L’Espanyol remunta dos gols en contra en un final boig i derrota el Barça als penals
El bloc blanc-i-blau aconsegueix anivellar un 2 a 0 en contra en tres minuts, supera el Barça a la tanda de penals per 2 a 4 i aixeca la Copa de campions en Juvenil masculí.

BARCELONA, F.C.
2 2 - 2 4
ESPANYOL, R.C.D.
Pablo Cuñat, Marc Alegre, Iker San Vicente, Aschalew Sanmartí, Alejandro Balde, Àlex Rico, Zacarías Ghailán, Adrià Altimira, Jaume Jardí, Oriol Soldevila i Raúl Moro. També han jugat: Ramon Vila, Carlos Gallego, Roberto Laurel, Sergi Altimira, Anwar Mediero, Marc Domènech i Diego López.
Juanvi Canales, Marc Lachèvre, Dani Merchán, Aleix Gorjón, Jordi Casta, Lluís Recasens, Kilian Cabrero, Iker González, Julían Mahicas, Julen Iglesias i Enric Baquero. També han jugat: César Pirot, Marcos Guerrero, Alessandro Burlamaqui, Gregori Garcia, Adrián Ramírez i Rubén Sánchez.
Zacarías Ghailán (1-0, 20’); Diego López (2-0, 48’).

Enric Baquero (2-1, 82’); Julián Mahicas (2-2, 89’).
Àlex Rico (77’);

Aleix Gorjón (4’); Iker González (25’); Enric Baquero (86’); Marcos Guerrero (88').
Gerard Brull Acerete (àrbitre principal); Ricard Navarro Juncà i Efraín Molina López (àrbitres assistents); Jan Cobos Pujol (4t àrbitre).

Espectadors: 400 persones, aproximadament.

Des del primer minut la final del Campionat de Catalunya Juvenil masculí entre el Barça i l’Espanyol s’ha caracteritzat per la intensitat a la gespa. La primera arribada perillosa del partit ha estat un tir d’Àlex Rico des de la frontal de l’àrea que el porter blanc-i-blau Juanvi Canales ha refusat en una sensacional intervenció. L’Espanyol ha reaccionat amb una centrada de Kilian Cabrero que Julen Iglesias no ha aconseguit materialitzar per ben poc. Posteriorment, el conjunt blaugrana ha estat a punt de marcar amb una rematada de córner d’Iker San Vicente que ha sortit fregat el pal esquerre de la porteria rival.

Els de Fran Artiga han dominat el duel a través de la possessió de la pilota, mentre que l’Espanyol ha aprofitat la velocitat dels seus extrems per sortir ràpidament al contraatac. Quan s’havien disputat 18 minuts, Oriol Soldevila ha realitzat una sensacional assistència al segon pal que Zacarías Ghailán, després d’un intent fallit, ha batut el porter blanc-i-blau amb un poderós remat a boca de canó. L’Espanyol també ha pogut marcar, però Enric Baquero i, més tard, Julen Iglesias no han aconseguit superar el porter blaugrana.

A la represa, l’Espanyol ha donat un pas endavant i ha tingut més temps la pilota en el seu poder. Els blanc-i-blaus han fet circular el cuir amb rapidesa i determinació, però els hi ha costat trobar espais entre els defensors blaugranes, ben posicionats en el terreny de joc. Quan millor estava jugant l’Espanyol, ha arribat el gol del Barça al minut 50. Mil·limètrica centrada de Sergi Altamira que Diego López ha enviat al fons de la xarxa amb una rematada precisa. Amb el 2 a 0, els blaugranes han tornat a agafar les regnes del duel desplegant el seu joc habitual de toc.

En el tram final de l’encontre, l’Espanyol s’ha abocat a l’atac i ha gaudit de diverses oportunitats per retallar diferències. Primer ha estat Julen Iglesias qui ha posat prova els reflexos de Pablo Cuñat amb un tir ajustat. Pocs minuts més tard, Adrián Ramírez ha acaronat el primer gol blanc-i-blau amb un tir que ha impactat en el travesser i ha acabat sortint fora. Fruit de la insistència, finalment ha arribat al gol quan faltaven 8 minuts per al final. Enric Baquero ha aprofitat una pilota morta a l’interior de l’àrea. I, al 89’, Julián Mahicas ha empatat a anivellat la final amb un tir ras que forçava la tanda de penals. Des dels 11 metres, l’Espanyol ha derrotat el Barça per 4 a 2 i s’ha proclamat campió de manera brillant per tercera temporada consecutiva.

Les entregues de medalles i la rèplica de Copa al conjunt arbitral ha anat a càrrec del president de l’FCF, Joan Soteras, de la directiva i delegada al Baix Llobregat, Paquita Linares, i el directiu Jaume Plaza. Linares ha lliurat el plat de subcampions al RCD Espanyol, mentre que Soteras ha entregat la Copa de campions de Catalunya Juvenil masculí al FC Barcelona.