Grup A: Els murcians es guanyen un lloc a les semifinals
FS Notícies | 12/04/2019
La Regió de Múrcia supera a la Comunitat de Madrid en un partit molt disputat aconseguint, d’aquesta manera, puntuar tres punts més que la col·loquen com a primera del grup A, en el Campionat d’Espanya Aleví de Futbol Sala, passant a disputar les semifinals.

Aquesta nova jornada d’avui, divendres 12 d’abril, ha estat decisiva per determinar les quatre seleccions autonòmiques en categoria Aleví, que passen a les semifinals del Campionat d’Espanya, que s’està disputant aquestes dies entre Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.

En el grup A, on estan englobades les seleccions autonòmiques d’Andalusia, Comunitat de Madrid, País Basc i Regió de Múrcia, després dels quatre partits disputats ahir, murcians i madrilenys, que sumen 6 punts cadascuna d’elles, s'han jugat el bitllet a semifinals.

REGIÓ DE MÚRCIA
5 - 1
COMUNITAT DE MADRID
Javier Cadenas Cartas, Álvaro Guillamón Tijeras, Oscar López García, Mariano Salinas Peñalver, David Martínez Segura, Daniel Martínez Ruano, José Miguel Pérez Henarejos, Pablo Salinas Tarraga, Fernando Cobarro Soler, José Mellado Vivancos, José Javier Nicolás Lorente i Jorge Tomas García.
Oscar Muñoz Fernández, Samuel Palmeiro Villarreal, Ian Carmona García, Daniel Pecellín García, Sergio Gómez del Pozo, Mario Muñoz Díaz, Alejandro Bueno Carretero, Dennis Ruiz Soto, Unai Izquierdo Mondoruza, Alberto Segovia Soriano, Rodrigo Pozo Simón i Carlos Solera González.
Adrià Gelonch, Jordi Garcia Romero i Silvia Serrano Sánchez

INSTAL·LACIÓ:  Pavelló Municipal de Palafolls

GOLS:  1 – 0 Daniel Martínez (3’);  2 – 0 Jorge Tomas (4’); 3 – 0 Fernando Cobarro (18’); 4 – 0 Jose Miguel Pérex (24’); 4 – 1 Daniel Pellecín (26’); 5 – 1 Fernando Cobarro (27’)

CRÒNICA: Conscients de que el semifinalista del grup A sortiria d’aquest partit, des del començament s'ha respirat un gran ambient a les grades i la tensió continguda ha estat a la pista. L'equip murcià ha sortit amb molt més desvergonyiment i determinació, mentre els madrilenys els ha costat més entrar en el partit. Després dels primers compassos, Múrcia s'ha avançat amb un gol de Daniel Martínez en una jugada individual per banda amb un xut creuat. Gairebé sense respirar per recuperar-se, ha arribat el segon gol murcià en una bona jugada col·lectiva finalitzada en el segon pal. Madrid s'ha vist obligada a demanar temps mort per aturar l'empenta de l'equip murcià, i poc a poc, s'han anat ficant en el partit aconseguint generar les seves primeres ocasions de gol. Els últims minuts de la primera part han tingut als madrilenys controlant el partit i generant ocasions de gol, mentre la selecció murciana s'ha vist obligada a replegar les seves posicions i defensar el resultat favorable.

La segona part s'ha iniciat amb gran empenta de l'equip murcià buscant ampliar el seu avantatge en el marcador, aconseguint al minut 18 el tercer gol. Lluny de tirar la tovallola, els madrilenys han sol·licitat temps mort i a falta de 12 minuts per al final han apostat per l'opció del porter-jugador. No ha deixat d'intentar-ho Madrid, però s'ha trobat a un equip murcià molt ben posicionat en defensa que els ha deixat molt poques opcions de retallar distàncies. Al minut 24 Múrcia ha aprofitat una de les poques possessions llargues de la segona part per posar el 4 - 0 al marcador. Madrid no ha tirat la tovallola i amb un punt d'honor ha tornat a intentar, aquest cop amb encert, per estrenar el marcador i posar el 4 - 1. A continuació, Madrid ha seguit apostant pel porter-jugador, i en una pèrdua de pilota en camp propi Múrcia ha anotat el cinquè gol a través dels peus de Fernando Cobarro, que aconseguia el seu segon gol. Tot i la contundència del marcador cal reconèixer a tots dos equips una gran entrega i actitud fins al xiulet final del partit.

ANDALUSIA
4 - 1
PAÍS BASC
ANDALUSIA
Álvaro Benítez Benítez, Ander Barranco Sánchez, Ramón Balboa Rubio, Jaime Cumplido Sánchez, David Ramírez Rodríguez, Manuel Zafra Sánchez, Pablo Ordóñez Luna, Ignacio Rivas Álvarez, Álvaro Del Toro Rodríguez, Pablo Ríos Ortiz, Luís Manuel Gómez Cuesta i Jorge Manuel Santiago Sánchez.
PAÍS BASC
Ibon Baldazo Vázuez, Martín Torrubia Macuso, Martxel Mendizabal Agirregomezkorta, Jon Palacios Martínez, Ander Gonzalez Fiel, Mikel Esteban Blanco, Irene Varo Saenz de Ugarte, Endika Berekiartua Urrutia, Harold N Kampff Revilla, Unai Merino Villaroz, Aimar Merlan Mardones i Jon Arregui Díaz de Otazu.
Javier Fernández Fuentes, Manuel Titos Calvillo i Jefferson Carpio Bravo

INSTAL·LACIÓ: Pavelló Municipal de Tordera

GOLS: 1-0 Álvaro del Toro (4’), 1-1 Jon Palacios (4’), 2-1 Pablo Ríos (15’), 3-1 Manuel Zafra (22’) i 4-1 Ramón Balboa (28’).

CRÒNICA: Andalusia i el País Basc han sortit a disputar el tercer i darrer partit de la fase de grups, amb l’objectiu d’acabar-la amb bon sabor de boca. Ambdues seleccions no tenien cap opció matemàtica de classificar-se per a la fase final, i això, els ha permès jugar alliberats de nervis i amb voluntat ofensiva. Els primers 7 minuts han estat un intercanvi de cops, que han propiciat els dos primers gols. L’Álvaro del Toro, després de superar el porter basc amb una sotana, avançava els andalusos. Immediatament, en la següent jugada, Euskadi ha posat les taules al marcador. La selecció andalusa a l’equador de la primera meitat ha pres major domini del joc, però els bascos sorprenien amb ràpids contraatacs i xuts exteriors. Ritme intens i partit vibrant, fins que a escassos 40 segons pel descans, Pablo Ríos ha creuat un xut ras per entomar el camí a vestidors vencent per la mínima.

A la segona meitat, Andalusia ha entrat al terreny de joc decidida a endur-se els 3 punts, mentre la selecció basca exhibia una sòlida defensa a 10 metres. Recompensa per l’ímpetu i la persistència, ha estat el 3 a 1 per als andalusos. Finalment, Euskadi ha pujat uns quants metres la línia de pressió per a intentar reduir diferències, però Andalusia ha aprofitat una transició per a pujar a l’electrònic el definitiu 4 a 1.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.