L’eficàcia de Catalunya doblega València per accedir a la semifinal
Futbol Femení | 02/05/2019
La Selecció Catalana sub 12 femenina es mostra com un vendaval per superar la Comunitat Valencia per 1 gol a 4 i accedeix a la semifinal de la Fase Única del Campionat d’Espanya que es juga a Mislata, València.

COMUNITAT VALENCIANA
1 - 4
Erika Rubio, Alma López, Laia Alepuz, Alba Martí, Leyre Secades, Beatriz Muñoz, Lucía García, Carmen Gómez. També han jugat: Lucía Moreno, Júlia Catalán, Daniela Hellin, Rosa Arce, Natalia Miralles, Daniela Rodríguez.
Rocío Romano, Jana Rueda, Nerea Carmona, Lorena Cubo, Martina González, Sol Taboada, Cèlia Segura, Noa Ortega. També han jugat: Noa Malagelada, Noa Jiménez, Daniela Martínez, Ainoa Gómez, Laia Abdon, Mar Ballesta.
Cèlia Segura (0-1, 1’; 0-2, 3’; 0-3, 14’); Mar Ballesta (0-4, 22’).

Daniela Hellin (1-4, 37’).

L’inici de partit de Catalunya ha estat fulminant. La Selecció Catalana sub 12 femenina ha estat molt superior a una Comunitat Valenciana que s’ha vist impotent quan, als tres minuts de joc, ja anava perdent per 0 a 2. En els quarts de final de la Fase Única del Campionat d’Espanya sub 12 femení, Catalunya ha sortit amb la intenció de sentenciar aviat i no donar peu a especulacions en el marcador. Dit i fet, Cèlia Segura ha estat la més llesta quan la defensa valenciana s’ha quedat quieta en un mal refús, i amb un subtil toc ha superat a la portera rival. Encara acabant d’assimilar el gol en contra, la Comunitat Valenciana ha rebut el segon, obra també de Segura amb un xut alt des de la frontal de l’àrea. A partir d’aquí, les amfitriones no han trobat la manera de superar les línies d’una Catalunya que s’ha tornat a mostrar molt contundent en defensa.

En el tram final del primer temps, Martina González ha marxat per la banda, fent la passada de la mort a la frontal de l’àrea i trobant a una Cèlia Segura que ha fet el seu hat-trick retallant a la defensa i col·locant molt bé el seu xut. La segona part ha estat totalment controlada per Catalunya, que ha desplegat el seu joc associatiu per no concedir opcions a la Comunitat Valenciana. Cèlia Segura ha seguit meravellant a l’afició amb una jugada individual per la banda i cedint la pilota a Mar Ballesta, que només ha hagut de xutar lluny de l’abast de la portera valenciana per fer el 0-4.  I a falta de tres minuts per al final, una centrada lateral ha trobat el remat de cap de Daniela Hellin per tancar el resultat amb l’1-4.

La Selecció Catalana sub 12 femenina ha resolt amb molta eficàcia i contundència els quarts de final per passar directament a la semifinal del Campionat, que tindrà lloc demà divendres 2 de maig, a les 11.00 hores davant Andalusia. El partit es podrà seguir en directe a fcf.cat. L’enfrontament l’han presenciat els vicepresidents de l’FCF Josep Llaó i Jordi Bonet; el directiu responsable del futbol femení, Albert Montull; el director de l’Àrea Esportiva, Emili Gil; i el director del CTE, Fèlix Gimeno.