L'FCF, amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia en el futbol
Notícies Generals | 19/02/2020
Des de la Federació Catalana de Futbol animem a les entitats esportives vinculades al món del futbol a unir-se a la campanya promoguda per la Generalitat de Catalunya.
L'FCF, amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia en el futbol

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el futbol es commemora el 19 de febrer, dia en el qual va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic i d’origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès, arribant a jugar en més de cinc equips. El maig de 1998, Fashanu es va treure la vida fruit d’una profunda depressió pel calvari motivat per la pressió de l’entorn esportiu per la seva condició d’homosexual. La iniciativa de les persones solidàries amb la seva memòria va impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol amb l’objectiu de destacar la seva lluita, coratge i la seva memòria. 

D'aquesta manera, la Federació Catalana de Futbol s'adhereix a la campanya “Aturem la discriminació LGTBI a la feina, a l’esport i arreu” impulsada per la Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General d’Igualtat i la Secretaria General de l’Esport. La finalitat és fer-la extensiva a l’àmbit de l’esport i, concretament, al món del futbol per garantir els drets de totes les persones a gaudir d’una pràctica esportiva lliure de qualsevol classe de discriminació per raó de sexe i orientació sexual.

Enguany, s'utilitza l'etiqueta #XutemcontralaHomofòbia per a la campanya, animant clubs, esportistes i persones vinculades al món del futbol a què facin un xut contra la discriminació de les persones LGTBI i difonguin vídeos i fotografies amb el cartell –que es podrà personalitzar- a través de les xarxes socials fent ús de la citada etiqueta.

Volen encoratjar a totes les entitats esportives, vinculades al món del futbol i de l’esport en general a participar en aquesta campanya i denunciar qualsevol classe d’agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació en els terrenys de joc i en les grades de les instal·lacions esportives.

Aturem la discriminació LGBTI a la feina, a l’esport i arreu!



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.