Grup D: Catalunya Aleví debuta amb un triomf de manual
FS Notícies | 11/04/2019
Els jugadors de Gerard Pusó han superat Ceuta per 5 gols a 1 i s'han endut una victòria molt sòlida en la seva estrena al Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques de Futbol Sala.

Catalunya
5 - 1
Ceuta
Catalunya
Marc Carim, Aleix Estanyol, Pol Rodríguez, Juan Carlos Martínez, Pau Ramos, Gaizka González, Nil Prieto, Adrián Morales, Pol López, Àlex Cervera, Lou William Marley i Julen Coleto.
Ceuta
Hamza Mohamed, Iker García, Daniel Rivera, Anas Mohamed, Javier González, Muhamad Zuhair, Daniel Expósito, Hugo Barrientos, Anuar Abdenebit, Emilio García, Víctor Fabio i Mohamed Mehdi.
1-0 Nil Prieto (1'); 2-0 Pau Ramos (2'); 3-0 Julen Coleto (8'); 4-0 Lou William Marley (10') i 5-1 Adrián Morales (29').

4-1 Víctor Fabio (24').

Víctor Fabio (18')
Marcos Rueda i Iván Sanz (àrbitres principals); Montserrat Llamzaras (àrbitra assistent).

Debut immaculat per sumar els 3 primers punts. La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha derrotat Ceuta per 5 gols a 1 i s'ha adjudicat el primer triomf del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques en un debut extraordinari dels jugadors de Gerard Pusó. Els catalans han sortit com una autèntica exhalació sobre el parquet del Municipal Germans Margall. Liderada per una empenta vertiginosa, Catalunya només ha necessitat poc més de trenta segons per inaugurar l'electrònic amb una diana de Nil Prieto després d'un servei de córner executat de forma excel·lent que el 9 català ha materialitzat al fons de la porteria de Ceuta per fer l'1 a 0. L'inici fulgurant dels quadribarrats ha tornat a trobar recompensa pocs segons després de l'1 a 0 de Prieto, concretament un minut més tard, temps que ha necessitat el capità, Pau Ramos, per perforar novament la porteria ceutí amb una rematada tot aprofitant un refús al cor de l'àrea que el tanca ha convertit en el 2 a 0.

Els atacs esmolats dels de Pusó no han cessat i Catalunya ha pogut tornar a castigar la defensa dissenyada per Rafael García amb dues esgarrapades més gairebé consecutives, una de Julen Coleto al minut 8, després d'una assistència mil·limètrica de Nil Prieto (3-0), i una altra de Lou William Marley al minut 10, gràcies a una recuperació del pivot català al límit de l'àrea rival (4-0). Les envestides de la Selecció a la porteria de Hamza Mohamed no s'han aturat. Els quadribarrats han atacat amb profunditat i verticalitat per intentar fer pujar més gols a un electrònic que ha mantingut un ritme frenètic durant tota la primera meitat, però els de Pusó no han pogut tornar a veure porteria i s'han hagut de conformar amb un gran 4 a 0 al descans.

La Selecció de Ceuta ha fet un pas endavant a la segona meitat i ha pogut gaudir de les seves primeres oportunitats clares del partit. Sense res a perdre, els de Rafael García han començat a jugar desinhibits i amb una espurna sensacional que els ha permès retallar diferències al minut 9 de la represa, moment en què Víctor Fabio ha aprofitat una pilota dividida al límit de l'àrea per afusellar la porteria catalana i fer pujar el 4 a 1 al lluminós del Germans Margall.

Tot i l'embranzida visitant, els de Pusó no han renunciat al seu estil proactiu i alegre i han generat diverses ocasions de perill fins que Adrián Morales ha sentenciat el matx per Catalunya amb el 5 a 1 al minut 29, una diana definitiva de golejador nat que ha posat la cirereta del pastís a una estrena somiada dels quadribarrats al Campionat d'Espanya de futbol sala.

Castella-la Manxa
7(gp.)-7
Ceuta
Javier Fernández, Miguel Cuevas, Arturo Gómez del Campo, Ismael Hernández, Marco Fernández, Óscar Silvestre, Daniel García, Hugo Gil, Carlos Valero, David Gutiérrez, Daniel Sánchez i Carlos Redondo.
Ceuta
David Brull, Jordi Garcia i Christian Moles.

INSTAL·LACIÓ: Pavelló Municipal Germans Margall, de Malgrat de Mar.

GOLS: 1-0 Miguel Cuevas (1’); 2-0 David Gutiérrez (1’); 2-1 Emilio García (3’); 2-2 Daniel Expósito (6’); 3-2 David Sánchez (8’); 3-3 Daniel Rivera (10’); 4-3 Daniel Sánchez (14’); 4-4 Emilio García (19’); 4-5 Emilio García (20’); 4-6 Víctor Fabio (21’); 4-7 Emilio García (23’); 5-7 David Gutiérrez (28’); 6-7 David Gutiérrez (29’) i 7-7 Daniel Sánchez (29’).

CRÒNICA: Castellans i ceutins han protagonitzat un inici de partit en què les arribades i els gols han sacsejat de dalt a baix l’estrena dels dos combinats en aquest Campionat d’Espanya. Castella-la Manxa ha colpejat primer amb un doblet de gols letals al primer minut de partit, dues dianes, obra de David Gutiérrez (1-0) i d’Emilio García (2-0), que han posat en escac el guió de partit dels jugadors de Rafael García. Malgrat l’atzucac en què s’ha vist immers Ceuta tot just començar, els ceutins han reaccionat amb dos gols que han revitalitzat les esperances del combinat dirigit per García, dos cops d’autoritat, amb el segell d’Emilio García al minut 3 (2-1) i de Daniel Expósito al 6 (2-2), que han tornat a posar les taules al lluminós del Pavelló Germans Margall.

L’atac i gol constant per part dels dos equips ha continuat fins al final del primer assalt. David Sánchez ha avançat novament els manxecs al minut 8 (3-2) i Daniel Rivera ha aconseguit marcar el 3 a 3 per Ceuta al minut 10, però ha estat Castella-la Manxa qui ha aconseguit marxar al descans amb la victòria momentània després d’un gol a les acaballes del primer assalt, obra de Daniel Sánchez (4-3).

Quatre esgarrapades de Ceuta en els primers compassos de la segona part han canviat de dalt a baix el signe del partit. Emilio García, amb dues rematades sensacionals, ha avançat als seus als minuts 19 i 20 (4-4 i 4-5) i ha vessat dos gerros d’aigua freda sobre una Castella-la Manxa que s’ha trobat, de sobte, contra les cordes. Els ceutins han seguit prement l’accelerador i han estat capaços de marcar dos gols més, un de Víctor Fabio al minut 21 (4-6) i un altre d’Emilio García, el quart en el seu compte particular, al minut 23 (4-7), però no han aconseguit tombar un combinat manxec que ha signat una reacció gairebé miraculosa jugant amb porter jugador. Dues dianes de David Gutiérrez des del punt dels 10 metres han posat les bases de la remuntada amb el 5 a 7 i el 6 a 7, i una rematada de Daniel Sánchez des del cor de l’àrea, quan només quedaven cinc segons de partit, l’ha fet realitat amb el 7 a 7, un resultat salomònic que ha enviat el matx als penals.

A la tanda de llançaments de sis metres, Castella-la Manxa s’ha acabat enduent la victòria i els seus 3 primers punts del Campionat.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.