Guia d'usuari de la Mutualitat Catalana de Futbolistes
Mutualitat FCF | 04/07/2019
Per poder practicar futbol federat a Catalunya, tots els jugadors/es necessiten passar satisfactòriament un reconeixement mèdic previ i disposar d’una assegurança obligatòria d’accidents esportius per poder tramitar la seva llicència.
Guia d'usuari de la Mutualitat Catalana de Futbolistes

La Federació Catalana de Futbol, per garantir que els tots els futbolistes puguin entrenar i competir en tots els partits autoritzats en els que participi el seu club de forma segura i amb totes les cobertures necessàries, treballa conjuntament amb la Mutualitat Catalana de Futbolistes per oferir tots els serveis que puguin precisar si pateixen qualsevol accident esportiu o lesió.

A continuació, s’expliquen els serveis que la Mutualitat posa a la seva disposició:

ALTA O RENOVACIÓ A LA MUTUALITAT
Per tramitar l'alta o renovació a la Mutualitat, s'ha d'accedir al Portal del Federat (futbol.cat), via web o la versió APP, i gestionar la tramitació de forma ràpida i segura. En cas de dubte, es pot contactar amb el servei d’atenció al Mutualista als telèfons 902 090 831 i 934 816 845 o al correu electrònic atencio.mutualista@mcf.cat.

EMERGÈNCIES MÈDIQUES
Davant de qualsevol emergència o accident esportiu durant la pràctica de la seva activitat federativa, ja sigui durant els entrenaments o partits, s'ha de trucar al 902 108 361.

Aquest telèfon dona servei les 24 hores dels 365 dies de l’any i està atès per personal mèdic qualificat, els quals activen els protocols d’emergència adequats a la gravetat de l’accident o lesió, mobilitzant els recursos mèdics que corresponguin (ambulàncies, helicòpter medicalitzat, etc.).

COBERTURES COM A MUTUALISTA
L’assegurança mèdica obligatòria que la Mutualitat ofereix als seus afiliats garanteix la màxima cobertura per al tractament i recuperació de qualsevol lesió produïda practicant futbol o futbol sala amb el seu club, tant si aquesta succeeix a Catalunya com fora d’ella. Es pot consultar el Reglament de prestacions al web oficial de la Mutualitat.

CENTRES D’ATENCIÓ
Al web de la Mutualitat (www.mcf.cat) i a la del Portal del Federat (Web/APP, secció Mutualitat) hi ha el llistat dels centres mèdics concertats i els centres on realitzar la revisió mèdica obligatòria.

QUÈ FER EN CAS DE LESIÓ O ACCIDENT
En cas de patir una lesió o accident durant la seva pràctica federativa, ja sigui entrenant o competint amb el seu club, i el jugador/a necessiti que el visiti un metge, cal que demani al seu club que li signi degudament la declaració d’accident i que li indiquin el centre de referència més proper a la seva població. També es pot descarregar la declaració d’accident i veure quin és el seu centre mèdic més proper al web oficial de la Mutualitat.

Si vol visitar-se al centre de referència de la Rda. Sant Pere 19-21, entresòl (08010 de Barcelona) o que li donin una segona opinió, pot demanar cita online a través de la pàgina web de la Mutualitat www.mcf.cat, o al telèfon 933012132.

QÜOTES D’AFILIACIÓ
Al web de la Mutualitat es podren consultar les quotes que corresponen a cada categoria o activitat.

La quota anual de cada categoria s’estableix mitjançant un càlcul tècnic fet per l’Actuari d’Assegurances designat per la Mutualidad de Previsión Social de Futbolistas Españoles a Prima Fija (MUPRESFE). No obstant, aquesta temporada el futbol amateur i el futbol femení es veuran beneficiats en les seves quotes de la Mutualitat gràcies a les campanyes impulsades per la Federació Catalana de Futbol TOTS SOM UN EQUIP i #ORGULLOSA.

Recordem que, aquesta propera temporada, els futbolistes que subscriguin una segona llicència i successives tindran una bonificació del 20% sobre el preu de la segona prima i successives.

RESUM D’ACTIVITAT 
Durant la temporada 2017-2018 es van atendre més de 23.000 accidents esportius, que van requerir més de 70.000 visites a tot el territori (21.345 a la seu central a Rda. Sant Pere de Barcelona), 1.463 intervencions quirúrgiques, 693 lesions de lligaments, la mobilització de 579 ambulàncies, amb un total de 110.519 sessions de rehabilitació i 8.999 proves diagnòstiques, entre altres. També incorpora les provisions tècniques que li marca la Direcció General d’Assegurances, l’organisme públic que supervisa les companyies asseguradores, que són unes quantitats que la Mutualitat ha de reservar per garantir que pugui prestar els seus serveis presents i futurs.

Practicant futbol i futbol sala, cada temporada es produeixen tota mena de lesions, algunes d’extrema gravetat (fractures òssies, lesions dels lligaments encreuats, contusions al cap...). La Mutualitat garanteix que des d’un primer moment mobilitzarà els recursos mèdics que precisi la gravetat de la lesió, posarà a la seva disposició els serveis d’urgència per una primera atenció, se li faran les proves diagnòstiques que necessiti, les visites successives que calguin i se li practicaran les intervencions quirúrgiques i sessions de rehabilitació que li facin falta fins que estigui completament recuperat.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.