Jornada tècnica dels Comitès de Competició i Disciplina Esportiva de l’FCF
Notícies Generals | 09/11/2019
A la Sala d'Actes de la Federació Catalana de Futbol s'ha celebrat la primera jornada formativa dels Comitès de Disciplina Esportiva federatius, amb l'exposició de deu ponències sobre diverses matèries del seu interès.
Jornada tècnica dels Comitès de Competició i Disciplina Esportiva de l’FCF

El secretari general de l’FCF, Oriol Camacho, ha donat la benvinguda als assistents, procedents de tots els Comitès territorials (Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l'Ebre), i els ha agraït la seva gran tasca durant la passada temporada 2018- 2019.

 

L'Àrea de Comitès Jurisdiccionals de Competició i Disciplina Esportiva I Comissions de l’FCF, depenent del vicepresident de la Junta Directiva Joan Josep Isern i dirigida per Javier Latorre, reuneix més de 60 juristes i secretaris i secretàries dels diferents comitès. La Jornada celebrada s'inclou dins el Pla de Formació dels Comitès iniciat l'any 2017, amb sessions formatives i informatives periòdiques per als diversos membres.

Durant la temporada 2018-2019, els Comitès de Competició de l’FCF han resolt 132.219 expedients. Es van presentar 520 recursos davant del Comitè d'Apel·lació, segona instància federativa, dels quals van ser estimats -total o parcialment- el 20 per 100 d'aquests, sent desestimats el 80 per 100 restant. Contra les resolucions del Comitè d'Apel·lació, es van interposar 32 recursos davant el Tribunal Català de l'Esport (TCE) sent desestimats 25 (el 80 per 100) i estimats -total o parcialment- 7 (el 20 per 100 restant). En conseqüència, van ser anul·lades 102 resolucions dels Comitès de Competició -primera instància federativa- dels més de 130.000 expedients tramitats durant la temporada 2018-2019, el que suposa, el 0,1 per 100 del total; és a dir, van ser confirmades tant pel Comitè d'Apel·lació en seu federativa com pel Tribunal Català de l'Esport, en seu administrativa, el 99,9 per 100 restant.

 

La Jornada va incloure diverses ponències sobre temes d'aplicació pràctica per als Comitès. La responsable del Departament de Competició de l’FCF, Marta Puiggarí, va presentar les principals modificacions reglamentàries aprovades en l'Assemblea General celebrada el passat mes de juny a Tàrrega. L'advocat especialitzat en protecció de dades, Dimitri Serra, va exposar la importància del correcte tractament de les dades de caràcter personal en la tramitació d'expedients disciplinaris.  L'advocat especialitzat en compliment normatiu, Fernando Cuatrecasas, va explicar la importància de la implantació de sistemes basats en Compliance a les entitats federatives, amb especial interès per als membres dels Comitès. Posteriorment, el responsable de la Comissió d'Ètica i Lluita contra la Violència de l’FCF, Francesc Bartoll, i el coordinador de la Subcomissió de Lluita contra la Violència, Miquel Novell, van exposar les tasques que es desenvolupen en aquesta Comissió des del punt de vista de la prevenció de la violència i la seva actuació posterior en funció de les diverses sancions imposades pels Comitès disciplinaris.

El president del Comitè d'Apel·lació de l’FCF, Ignasi Maeso, va plantejar diverses qüestions respecte a les infraccions per alineacions indegudes, la doctrina del TCE respecte a la tramitació de llicències en aquest àmbit. Van col·laborar en aquesta ponència Fran Molné, del Departament de Llicències de l’FCF, i Hèctor Parés, responsable del Portal del Federat.

 

A continuació, el president del Comitè de Competició de Primera, Segona i Tercera Catalana, José María Texeira, va exposar diverses qüestions de rellevància en relació a la resolució d'expedients en la primera instància federativa, especialment, tot el relacionat amb la violència i el racisme en el futbol. Posteriorment, Ignasi Maeso, Manuel Càceres i Marcel Vidal, membres del Comitè d'Apel·lació de l’FCF, van analitzar algunes resolucions dictades pel seu propi Comitè i pel TCE. La Jornada, de tres hores de durada, va finalitzar amb un debat entre els membres dels diversos Comitès, comentant diversos articles del Reglament General de l’FCF, en especial, els relatius a comportaments contraris al que estipula el Reglament, agressions, incidents de públic i alineacions indegudes.

 

Amb aquestes jornades tècniques, l’FCF vol prioritzar l’aspecte formatiu dels membres dels seus Comitès jurisdiccionals per l’assoliment de la màxima qualitat en la seva tasca.

 Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.