Gran espectacle en el Catalunya-Brasil
Notícies Generals | 29/01/2017
La Selecció del Brasil guanya per 0 gols a 4 a Catalunya en un partit en què els brasilers s’han mostrat molt superiors i han ofert un gran espectacle.

CATALUNYA, 0: Dídac Plana, Roger Serrano, Sergio Sierra, Dani Salgado, Carlos Corvo. També han jugat: Esteban Cejudo, Jordi Campoy, Oussama Chefraou, Albert Segura, Hector Albadalejo, Juan Carlos López, Javi Rangel, Joan Miñano i Oriol Miquel.

BRASIL, 4: Thiago de Melo, Dyego Henrique, Carlos Vagner “Ferrao”, Fabricio Bastezini “Gadeia”, Rafael Franca. També han jugat: Eder Luan, Matteus Reinaldi, Daniel Shiraishi, Marcênio Ribeiro, Diego Henrique De Abreu, Fernando Nascimento i Bruno Taffy.

Gols primera part: Ferrao (0-1, 3’; 0-2, 13’).

Gols segona part: Bruno Taffy (0-3, 25’; 0-4, 38’).

Àrbitres:  Alberto Centeno Bono i Jordi Centeno Bono.

Àrbitres Assistent: Enrique Blázquez Sierra.

Espectadors: 5.011 espectadors.

El partit entre Catalunya i Brasil ha començat amb una selecció brasilera més endollada, que ha gaudit de les primeres ocasions. En una d’aquestes ha arribat el primer gol, al minut 3, nascut a les botes de Ferrao (0-1). Tot i això, la Catalana no s’ha arronsat i també ha dit la seva. Jordi Campoy ha tingut una gran ocasió després d’una bona jugada col·lectiva, però l’esfèrica ha acabat en mans de Thiago de Melo. Dani Salgado també ha creat perill sense poder anotar el gol de l’empat. Durant la primera meitat ambdós conjunts han demostrar molta força. Ara bé, Brasil ha tingut les primeres ocasions i ha sabut llegir molt bé el partit entre línies arribant amb més facilitat a la porteria rival.

El segon gol ha estat obra del mateix Ferrao, al minut 13, quan ha superat l’u contra u amb Dídac Plana i ha pogut colar la pilota per sota les cames del porter. Catalunya s’ha començat a mostrar més agressiva i al minut 19 Sergio Sierra ha tingut una clara oportunitat de marcar el primer gol català amb un potent xut que finalment ha acabat tocant el pal. La Catalana  s’ha vist perjudicada per les pèrdues de pilota al mig del camp, però ha seguit buscant l’atac, fent una pressió molt alta. Una de les millors ocasions ha estat a 28 segons per finalitzar la primera meitat quan Carlos Corvo ha estavellat la pilota al travesser.

Ja al segon temps, la Catalana ha vist com se li complicava el partit després que Bruno Taffy marqués el tercer aprofitant una bona jugada col·lectiva al minut 25 (0-3). Les dues seleccions han arribat a la porteria contrària sense encert en el remat final. Carlos Corvo i Esteban Cejudo també han dit la seva, però ha estat Juan Carlos López qui ha tingut l’oportunitat més clara en superar el porter i xutar des de la línia de fons, encara que finalment la pilota ha sortit desviada.

A falta de 4 minuts per acabar el matx, Catalunya ha sortit amb el joc de 5. Bruno Taffy, al minut 38, ha robat una pilota al mig del camp i ha aconseguit marcar el quart a porteria buida. Tot i la distància en el marcador, la Catalana no s’ha rendit i al 39’ Dani Salgado ha estat a punt de marcar en enviar una pilota per sobre el porter.  Tot seguit, un minut més tard, Roger Serrano ha salvat el que podria haver estat el cinquè gol del Brasil en aturar l’esfèrica amb l’espatlla.

Catalunya  ha mostrat una molt bona imatge però no ha pogut fer res davant una selecció que ha volgut demostrar per què és la pentacampiona mundial tot i el mal resultat obtingut durant el passat Mundial de Colòmbia. A més, els jugadors de Brasil han sortit a demostrar les seves qualitats per tal que el seleccionador, PC de Oliveira, compti amb ells en futures convocatòries.

La copa al guanyador l’han entregada el president de la FCF, Andreu Subies; el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras; i el director de la LCFS de la FCF, José Miguel Calle. També els han acompanyat el president de la Confederació Brasilera de futbol sala, Marcos Madeira; la primera tinent d’alcalde de Granollers, Alba Barnusell; i diversos directius de la FCF. A més, abans de l'inici del partit, Andreu Subies i José Miguel Calle els hi han fet entrega d'una placa commemorativa.

Zona mixta

Després del partit, el seleccionador català, Santi Gea, ha deixat clar que “sabíem que jugàvem amb la pentacampiona del món, els jugadors brasilers militen a la millor lliga del món i a d’altres lligues tan competents com la russa o la portuguesa. Malgrat el resultat, estic molt orgullós de la feina que han fet els meus jugadors”.

De cara a l’enfrontament que disputaran les dues seleccions el proper dimarts 31  a Sabadell, el seleccionador ha destacat que ara ja tenen una referència sobre l’equip brasiler.  “Demà farem anàlisi de vídeo. Hi ha petits matisos que hem de solucionar i ser efectius de cara a la porteria contrària, ja que avui hem tingut tres o quatre pilotes que han anat al pal”, ha dit Gea.

El capità de la selecció catalana, Dani Salgado, ha destacat l’orgull del combinat català, “crec que el partit ha estat mol bonic per tots el aficionats que han vingut a Granollers. Hem tingut ocasions que no hem pogut materialitzar. Jo com a capità i veterà de l’equip vull dedicar un aplaudiment a tots els meus companys per l’esforç que han fet”. Dani Salgado també ha parlat del poc temps que han tingut per preparar aquest partit, “els brasilers porten una setmana entrenant a les instal·lacions del Barça, nosaltres no hem fet ni un sol entrenament”, i ha afegit que “de cara al dimarts, competirem com avui, pensant sempre en una victòria, encara que sigui difícil. Sempre volem guanyar”.