L’Escola de Futbol Sant Cugat potencia l’anglès amb la SantCu Academy
L’objectiu de l’innovador projecte és potenciar la pràctica esportiva futbolística dels joves jugadors mentre utilitzen l’anglès com a llengua vehicular.
L’Escola de Futbol Sant Cugat potencia l’anglès amb la SantCu Academy
Silvia Polanco

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès va acollir la presentació del projecte SantCu Academy. La iniciativa pretén potenciar la pràctica futbolística dels joves jugadors i jugadores utilitzant l’anglès com a llengua vehicular. Aquest programa esportiu i d’idiomes, que tindrà lloc a l’Escola Thau de Sant Cugat del Vallès, va obrir les inscripcions ahir, dilluns 14 de maig.

El vicepresident de la Federació Catalana de Futbol Josep Llaó va destacar la importància del projecte. “Es tracta d’una iniciativa molt valuosa. A l’elit del futbol només arriba un 1,1% dels que s’hi dediquen. Els valors i la llengua s’aprenen aplicant-los. No hi ha res més bonic que aprendre jugant”, va apuntar.

Per la seva banda, el director del Sant Cugat FC, Llorenç Santasusagna, va assenyalar que “aquesta iniciativa és una continuació del Campus que ja vam realitzar per Setmana Santa, que el vam fer exclusivament en anglès. Ara, lògicament, aquest nou projecte té un marc més gran i rellevant, ja que engloba un determinat número d'equips de futbol de la nostra entitat”.

Per últim, l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, va remarcar que “aquest projecte pioner obre també una porta a moltíssimes oportunitats per altres entitats esportives, per a la Federació Catalana de Futbol i, sobretot, oportunitats per als nostres infants i els nostres joves”.Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.