Grup D: Catalunya cau eliminada del Campionat d'Espanya Aleví
FS Notícies | 12/04/2019
Els jugadors de Gerard Pusó han perdut davant de Castella-la Manxa per 3 gols a 5 i s'han vist obligats a acomiadar-se de manera forçada del somni de reevalidar el títol de campions d'Espanya.

Catalunya
3 - 5
Castella-la Manxa
Catalunya
Marc Carim, Aleix Estanyol, Pol Rodríguez, Juan Carlos Martínez, Pau Ramos, Gaizka González, Nil Prieto, Adrián Morales, Pol López, Àlex Cervera, Lou William Marley i Julen Coleto.
Javier Fernández, Miguel Cuevas, Arturo Gómez del Campo, Ismael Hernández, Marco Fernández, Óscar Silvestre, Daniel García, Hugo Gil, Carlos Valero, David Gutiérrez, Daniel Sánchez i Carlos Redondo.
1-0 Gaizka González (3'); 2-0 Nil Prieto (13') i 3-4 Adrián Morales (23').

2-1 Carlos Valero (14'); 2-2 Miguel Cuevas (15'), 2-3 Daniel Sánchez (20'); 2-4 David Gutiérrez (21') i 3-5 Daniel Sánchez (26').
Roberto Mamolar i Bernardo Simón (àrbitres principals); Montserrat Llamazares (àrbitra assistent).

Comiat amb el cap ben alt. La Selecció Catalana Aleví de futbol sala ha caigut eliminada del Campionat d'Espanya de Seleccions Autonòmiques després de perdre contra Castella-la Manxa 3 a 5 en l'últim partit de la fase de grups. Els catalans, conscients que una victòria avui al Germans Margall valia per un bitllet cap a les semifinals del Campionat, ha signat un inici trepidant en què han envestit una vegada rere l'altre la porteria manxega buscant un gol matiner que els fes començar el duel amb un avantatge a l'electrònic. Dit i fet. En una de les internades de Catalunya, els quadribarrats han trobat una falta perillosa que Gaizka González ha materialitzat amb una canonada espectacular per avançar la Selecció amb l'1 a 0.

Les onades ofensives de Catalunya no s'han aturat després de l'1 a 0 i la Selecció ha continuat fent gala de la seva capacitat ofensiva amb diverses oportunitats que, entre la defensa i el porter castellà, han neutralitzat a la perfecció. Els catalans, Nil Prieto i Pol López, han fregat el 2 a 0 amb dues rematades que han fet trontollar el travesser de la porteria defensada per Javier Fernández, però els jugadors d'Andreu Linares, recuperats ja de l'atzucac inicial, han fet un pas endavant i han passat, del possible 2 a 0, al possible 1 a 1, amb un xut que ha tocat als dos pals abans de sortir refusat per la línia de fons. Aquesta oportunitat, la més clara del primer tram de la primera part, ha esperonat una Castella-la Manxa que ha crescut exponencialment i que ha sacsejat el duel amb dos gols en l'últim minut, dues esgarrapades letals, una de Carlos Valero (2-1) i una altra de Miguel Cuevas (2-2), que han enviat el duel al descans amb un empat salomònic.

La bogeria del tram final del primer assalt ha seguit exactament simètrica en una represa en què Castella-la Manxa ha bolcat dos gerros d'aigua freda sobre els jugadors de Gerard Pusó. Els castellans, empesos per la inèrcia dels seus dos primers gols, han aconseguit eixamplar les diferències amb dues dianes, en menys de seixanta segons, gentilesa de Daniel Sánchez (2-3) i de David Gutiérrez (2-4) en els minuts 5 i 6 del segon assalt.

Tot i la plantofada dels quatre revés rebuts entre el final i el començament de les dues meitats, els de Pusó han tret a relluir tot el seu coratge per retallar diferències amb el 3 a 4, gentilesa d'Adrián Morales al minut 23, després d'una gran rematada de l'ala quadribarrat des de la banda esquerra quan la Selecció ho estava passant més malament. Després de la genialitat de Morales, el duel ha entrat en una fase d'anada i tornada en què els manxecs han etzibat un gran cop sobre la moral de Catalunya amb el 3 a 5 de Daniel Sánzhez al minut 26.

La Selecció, ferma i ambiciosa, ha seguit atacant amb alegria per buscar la classificació "in extremis" per les semifinals del Campionat, però la Selecció ha perdut la lluita contra el cronòmetre i s'han vist forçats a dir adéu al somni de revalidar el títol de campions d'Espanya.

Per tal de poder seguir els resultats dels partits, així com les notícies relacionades amb aquesta fase única, està disponible un apartat específic a la pàgina web de la Federació Catalana de Futbol al qual es pot accedir a través del bàner situat a la portada del portal web, o bé, fent clic aquí.