Igualtat i intensitat en el Catalunya-Madrid Benjamí
FS Notícies | 24/03/2018
La Selecció Catalana Benjamí de futbol sala perd el segon partit de la Fase Única del Campionat d’Espanya davant Madrid (4-3) en un duel tan equilibrat que no ‘ha resolt fins als minuts finals. El següent enfrontament serà a les 16.00 hores davant Castella La Manxa.

MADRID
4 - 3
MADRID
Diego Córdoba, Unaí Izquierdo, Diego Barba, Diego Villacorta, Izan Fernández. També han jugat: Miguel Olarieta, Tomás Domenech Martínez, Nicolás Martínez-Olivares, Daniel Pecellin, Mario Sánchez, Roberto Sanagustín, Roberto Sanabria.
Daniel Rodrigo, Jan Carreño, Pol Falomí, Marcos Salido, Martí Casanovas. També han jugat: Andreu Reyes, Marc Parra, Sander Tuijtelaars, Martí Díaz, Manuel Atienza, Roger Garcia, Arnau Lavilla.
Roberto Sanabria (1-2, 7’); Unaí Izquierdo (2-2, 12’); Unaí Izquierdo (3-3, 17’); Nicolás Martínez-Olivares (4-3, 23’).

Pol Falomí (0-1, 1’); Martí Casanovas (0-2, 2’); Jan Carreño (2-3, 16’).

Espectadors: 200 persones, aproximadament.

Un inici poc esperat però positiu, i un final inesperat i gens satisfactori. I és que quan només havien transcorregut 20 segons des del xiulet inicial i el públic encara estava ocupant els seus seients en el Pavelló Municipal Ángel Rodríguez de Montijo, Catalunya ha obert el marcador amb un golàs de Pol Falomí, un xut des de la banda d’uns 15 metres, imparable per al porter madrileny. La Selecció Catalana Benjamí ha sortit amb moltes ganes i a jugar de tu a tu a una Madrid que s’ha quedat descol·locada en els instants inicials del duel. A més, un minut després, una bona jugada individual de Marcos Salido per la banda ha deixat tot sol a Martí Casanovas per a que només hagués d’empènyer la pilota. La confiança de la Catalana s’ha mantingut sòlida en posar-se amb avantatge, però també per aquest motiu els rival han començat a entrar en el partit i a elaborar jugades per arribar a la porteria catalana. Tanmateix, les accions més perilloses i que han ocasionat els dos primers gols han estat a pilota aturada.

En un servei de banda, Roberto Sanabria ha xutat de primeres i ha batut a Daniel Rodrigo per dalt, fent inútil la seva bona estirada. La Benjamí ha intentat seguir amb el seu joc associatiu, arribant a l’àrea de Madrid, però sense crear ocasions molt clares. Només un xut al travesser de Pol Falomí ha fet tremolar la banqueta madrilenya. En canvi, l’1-2 ha esperonat els rivals, ja refets de l’ensurt inicial, i en una nova acció per la banda, amb un altre xut alt, Unaí Izquierdo ha establert l’empat. Les taules li servien a Catalunya per passar a les semifinals, però a la segona part han tornat a sortir amb força i els primers minuts, de nou, han estat decisius. Jan Carreño ha superat la pressió dels rivals per marxar en carrera i marcar amb la punta de la bota, posant per davant a Catalunya. L’alegria, però, ha durat ben poc. Unaí Izquierdo ha tornat a empatar l’enfrontament amb un xut exterior ras i creuat. Amb aquest gol, ha estat la Catalana qui s’ha descol·locat i no ha sabut aturar l’embranzida de Madrid, que ha generat més ocasions clares.

Amb la igualtat que s’ha vist sobre la pista semblava que l’empat era resultat idoni, però a falta de vuit minuts per al final, en una acció d’estratègia en una falta, Nicolás Martínez-Olivares ha agafat un mal refús per fer el 4-3. La Benjamí ha buscat un nou empat a través de la pilota parada, però, finalment, la derrota en el segon partit que ha disputat en la Fase Única del Campionat d’Espanya de futbol sala s’ha fet efectiva. D’aquesta manera, Catalunya jugarà el tercer i últim partit de la competició a les 16.00 hores davant Castella La Manxa, en directe a fcf.cat.

Al partit ha estat present el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala de la Federació Catalana de Futbol, José Miguel Calle.