L’institut Quercus posa en pràctica les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat
Futbol Femení | 30/10/2019
El programa que han iniciat conjuntament l’FCF i l’INEFC ha donat el tret de sortida en aquest institut de Sant Joan de Vilatorrada amb la participació dels 116 alumnes de 2n d’ESO.
L’institut Quercus posa en pràctica les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat

El programa d’activitats #ORGULLOSA. Futbol per a la igualtat és una proposta educativa que pretén fomentar la igualtat entre nois i noies en l’esport i contribuir a la construcció d’un model educatiu basat en la cooperació, el respecte i la capacitat crítica amb el futbol i el futbol sala femení com a eix conductor i centre d’interès. És, per això, que la Federació Catalana de Futbol i l’INEFC han unit forces per acostar aquestes activitats a sis instituts d’arreu de Catalunya.

El primer en posar en pràctica el programa ha estat l’Institut Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada, al Bages. I ho ha fet amb l’activitat anomenada ‘La tècnica a través de la cooperació’, en la qual els 116 alumnes que cursen 2n d’ESO han realitzat diferents exercicis a través de la metodologia del Puzle d’Aronson. Es tracta de dividir el grup en equips i a cada component se li assigna una tasca diferent que ha d’executar. D’aquesta manera, es requereix la cooperació i la responsabilitat de cada membre de l’equip.

Del 30 de setembre al 29 de novembre, els i les alumnes d’aquest institut posaran en pràctica les activitats d’#Orgullosa. Futbol per a la igualtat. La professora d’Educació Física, Anna Vila, explica que “de moment hem dut a terme activitats de reflexió i d’altres més pràctiques. En les de reflexió, els nois i noies de 2n d’ESO han evidenciat i reflexionat sobre els estereotips de gènere, mentre que en les activitats pràctiques hem estat treballant aspectes tècnics de forma cooperativa”. Vila afirma que “la valoració és molt positiva perquè les propostes d’aquest programa permeten treballar el futbol amb una mirada inclusiva on tots els noies i noies poden participar-hi activament”.

Els objectius d’aquest model d’ensenyament són:

  • Promoure la capacitat crítica sobre els estereotips de gènere i la discriminació en l’activitat física i l’esport.
  • Fomentar la cooperació i el respecte entre nois i noies en la pràctica del futbol i el futbol sala.
  • Millorar les habilitats bàsiques, tècniques, tàctiques i estratègiques vinculades a la pràctica del futbol i del futbol sala dels nois i les noies.
  • Afavorir les relacions entre els centres educatius, les famílies i els clubs esportius de l’entorn.

Aquest projecte forma part d’un dels eixos de la campanya #ORGULLOSA, en la qual es vol donar visibilitat al futbol i futbol sala femení català per tal que totes les noies de qualsevol edat tinguin tota la informació necessària al seu abast i s’animin a practicar aquest esport.



Utilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.