L’estratègia, clau en la victòria de Catalunya
Seleccions | 17/05/2015
La sub 12 masculina ha aconseguit una meritòria victòria davant el conjunt navarrès per 1 gol a 2. L’estratègia ha estat vital per aconseguir el segon gol, que ha arribat des del córner.

El partit contra el conjunt navarrès s’ha complicat més del que es pensava. Catalunya ha vist com les jugades que creava per arribar ràpid a la porteria rival eren tallades per una defensa que estava molt tancada al darrere i ben situada. La sub 12 ho ha intentat amb parets, combinant i fins i tot amb jugades individuals de gran qualitat, però Navarra ha estat molt atenta a qualsevol acció que portés perill.

En el minut 4, Alex Balde ho ha provat des del vèrtex de la banda esquerre, però la pilota ha sortit fregant el pal. Dos minuts més tard, en un córner executat per Xavi Simons, Leonardo Dos Reis ha estat a punt de fer el primer, de cap, des del segon pal. En aquesta jugada ja s’ha vist que l’estratègia podia donar algun ensurt a Navarra. Tanmateix, qui s’ha avançat en el marcador han estat els navarresos quan, al minut 9, en un xut de falta marcava el 1 a 0. Durant tot el matí, no ha deixat de bufar un fort vent al camp municipal de Capdepera, que no només ha dificultat el joc, sinó que ha contribuït al gol de Navarra. Pau Sánchez, que ha vist com s’enverinava la pilota, no ha pogut fer res per evitar-ho.

De totes maneres, Catalunya no s’ha arronsat i ha continuat pressionant i jugant ràpid. La recompensa a aquest esforç ha arribat al minut 12 en una contra que ha iniciat Xavi Simons i que ha culminat Marc Pubill amb un xut ras (1-1).

A la segona part s’han creat poques ocasions, però Catalunya ha tingut la possessió de la pilota i no s’ha rendit fins que ha aconseguit el gol de la victòria. Gairebé a les acaballes del partit, en el minut 24, Xavi Simons ha efectuar un altre córner, la pilota ha sortit refusada a la frontal de l’àrea i Teo Bernardo, molt atent, l’ha clavat a l’escaire de la porteria. Tot un golàs, el primer que marca Teo. L’estratègia, per tant, clau en la victòria de Catalunya davant Navarra (1-2), que continua invicte amb quatre triomfs de quatre possibles.

A la tarda es disputen els quarts de final. Catalunya jugarà a les 18 hores i els possibles rivals són: Extremadura, València o Castella i Lleó.