L'Espanyol no falla i defensarà el títol
Notícies Generals | 30/08/2014
Les blanc-i-blaves, més rodades, s'han imposat físicament a un rival que en cap moment ha tirat la tovallola.

Alineacions:

RCD Espanyol: Paula, Kenti, Inés, Cotado, Estibi, Troyano, Rivi, Núria, Alba, Lombi, Paloma. També han jugat: Pereira, Bárbara, Andrea, Mayra, Sara, Haley i Ari.

FC Levante Las Planas: Maria, Eli, Elba, Sara Serna, Zaira, Marta Cubí, Leti, Ausi, Maria Álvarez, Gemma. També han jugat: Ara, Belén, Andrea, Carol, Sònia, Carri i Nina.

Gols: 1 – 0 Lombi (40’); 2-0 Alba (48’), 3-0 Troyano (63’), 3-1 Marta Cubí (75’), 4-1 Rivi (85’).

Conjunt arbitral:

Àrbitra: Verònica Rodríguez Ruiz

Assistents: Montserrat Barrera Sánchez i Maria Teresa Purti Páez.

4a àrbitra: Anna Toneu Domènech

Crònica:

L’Espanyol no s’ha deixat sorprendre per un rival que ha començat amb el partit amb molta força aprofitant que jugava a casa. El Levante Las Planas ha tingut dues bones ocasions només començar. Al minut 4, una rematada de Zaira aprofitant un refús, i al minut 11 un contraatac que no ha pogut culminar Sara Serna.

A partir del quart d’hora, l’Espanyol s’ha fet amb el domini del partit, tot i que no ha xutat a porta fins al minut 22, amb una rematada llunyana de Lombi. Les blanc-i-blaves han anat de menys a més, i en el tram final de la primera part han aconseguit assetjar la porteria del Levante. El primer gol, però, ha arribat en una acció polèmica. En una jugada de contraatac, Lombi ha aconseguit batre la portera Maria tot i les protestes locals per un presumpte fora de joc.

A la segona part l’Espanyol ha aconseguit ben aviat el 0-2. Un altre contraatac que ha culminat Alba i que deixava molt tocades anímicament a les jugadores del Levante Las Planas. El primer quart d’hora de la segona part ha sigut un monòleg visitant que ha culminat amb el 0-3, possiblement el millor gol del partit. L’ha marcat Troyano, amb un xutàs de lluny que ha sorprès tothom.

Sense res a perdre, el Levante ha reaccionat gràcies i ben aviat ha gaudit d’una doble ocasió de gol mitjançant Elba i Andrea, que han topat amb l’encert de la portera visitant Paula. Però només un minut després, al 75, Marta Cubí escurçava diferències amb una rematada forta i precisa, aprofitant una jugada embolicada a l’àrea de l’Espanyol.

Al tram final, però, un Espanyol amb més setmanes de rodatge s’ha imposat físicament i Rivi ha sentenciat amb l’1-4 faltant cinc minuts pel final del partit.

L’Espanyol, doncs, tindrà la oportunitat de revalidar el títol aconseguit l’any passat en una nova final contra el Barça. Serà diumenge a partir de les 12h.