L’Espanyol Benjamí es proclama campió de Catalunya en un duel disputat i igualat
Notícies Generals | 11/06/2017
El RCD Espanyol ha alçat la copa de campió de Catalunya en categoria Benjamí després de superar la UE Cornellà en els minuts finals d’un partit molt igualat i intens (2-1).

RCD ESPANYOL, 2: Borja Moya, Gerard Luque, Mykola Jyra, Joel Alsina, Àlex Bombardo, Miguel Londoño, Alex González. També han jugat: Manel Estevez, Cristóbal Morales, Oriol Alcoba, Oriol Pallas, Aarón Blanco i Iker Rodríguez.

UE CORNELLÀ, 1: Eric Ortega, Izan Arnáez, Yeray Muñiz, Leo Salazar, Adrià Rovira, Lluc Serra, Sergi Sánchez. També han jugat: Izan Villarejo, Guillermo Ferrín i Sergi López.

Gols: Joel Alsina (1-0, 3’); Yeray Muñiz (1-1, 19’); Àlex Bombardo (2-1, 35’).

Targetes grogues: Sergi López (29’), Alex González (35’).

Equip arbitral: Jordi Liarte Pérez, Xavier Delgado Mesa (àrbitre assitent), Pau Martín Torres (àrbitre assistent), Salvador Morros Monge (4t arbitre).

La final Benjamí entre el RCD Espanyol i la UE Cornellà ha començat amb un ritme intens, amb ambdós conjunts buscant el gol ràpidament. De seguida s’han vist les primeres ocasions, però el més encertat en els minuts inicials ha estat l’Espanyol. En un llançament de falta a tres quarts de camp, el porter Eric Ortega ha refusat el xut, deixant la pilota morta dins l’àrea petita i Joel Alsina ha estat el més ràpid en recollir la pilota i marcar el primer. En una contra, el Cornellà ha tingut l’ocasió més clara amb un xut creuat d’Izan Arnáez, però el porter blanc-i-blau s’ha estirat bé per rebutjar la pilota. Tot i que el primer quart l’ha acabat dominant l’Espanyol, el Cornellà ha tancat bé la línia defensiva i ha evitat més arribades perilloses.

En el segon quart ha estat el Cornellà qui ha posat una marxa més i s’ha notat en els atacs que ha generat. Adrià Rovira ha estat a punt d’obrir el marcador verd en un llançament de falta que ha sortit fregant el pal. Els blanc-i-blaus també han tingut alguna oportunitat per ampliar l’avantatge, però ha estat Yeray Muñiz qui ha posat l’empat amb un potent xut creuat des de fora l’àrea i desfermant, així, l’alegria a la graderia del Complex Esportiu Torrent de Llops de Martorell.

L’Espanyol ha estat més imprecís en el tercer quart, fallant moltes passades que els ha impedit generar ràpids contraatacs per sorprendre a la defensa verda. Tanmateix, el Cornellà no ho ha aprofitat per arribar amb claredat a la porteria rival i els prop de 300 espectadors no han pogut gaudir de cap ocasió. Ja en l’últim quart, ambdós conjunts han sortit amb energia renovada, ja que han atacat constantment les dues porteries amb ocasions clares per banda. En qualsevol moment es podia decantar la balança cap a un cantó o altre i el desempat ha arribat en una acció dins l’àrea del Cornellà que Àlex Bombardo s’ha encarregat de transformar en el 2-1. Tres minuts més tard, els blanc-i-blaus podrien haver sentenciat amb un xut creuat que Yeray Muñiz ha tret sobre la línia de gol.

Amb aquest resultat, el RCD Espanyol Benjamí s’ha proclamat campió de Catalunya. A l’entrega de premis, el directiu i delegat de l’FCF al Vallès Occidental, Albert Montull, ha donat el pla de subcampió a la UE Cornellà; mentre que la copa de campió per al RCD Espanyol l’ha entregat l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.