Inscripció dels federats per a la temporada 2018-2019
Notícies Generals | 28/06/2018
Des de la Federació Catalana de Futbol ja s’ha comunicat a tots els clubs de futbol el procediment d’inscripció per a la propera temporada i els passos a seguir per tenir la Mutualitat en vigor.
Inscripció dels federats per a la temporada 2018-2019

Per a la propera temporada 2018-2019, la inscripció dels federats es durà a terme d’acord amb el següent procediment:

1. El club vincularà el federat a l’equip que es desitgi a través de la intranet.

2. El federat efectuarà el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i de la quota de la Mutualitat a través del Portal del Federat. Per efectuar aquests pagaments caldrà que els federats tinguin el reconeixement mèdic en vigor.

3. El club iniciarà la tramitació de la llicència del federat a través de la intranet federativa.

4. El federat haurà d’acceptar les condicions de la llicència, a través del Portal del Federat.

5. El club finalitzarà la tramitació de la llicència a través de la intranet.

La signatura del formulari d’inscripció únicament es podrà efectuar de forma digital, per la qual cosa els models de llicències s’hauran de signar digitalment per part del club a través de la clau de signatura segura i, a continuació, es generarà una petició al federat a través de la seva àrea privada del Portal, en la qual podrà visualitzar les condicions de la llicència i acceptar-les. Un cop acceptat el document per ambdues parts, es crearà un PDF que podran visualitzar tant el club com el federat per a la seva consulta.

Tramitació de les llicències de categoria estatal

Les llicències de categoria estatal únicament es podran tramitar online a través de la intranet, i aquestes s’hauran d’imprimir en unes cartolines de color blanc, que ja es poden recollir a la seu central o a qualsevol delegació de l’FCF, semblants a les que s’utilitzen per imprimir les llicències de categoria territorial. Així, els federats que participin en competicions estatals (futbolistes, tècnics, auxiliars o delegats) hauran d’efectuar el pagament de la quota d’inscripció a l’FCF i de la quota de la Mutualitat a través de la seva àrea privada del Portal del Federat. De forma prèvia a aquests pagaments, han de superar el reconeixement mèdic en algun dels centres mèdics concertats amb l’FCF, en el cas que aquesta no es trobi en vigor.

Per a poder efectuar els indicats pagaments, el club haurà de vincular el federat des de la seva intranet a l’equip de categoria estatal corresponent, de la mateixa manera que ho fa amb els federats de categoria territorial. Si algun federat encara no es troba registrat al Portal, el club li haurà de facilitar la carta de registre que obtindrà de la intranet. En el cas de les llicències estatals, la signatura no s’efectua de forma digital, sinó directament al formulari. Una vegada signat pel federat i pel club s’haurà d’escanejar, seguint les instruccions indicades a la intranet.

Pel que fa a les llicències de tècnics que es tramiten directament a la RFEF, els clubs poden descarregar els formularis al gestor de peticions de la RFEF.

Jugadors procedents de l’exterior

Es recorda que tots els futbolistes menors d’edat procedents de l’exterior s’han d’inscriure d’acord amb la normativa de la FIFA sobre transferència de jugadors. Es pot consultar la documentació necessària en cada cas AQUÍ.

Tot i que també es poden inscriure jugadors procedents de l’exterior que acreditin el seu veïnatge administratiu a Catalunya per dos o més anys en aplicació de la normativa esportiva de Catalunya, aquestes inscripcions no quedaran registrades a l’historial FIFA del jugador i, per tant, no generaran cap dret econòmic a favor dels clubs que haguessin tramitat la corresponent llicència per aquest procediment.

Pactes entre clubs i futbolistes

A través del ‘Gestor de llicències’ de la intranet federativa, es pot consultar el model de document de compromís club-federat, en el que poden recollir per escrit els pactes més habituals entre l’entitat i els futbolistes que s’incorporen a la disciplina del club. Davant qualsevol discrepància es podran fer valdre aquests pactes davant la Comissió de Mediació i Arbitratge de l’FCF. Per a més informació, clicar AQUÍ.

Inici del període de sol·licitud de llicències

Tant en els casos de llicències territorials com estatals es podrà iniciar la tramitació per a la inscripció de federats a partir del 4 de juliol de 2018, una vegada fet el tancament de la temporada 2017-2018.

Reconeixement mèdic obligatori

Per poder completar la inscripció com a federat, el reconeixement mèdic obligatori ha de trobar-se en vigor, d’acord amb l’article 112 del Reglament General. Per recomanació mèdica de la Mutualidad de Previsión Social de Futbolistas Españoles a Prima Fija (MUPRESFE), la vigència màxima del reconeixement mèdic s’estableix en dos anys naturals, quedant sense efecte l’opció de poder tramitar la llicència amb cita prèvia. Per tant, abans d’esgotar-se aquest termini, els federats hauran de renovar el reconeixement mèdic, sinó la seva llicència quedarà suspesa i no podran ser alineats en cap partit oficial ni amistós.

Els federats que s’inscriguin per primera vegada no podran tramitar la seva llicència sense haver superat el preceptiu reconeixement mèdic, que s’ha de superar en qualsevol dels centres homologats amb els que l’FCF té conveni. Aquests centres es poden consultar AQUÍ.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.