La 6a Jornada de Futbol Femení
Futbol Femení | 01/05/2018
Arreu de Catalunya s’ha celebrat la sisena edició de la Jornada de Futbol Femení amb l’objectiu de promoure aquest esport entre les nenes i noies de 6 i 14 anys i que habitualment no juguen a futbol.
La 6a Jornada de Futbol Femení

La Federació Catalana de Futbol, amb l'objectiu de promoure el futbol femení a Catalunya, aquest dimarts 1 de maig, ha organitzat, per sisè any consecutiu i de manera simultània a les 14 delegacions d'arreu del territori, la sisena edició de la Jornada de Futbol Femení

Tot i la pluja i el mal temps de les primeres hores del dia, la Jornada ha començat a dos quarts de deu del matí, quan totes les participants han estat rebudes pels delegats federatius i els coordinadors de cadascuna de les seus. A continuació, s’han realitzat els exercicis tècnics d'iniciació i perfeccionament. Després de realitzar les 10 estacions de joc programades, ha arribat el moment de posar en pràctica els coneixements adquirits mitjançant la disputa de partits amistosos amb les jugadores dels equips territorials sub 12, sub 14 i sub 16.

La promoció del futbol femení és una de les campanyes més importants de la Federació Catalana de Futbol i es fa a les 14 delegacions federatives per apropar aquest esport a tot el territori català. Enguany, com a novetat, Barcelona s’ha dividit en dues seus, Barcelonès Nord i Sud, amb la qual cosa la Jornada s’ha desenvolupat en 15 camps de futbol de tot Catalunya. Totes aquestes accions són una aposta ferma de la Junta Directiva i de tota l’estructura de l’FCF, que s’emmarquen dins del projecte de promoció del futbol i futbol sala femení català #Orgullosa, amb el qual es pretén seguir augmentant el nombre de llicències a Catalunya. Es vol fomentar la base per tal de crear més equips femenins, per això s’està fent una inversió econòmica i es dóna suport a tots els clubs que aposten per les noies. A més a més, des de la Federació es treballen diverses activitats relacionades amb el futbol femení, com ara la formació esportiva i mèdica, les Trobades Territorials Femenines i els campus d’estiu, entre d’altres accions. Enguany, la 6a Jornada de Futbol Femení s’ha tancat amb 1.627 participants.

Aquestes són les dades globals de les 15 seus en les que han participat moltes nenes i noies no federades que han volgut iniciar-se en el món del futbol:

TERRES DE L'EBRE

DELEGACIÓ: TERRES DE L'EBRE
CAMP: Estadi Municipal Josep Otero, TORTOSA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 75
DELEGAT Joaquín Del Pino
COORDINADORA JORNADA Lidia Saura
AUTORITATS PRESENTS Alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; directora de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls. 
FETS DESTACABLES Molt bon ambient i molta il·lusió de les nenes que no havien trepitjat mai un camp de futbol.

GALERIA D'IMATGES DE TERRES DE L'EBRE

LLEIDA

DELEGACIÓ: LLEIDA
CAMP: Complex Esportiu del Segrià, TORREFARRERA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 130
DELEGAT Jordi Terés
COORDINADOR JORNADA Adrià Gabernet
AUTORITATS PRESENTS Vicepresident de l'FCF, Jordi Teres; Jordi Solé; Jordi Pifarré; alcalde de Torrefarrera i vicepresident de la Diputació, Jordi Latorre; representant territorial de l'esport de la Generalitat de Catalunya, Joan Segura; regidor d'esports de Torrefarrera, Albert Roig.
FETS DESTACABLES Bona participació a la Jornada de Torrefarrera. La Nàdia Dopico ha estat l'ambaixadora a Lleida. Destacar la participació de nenes no federades provinents d'escoles de les comarques lleidatanes. Tenint en compte que és la província amb més territori i menys densitat de població, la Jornada és un èxit de participació que cada any va a més.  Els clubs lleidatants de futbol femení s'han involucrat molt en la Jornada per promocionar el futbol femení.

GALERIA D'IMATGES DE LLEIDA

GIRONA

DELEGACIÓ: GIRONA
CAMP: Camp de Futbol Municipal, FORNELLS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 224
DELEGAT Jordi Bonet
COORDINADORA JORNADA Elvira Solà
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de Fornells de La Selva, Narcís Boschdemont; regidor d'esports i cooperació de l'Ajuntament de Fornells de La Selva, Jordi Grabulosa; president UE Fornells, Narcís Mateu.
FETS DESTACABLES Molt bon ambient entre les participants i bona acollida per part dels familiars en aquesta Jornada de Futbol Femení.

GALERIA D'IMATGES DE GIRONA

BAGES-BERGUEDÀ-CERDANYA

DELEGACIÓ: BAGES - BERGUEDÀ - CERDANYA
CAMP: Municipal La Devesa, NAVÀS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 90
DELEGADA Esteve Olivella
COORDINADORA JORNADA Iria Pujol
AUTORITATS PRESENTS Subdelegat al Berguedà-Cerdanya, Pep Graus; subdelegada del futbol femení al Bages-Berguedà-Cerdanya, Susana Puell; subdelegat del futbol femení al Bages-Berguedà-Cerdanya, Arcadi Prat; regidor de drets socials de la localitat, Agustí Serra.
FETS DESTACABLES Festa del futbol femení per tothom, tant per pares, mares, familiars de les noies que han vingut a la Jornada de Navàs com per tota la gent que ha vingut al camp. Els pares també han pogut gaudir fent-se fotografies amb l'ambaixadora Brenda Pérez, qui s'ha fotografiat i ha signat autògrafs a totes les participants.

GALERIA D'IMATGES DE BAGES-BERGUEDÀ-CERDANYA

PENEDÈS-GARRAF

DELEGACIÓ: PENEDÈS - GARRAF
CAMP: CEM Parc del Garraf, VILANOVA I LA GELTRÚ
NÚMERO DE PARTICIPANTS 84
DELEGAT Manel Duran
COORDINADORS JORNADA Xavier Surroca i Josep Maria Cremades
AUTORITATS PRESENTS Primera Tinent d'Alcalde i Regidora d'Esports de Vilanova i la Geltrú, Blanca Albà; president Club Esportiu FemFutbol Vilanova, Josep Maria Cremades; president CF Vilanova Geltrú, Francesc Xavier Laffitte; directiu i delegat de l'FCF al Penedès-Garraf, Manel Duran.
FETS DESTACABLES Tot i que a l'inici de la Jornada el temps no ens ha acompanyat, han assistit més participants de les que estaven inscrites, resultant ser un èxit. La jugadora del CE Seagull i ambaixadora de la jornada, Leticia Viñole, a més d'una fotografia personalitzada també ha signat totes les samarretes de les participants. 

Gemma Sala

GALERIA D'IMATGES DEL PENEDÈS-GARRAF

ANOIA

DELEGACIÓ: ANOIA
CAMP: Municipal Pas Bla, LA POBLA DE CLARAMUNT
NÚMERO DE PARTICIPANTS 108
DELEGAT Francesc Borrega
COORDINADOR JORNADA Miguel Jiménez
AUTORITATS PRESENTS Regidor d'esports de La Pobla de Claramunt, Juan Carlos Pérez; president CF La Pobla de Claramunt, Feliciano Llaguno; directiu i delegat de l'FCF a l'Anoia, Francesc Borrega; directiu de l'FCF Jaume Plaza; subdelegat del futbol Femení a l'Anoia, Miguel Jiménez.
FETS DESTACABLES La Jornada ha evolucionat positivament, amb entusiasme per part de les participants, especialment de les nenes que jugaven per primera vegada a futbol. Ha estat un èxit a nivell de participants.
Les sessions tècniques han estat realitzades per diversos entrenadors/es i monitors de futbol base dels clubs de la comarca que s'han ofert voluntaris per col·laborar a la Jornada, produint-se una gran complicitat entre les nenes participants i els monitors/es.
Durant la Jornada també s'han realitzat sessions tècniques de les seleccions comarcals femenines sub 12 i sub 14, gestionades pels seleccionadors de l'Anoia.
Per finalitzar, s'han dut a terme partits entre les participants i, seguidament, de les seleccions.

GALERIA D'IMATGES DE L'ANOIA

MARESME

DELEGACIÓ: MARESME
CAMP: Municipal Vista Alegre-Els Molins, MATARÓ
NÚMERO DE PARTICIPANTS 120
DELEGAT Antonio Jiménez
COORDINADORS JORNADA Mohamed el Gaadaqui i Jordi Magro
AUTORITATS PRESENTS Vicepresident de l'FCF Pere guardiola; membre del CTA del Maresme, Manuel Romero; alcalde de Mataró, David Bote; regidora d'esports de la localitat, Marisa Merchant; ambaixadores de la Jornada al Maresme, Natàlia Arroyo i Marta Torrejón.
FETS DESTACABLES Èxit de participació a la Jornada del Maresme, amb totes les participants molt il·lusionades i amb ganes de jugar a futbol. La presència de l'ambaixadora Marta Torrejón ha omplert d'alegria i entusiasme a totes les nenes i noies, ja que han rebut una fotografia i una samarreta signada per la jugadora de la Selecció Catalana Absoluta. 

GALERIA D'IMATGES DEL MARESME

BAIX LLOBREGAT

DELEGACIÓ: BAIX LLOBREGAT
CAMP: Municipal Torre Roja, VILADECANS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 125
DELEGADA Paquita Linares
COORDINADORA JORNADA Iolanda Gargallo
AUTORITATS PRESENTS Regidor d'esports de la localitat, Ricard Calle; tècnic d'esports de l'Ajuntament de Viladecans, Xavier Vallverdú.
FETS DESTACABLES Tot i el mal temps de les primeres hores de la Jornada, les participants han posat molta voluntat i tothom s'ha esperat fins a les 10.00 hores, quan ha sortit el sol i s'han pogut desenvolupar les activitats amb normalitat. Les ambaixadores de la Jornada, Estíbaliz Torralbo i Paloma Fernández, han signat fotografies i samarretes a les nenes i noies des de l'inici i fins al final.

GALERIA D'IMATGES DEL BAIX LLOBREGAT

OSONA

DELEGACIÓ: OSONA
CAMP: Municipal Joan Serra, BALENYÀ
NÚMERO DE PARTICIPANTS 80
DELEGAT Antoni Tañà
COORDINADOR JORNADA Pere Alsina
AUTORITATS PRESENTS President Club Balenyà AT i MBP Osona CF, Josep Ferre; membres de la junta de l'MBP Osona, Pere Matas, Joan Caraballo i David Puigbó.
FETS DESTACABLES L'ambaixadora de la Jornada a Osona, Jordina Colomer, tot i portar crosses per una lesió, ha estat molt atenta amb les participants i ha signat fotografies i samarretes constantment.

GALERIA D'IMATGES D'OSONA

VALLÈS OCCIDENTAL-TERRASSA

DELEGACIÓ: VALLÈS OCCIDENTAL - TERRASSA
CAMP: Municipal Can Parellada, TERRASSA
NÚMERO DE PARTICIPANTS 102
DELEGAT Jacobo Domènech
COORDINADOR JORNADA David Rodríguez
AUTORITATS PRESENTS Regidora d'esports de Terrassa, Eva Candela; president de l'ACTYC, Dani Bascó; president Escola Futbol Manu Lanzarote, Manuel Lanzarote; presidenta Can Parellada, Miriam Tomàs.
FETS DESTACABLES Gran ambient al camp malgrat la pluja. La presència de l'ambaixadora a la Jornada de Terrassa, la jugadora del FC Barcelona i de la Selecció Catalana Absoluta Vicky Losada ha motivat i entusiasmat a les participants.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS OCCIDENTAL-TERRASSA

VALLÈS OCCIDENTAL-SABADELL

DELEGACIÓ: VALLÈS OCCIDENTAL - SABADELL
CAMP: Municipal Pepín Valls, CASTELLAR DEL VALLÈS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 82
DELEGAT Albert Montull
COORDINADORA JORNADA Cristina Moyano
AUTORITATS PRESENTS Regidor d'esports de Castellar del Vallès, Pepe Leiva; delegat arbitral del Vallès Occidental, Eduard Pérez Sánchez; president Club Esportiu Castellar, Joan Humet; subdelegat de l'FCF a Sabadell, Josep Maria Sabaté.
FETS DESTACABLES Les àrbitres Alèxia i Júlia han dirigit el seu primer partit de futbol durant la Jornada de Futbol Femení a Castellar del Vallès.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS OCCIDENTAL-SABADELL

BARCELONA NORD

DELEGACIÓ: BARCELONA NORD
Camp: Municipal Jose Luis Ruiz Casado, SANT ADRIÀ DEL BESÒS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 90
DELEGAT Francesc Folguera
COORDINADOR JORNADA Francesc Folguera
AUTORITATS PRESENTS Subdelegats de l'FCF al Barcelonès, María Jesús Mateo, Esteban Bombardo, Miquel Espert i Josep Lluís Anglada.
FETS DESTACABLES Tot i la forta pluja caiguda des de primera hora del matí, s'ha de destacar la importància que li han donat les nenes i noies assistint amb entusiasme a la Jornada destinada al Futbol femení.

GALERIA D'IMATGES DE BARCELONA NORD

BARCELONA SUD

DELEGACIÓ: BARCELONA SUD
Camp: Municipal de la Feixa Llarga, L'HOSPITALET DE LLOBREGAT
NÚMERO DE PARTICIPANTS 109
DELEGAT Francesc Folguera
COORDINADOR JORNADA Andreu Nicolás
AUTORITATS PRESENTS Directiu i delegat de l'FCF a Barcelona, Francesc Folguera; subdelegats del Barcelonès Miquel Carrillo i Manuel Murciano; Regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, María Ángeles Sariñena; Assesor Àrea Esportiva Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat, Christian Plaza; Director del Consell Esportiu de L'Hospitalet de Llobregat, Eduardo Galí; president de la UD Unificación Bellvitge, Ángel Moya.
FETS DESTACABLES La forta pluja de les primeres hores del matí no ha impedit la celebració de la Jornada a L'Hospitalet de Llobregat i les jugadores han gaudit d'una diada diferent amb el futbol femení.

GALERIA D'IMATGES DE BARCELONA SUD

TARRAGONA

DELEGACIÓ: TARRAGONA
CAMP: Complex Esportiu de Tarragona, RIUDOMS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 108
DELEGAT Josep Vives
COORDINADOR JORNADA Rafael Pinedo
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de Riudoms, Josep Maria Cruset; regidor d'esports de la localitat, Carles Garcia.
FETS DESTACABLES El president de l'FCF, Andreu Subies Forcada, ha assistit a la Jornada de Tarragona per donar el seu suport a totes les participants.

GALERIA D'IMATGES DE TARRAGONA

VALLÈS ORIENTAL

DELEGACIÓ: VALLES ORIENTAL
CAMP: CEM, LA ROCA DEL VALLÈS
NÚMERO DE PARTICIPANTS 100
DELEGAT Juan Nuñez
COORDINADOR JORNADA Carles Mena
AUTORITATS PRESENTS Alcalde de La Roca del Vallès, Carles Fernández; regidor d'esports de la localitat, Albert Basa; directiu i delegat de l'FCF al Vallès Oriental, Juan Núñez; president de La Roca Penya Blanc Blava, Fernando González.
FETS DESTACABLES Tot i el mal temps, l'assistència ha estat molt bona. Els acompanyants de les participants han mostrat una gran expectació per la celebració de la Jornada i han seguit amb interès els exercicis que es desenvolupaven en cada estació, així com amb els partits que han jugat les seleccions comarcals. Cal destacar que en aquesta Jornada han assistit més nenes de 6 anys que no estaven federades respecte la temporada passada.

GALERIA D'IMATGES DEL VALLÈS ORIENTALUtilitzem cookies pròpies i de tercers. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.