L’Espanyol pateix per passar a la final
Notícies Generals | 26/08/2016
El RCD Espanyol s’ha classificat per a la final de la Copa Catalunya Femenina després de vèncer el CE Seagull a la tanda de penals. La semifinal, molt disputada, ha acabat amb empat a zero.

RCD ESPANYOL, 0 (4): Norma Méndez, Elba Vergés, Helena Serrano, Estibaliz Torralbo, Inés Juan, Sara Del Estal, Zaira Flores, Cristian Baudet, Pilar Garrote, Anair Lomba i Paloma Fernández. També han jugat: Carola Garcia, Elisa Del Estal, Alba Pomares, Mar Mazuecos,  Núria Garrote i Maria Molina.

CE SEAGULL, 0 (2): Mireia Nagel, Anna Llaona, Xènia Rollo, Queralt Gómez, Alba Maestre, Maria del Mar Torras, Alba Guerrero, Carolina Miranda, Josselin González, Anna Pascual i Carla Morera. També han jugat: Georgina Casals, Patricia López, Ariadna Forment, Beatriz Tudela, Sara Serna i Alba Gordo.

Penals: Alba Gordo (0-1); Elisa Del Estal (1-1); Sara Serna (1-2); Inés Juan (2-2); Carolina Miranda (2-2, fora); Cristina Baudet (3-2); Xènia Rollo (3-2, atura portera); Zaira Flores (4-2).

Targetes grogues: Pilar Garrote, 34’; Paloma Fernández, 77’; Inés Juan, 78’; Anair Lomba, 89’ (RCD Espanyol).

Conjunt arbitral: Marta Galego Salguero; Andrea Coca Escobedo (Assistent); Sara Escoda Balagueró (Assistent); Matilde Esteves-Garcia Biajakue (4a Àrbitra).

Espectadors: 1.000 persones aproximadament.

En la primera semifinal de la Copa Catalunya Femenina s’han enfrontat el RCD Espanyol i el CE Seagull en un duel que ha estat molt igualat i disputat. Des de l’inici s’ha pogut comprovar que ambdós conjunts s’han posat a punt durant pretemporada, ja que el nivell de les jugadores ha estat força alt tenint en compte que aquest ha estat el primer partit oficial de la temporada que han jugat. Les blanc-i-blaves han pogut gaudir de la possessió de la pilota en la primera mitja hora de joc, temps en el qual s’han vist les primeres aproximacions.

El Seagull ha mantingut la seva política de tancar bé la línia defensiva i ha complicat la feina de les davanteres rivals, no permetent cap passada entre línies. Anair Lomba i Cristina Baudet han realitzat xuts llunyans, però la portera Mireia Nagel ha estat molt segura sota pals. L’ocasió més clara de les badalonines ha arribat a cinc minuts per al descans, quan Maria del Mar Torras ha rematat sola dins l’àrea petita, però li ha faltat girar una mica més el cap per trobar porteria.

En el segon temps, l’Espanyol ha sortit més endollat, arribant amb facilitat a la porteria. Poc a poc, però, el Seagull ha anat guanyant terreny. Al minut 66, Alba Maestre ha xutat des de la frontal de l’àrea, un xut ajustat al travesser que la portera Norma Méndez ha enviat a córner. La intensitat no ha decaigut en cap moment i això ha provocat que la igualtat seguís en el marcador fins als minuts finals. Tot i que l’Espanyol ha tingut més domini  de la pilota i ha xutat més vegades a porteria, la bona actuació defensiva de les badalonines els hi ha servit per arribar als noranta minuts amb la porteria a zero. Ja en el temps afegit, el Seagull ha gaudit d’una falta i un córner, dues bones ocasions per inaugurar el marcador, però els hi ha faltat encert. Les blanc-i-blaves també han disposat d’un últim córner per marcar, però la defensa badalonina ha imposat la seva força dins l’àrea.

Amb l’empat a zero s’ha procedit al llançament de penals. El Seagull n’ha enviat un a fora i la portera ha aturat l’últim, mentre que l’Espanyol no ha fallat i els ha marcat tots. Així, doncs, les de Sant Adrià s’han classificat per disputar la final de la Copa Catalunya Femenina, que es jugarà diumenge a les 12.00 hores i es podrà veure en directe per Esport3.

En aquesta semifinal han estat presents els directius de la FCF Albert Montull, Paquita Linares i Albert Garrofé; el delegat del Vallès Oriental, Juan Núñez; els subdelegats de Barcelona Miquel Carrillo i Esteban Bombardo; els subdelegats de Girona, Elvira Solà i Josep Manel Sánchez; els membres del CTA Jaume Reverté i Julio Serra; els directius del RCD Espanyol Carlos Garcia Pont i Yao Me; el president del CF Mollet UE, Feliu Tura; i la Seleccionadora Catalana Absoluta, Natàlia Arroyo.