 18 femenina guanya amb solvència i comoditat el combinat de La Rioja per 0 a 6, i amb un ple de victòries obté el bitllet per disputar la Fase Final del Campionat d’Espanya.

LA RIOJA, 0: María Pinillos (Nerea Muñoz, 85’), Saray Ramos, Marina Mangado, Alba Covaleda, Paula Rodríguez (Ángela Maestro, 78’), Laura Jimenes, Celia Ochoa, Andrea Galan, Noemí Rodríguez (Paula Marín, 46’), Beatriz Vargas (Nadia Moral, 73’), Dalila Jiménez.

CATALUNYA, 6: Montserrat Quesada, Laia Codina, Anna Torrodà, Ariadna Sánchez, Jana Marimón (Paula Gutiérrez, 54’), Maria Llompart, Ainhoa Marín, Ariadna Lara, Marta Llopis (Paula López, 46’), Sara Extremera (Marta Ortiz, 30’), Aida Esteve (Laura Galceran, 46’).

Gols: Sara Extremera (0-1, 7’); Ariadna Sánchez (0-2, 9’; 0-3, 25’); Marta Llopis (0-4, 34’); Marta Ortiz (0-5, 76’); Maria Llompart (0-6, 86’).

Targetes grogues: No n’hi ha hagut.

Conjunt arbitral: Victoria Petrova Borislavova (àrbitra principal), Irene López Brustenga i Paula Regola Macias (àrbitres assistents), Sandra Márquez Redondo (4a àrbitra).

Espectadors: unes 100 persones, aproximadament.

Catalunya s’ha enfrontat a La Rioja en l’últim partit de la segona fase del Campionat d’Espanya sent conscient que una victòria li donava la classificació per a la Fase Final. I sense voler arriscar amb el resultat, la Selecció sub 18 femenina ha obert el marcador ben aviat. Una gran jugada col·lectiva per l’interior l’ha culminat Sara Extremera en creuar el xut al segon pal després de rebre una bona passada en profunditat. Dos minuts després, Ariadna Sánchez ha despertat el seu olfacte golejador amb una espectacular vaselina, superant prèviament la defensa de La Rioja. Sánchez no n’ha tingut prou i ha marcat un doblet en rebre l’assistència a la frontal de l’àrea d’Ainhoa Marín. El seu xut al segon pal ha suposat el 0-3 i la tranquil·litat de la Catalana sobre el terreny de joc.

La sub 18 ha jugat amb calma, elaborant jugades de combinació sense pressa i buscant les extrems per superar la defensa rival amb velocitat. La Rioja no ha creuat la línia del mig del camp en el primer temps, mentre que a la segona part només s’ha acostat mitjançant un córner. La superioritat de Catalunya s’ha fet evident des del primer minut i no han deixat de tenir la possessió de la pilota en cap moment. Marta Llopis ha tancat el resultat del primer temps amb un golàs des de 30 metres, imparable per a la portera María Pinillos.

El control del joc ha estat 100% d’una sub 18 femenina que ha tornat a demostrar, un any més, el gran potencial i la qualitat que tenen les jugadores dirigides per Natàlia Arroyo. La Rioja s’ha vist superada en tots els aspectes i només ha pogut defensar-se en camp propi. Marta Ortiz ha estat l’autora d’un altre golàs des de 30 metres que, aquesta vegada, ha entrat per l’escaire. I a tres minuts per al final, la capitana Maria Llompart ha arrodonit la golejada rematant a l’àrea petita una centrada lateral d’Ariadna Sánchez. Amb un ple de victòries, tant en la primera com en la segona fase del Campionat d’Espanya, la Selecció Catalana sub 18 femenina es classifica per a la Fase Final.

Al partit ha assistit el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies Forcada; el vicepresident Josep Llaó; els directius Jordi Bonet, Juan Núñez, Esteve Olivella, Albert Montull i Francesc Folguera; la subdelegada al barcelonès Maria Jesús Mateo; el director del CTE de l’FCF, Fèlix Gimeno; el responsable de capacitació del CTA de l’FCF, Jaume Reverté; el responsable de l’arbitratge femení de l’FCF, Julio Sierra; i la seleccionadora sub 17 espanyola, Toña Is; entre d’altres.