L’AE Penya Esplugues, a l'elit del futbol sala femení
Notícies Generals | 27/03/2017
Aquesta setmana la FCF TV ha visitat la comarca del Baix Llobregat per conèixer la metodologia de treball de l’AE Penya Esplugues de futbol sala.
L’AE Penya Esplugues, a l'elit del futbol sala femení

L’origen de l’Associació Esportiva Penya Esplugues de Llobregat sorgeix gràcies a la fusió de dues entitats diferents d’Hospitalet i d’Esplugues el 2008. “La Penya Andorra, d’àmbit femení, i l’Sporting Esplugues, de caràcter masculí, van sumar esforços per unir-se i crear l’actual club. Vam començar amb vuit equips i actualment ja en tenim 22”, explica el president de l’AE Penya Esplugues, Juan Carlos Hueto.

La filosofia de l’entitat consisteix a prioritzar el model educatiu i d’aprenentatge per sobre dels resultats. “El més important és que ens esforcem per formar a grans persones i bons esportistes perquè tinguin un futur profitós. Entrenadors, membres del club i pares treballem junts per assolir aquest objectiu. Malgrat que els resultats també són importants, per a nosaltres estan en un segon pla”, reconeix el president.

En els últims temps, el club ha donat un pas de gegant en l’àmbit femení, amb un primer equip liderant la Lliga de Primera Divisió de futbol sala i una base cada vegada més consolidada al territori. “Tot i que no tenim gaire equips, la qualitat dels conjunts és força elevada. De fet, la secció femenina del club està per sobre de la masculina pel que fa a títols”, recalca Juan Carlos Hueto.

“Vaig començar a jugar al club quan era Infantil. Sempre que podia anava a veure el primer equip, jugava i somiava a arribar algun dia. Ho he aconseguit amb esforç i treball. Estar aquí és el resultat al sacrifici diari i a la feina ben feta durant tot aquest temps. El club està realitzant una tasca magnífica en l’àmbit femení. Els resultats obtinguts i les jugadores formades ho corroboren”, afirma la futbolista de l’AE Penya Esplugues, Júlia Vidal.

El club té dos grans reptes de cara el futur. D’una banda, intentar que tots els primers equips estiguin formats íntegrament per jugadors formats en les categories inferiors de l’entitat. I, de l’altra, que els conjunts competeixin en la màxima categoria possible i que sigui viable econòmicament, com succeeix actualment amb el primer equip femení. “Hem de seguir treballant per trobar els recursos perquè aquests objectius puguin fer-se realitat. Actualment, però, és pràcticament una utopia”.

Per la seva banda, el delegat de futbol sala de la FCF al Baix Llobregat, Juan Manuel Hernández, també destaca, sobretot, l’aposta del club per la seva secció femenina: “La Penya Esplugues és una referència en la comarca en equips femenins. A més, sempre estan disposats a col·laborar a l’hora d’organitzar els campionats comarcals de Catalunya de futbol sala”.ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
Consulta tota la documentació de l'Assemblea General Ordinària del 2020.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.